De eerste Mini met benzine injectie was nog betrekkelijk ongecompliceerd. Maar dat betekent ook dat het er vaak op neerkomt; ‘hij doet het’, of, ‘hij doet het niet’. Het vraag en antwoord spel op het forum eindigt dan ook vaak met de raadgeving om de accupolen los te maken en de wagen een etmaal zonder stroom te laten staan. Weer aansluiten proberen of de Mini rijdt. Soms is het resultaat ‘buiten verwachting’.
Natuurlijk is het zo, dat je –voordat je de verdenking op de ECU legt, je er niet verkeerd aan doet om eerst dingen die voor jou voor de han dliggender zijn na t ekijken. Bijvoorbeeld; draai stuk voor stuk de bougies uit de kop . Je zier dan ook de kleur van de aanslag van de verbranding op het uiteinde wat in de verbrandingskamer steekt. Die kleur kan je heel wat vertellen. Kijk maar op de Wiki pagina Carburatie. Als je ze langsloopt kan je ook kijken of er iets met de bedrading ‘loos’ is van de ‘voelers’ die de signaen aanleveren waarop de ECU zijn werk doet. Er zit zo’n voeler op de plek waar bij carbu Mini’s de benzinepomp zit. Diei registreert de stand vande nokkenas. Er zit een temperatuurvoeler bij het oliefilter. Er zit een oog boven de startmotor wat de missende tanden in de starterkrans waarneemt voor de ‘timing’ van injectie en ontsteking. Er zit een lambdasonde op het uitlaatspruitstuk. En er zit een temperatuursensor in het luchtfilterhuis. En er is een watertemperatuur voeler. Dan heb je nog de gasklep potentiometer. En de brandstofpomp. Overal goede massa aansluitingen?
Hoofdnavigatie
De informatie op de Wiki van de Mini Seven Club Nederland is samengesteld door gebruikers van deze website. De Mini Seven Club Nederland aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor geleden schade, die op enigerlei wijze voortkomt uit het gebruik van deze informatie.
Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing. Wie een bijdrage levert aan deze informatie gaat er automatisch mee akkoord dat deze bijdrage wordt vrijgegeven onder deze licentie.