[jullie mening] ZEEMAX

default

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Wat vinden jullie nou van de zeemax kitjes?
www.zeemax.com

Ik denk dat, zodra ik m'n mini heb, zo'n kit ga bestellen...

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Ik heb een soort haat-liefde verhouding met Zeemax kits. Aan de ene kant is het erg vet, maar ik vind het absoluut niet-Mini. Wat mij aanspreekt aan een Mini is het kleine, het underdog-gevoel. Dikke spoilerkits passen daar niet bij, eigenlijk vind ik Rover Sportspack al over the top.

Als ik mocht kiezen tussen een Mk.1 Cooper, helemaal origineel, of een moderne Mini met een Zeemax kit en verder alles erop en eraan die hetzelfde kost, dan zou ik met volle overgave voor de klassieke Cooper gaan.

RE: [jullie mening] ZEEMAX

geheel met je eens Eelke, maar smaken verschillen.
Ik vind dat hazerswoude-marc een erg kale mini heeft, maar hij wil een zo standaard mogelijke mini.
Het liefst zonder bumpers of andere verfraaiingen.

De mijne is verlaagd en verbreed, en heeft 1.3i onder de moterkap.
En binnenin is hij erg mooi met noten hout bewerkt.
Zo kocht ik de mijne.
Erg tevreden mee.

Maar een zee-max kit vindt ik ook niks ;)

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Het is weer eens wat anders. ;)

Niks voor mij, maar ik vind het ook niet echt lelijk. O:)


RE: [jullie mening] ZEEMAX

uit Minilist-message 19136 (Yahoo archief):
R.H.C. van de Mosselaar wrote: .... http://www.zeemax.com/7miniclubman.htm .... [i:2ktw5a4j]Een vriend van mij heeft die (ja die) Estate geïmporteerd uit Engeland (samen met z'n pa). Daarna nog een beetje gekieteld en nu perst die machine er zo'n slordige 130 PK uit (tja z'n pa zit in de racerij).[/i:2ktw5a4j]




Die grijze Estate 'rijdt' dus in Nederland .... 8)

RE: [jullie mening] ZEEMAX

vind het wel mooi en in eerste instantie had ik ook hele wilde bodykitplannen voor de toen nog aan te schaffen inmiddels al aangeschaft mini. Maar ik vindt z`n snuit nu zo mooi (bijna puur natuur op de niet standaard wheelarches na) dat ik er geen overbodig plastic meer onder ga hangen (en is zowiezo allemaal overbodig gewicht voor m`n wolfje in schaapskleren straatracer to be ;) )

De heren van zeemax zelf zijn trouwens een stelletje &&*%^%&%. De manier waarop ze hun toekomstige klanten te woord (mail) staan en de manier waarop ze met hun resellers omgaan is echt te grof voor woorden.

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Ik vind de Zeemax kits dus helemaal afschuwelijk. Heb het liefst de smalste verbreders en verder niks, geen groep 5 of sportspack. Zo clean als mogelijk, maar ja, aan de andere kant vind ik clubmans weer mooi en daar zijn ook veel mensen het niet mee eens, dus ieder zijn meug :)

Dennis

default

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Zeemax is de max, en dus ben ik het niet eens met dennis en eelke hierover... al is het tupperware (woorden van
Eric), het is wel heel erg lekker tupperware! Maar dan vind ik wel dat je het ook echt goed moet doen: dus niet een standaard 1000CC met Zeemax kit, maar dan weer met klassiek standaard interieur enzo... das een beetje cheap. Als je het dan toch doet, doe het dan ook echt goed: vol race interieur en minimaal 1275 onder de kap met stage 1/2/3 etc.

Dan word het pas echt profi... Ik zou er wel voor tekenen in ieder geval..maar eerst maar eens een 1300 erin krijgen

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Sja... Zeemax... Net als Eelke een haat/liefde verhouding. Aan de ene kant mooi, aan de andere kant over the top.
De sportpack kan nog net, maar die begint me de laatste tijd meer tegen te staan. :|

Nou heb ik zelf een sportpack en als ik naar buiten kijk wat er staat en als ik een sportpack zie rijden dan vindt ik het prachtig, maar als ik een mini zie met 10" wieltjes en van die mooie chromen strips langs de lasnaad en zonder verbreders... dan gaat er wel iets kriebelen hoor!, ach... misschien ruil ik em wel eens in als ik een stalling kan vinden in de buurt...

Heb ik spijt van de aankoop van een sportpack? ja/nee... als ik er in rijd: nee, als ik er naar kijk: nee, Als ik de prijzen zie voor MPi onderdelen: Ja, als ik een mini zie met 10" wielen: ja... :x

Wat vinden jullie eigenlijk van 'period' verbreders? zo van die dingen die in de jaren 60 op de works coopers zaten. Van die zwarte met chroomrandje. 10" minilites eronder :9 :9

RE: [jullie mening] ZEEMAX

ik vind de zeemax bodykits erg mooi :D maar net zoals veel mensen al zeggen dat het niet echt mini is! het hoort er gewoon net bij, bij een mini.

Het is hardstikke mooi en heb er genoeg gezien wie ermee uitgebouwd zijn. Een tijdje heb ik het ook wel gewild op me toekomstige mini maar de mini helemaal origineel is gewoon echt VEEELLL MOOIERRR!!!!!

:) Groetjes :)

Nance

RE: [jullie mening] ZEEMAX

tsjaa krijg hier vast een hoop mensen over me heen maar Zeemax...meer voor mensen die een uitgebouwde Opel Manta in gedachte hebben. Echt zonde van die mooie clubman, dat doe je toch niet? :( Ben zelf meer fan van de originele klassieke look, 1275 GT bijvoorbeeld is toch prachtig, niks aan veranderen. Of een MK1 Cooper met 10" velgen... :D

Maar goed smaken verschillen en wie ben ik, rijd ook maar in een nogal roestige Jet Black. Dat verhaal over underdog-auto kan ik me helemaal in vinden.

Groet,
Henk

RE: [jullie mening] ZEEMAX

hmmmmm

Ik heb net een lamm kit binnen die er nog op moet.
Originele mini's vind ik prachtig,maar deze kit vind ik extreem vet.
Ik vind het gaaf zo'n klein wagentje met super brede wielen.
lekker dichtbij de grond en verbazend snel

(heb een stage 1 ,1300 mg)

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Sander: dat zijn volgens mij Group x (2 of 5? Ik weet het verschil niet) verbreders. Zoals bij deze:



Die vind ik ook wel mooi en ben nu weer in die richting aan het denken voor als ik de body van de Mini onderhanden ga (laten) nemen. Ze zijn ook de reden dat ik bovenstaande foto heb genomen; kan ik er nog eens naar kijken en over nadenken of het echt is wat ik wil. Ik denk nu aan een spierwit dak (zelfde kleur als de velgen), Tartan Red body en zwart gespoten Group-arches, idd. met zo'n chroomrandje.

Trouwens wel grappig te zien hoe de meningen precies verdeeld zijn m.b.t. Zeemax. Of "stoer maar non-Mini", of gewoon "supervetgaaf, doe mij er maar 1". Slechts een enkeling vind het gewoon helemaal niks.

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Nee, voor mij ook geen Zeemax of sportspack. Ook die sportpack velgen vind ik nie echt mooi (sorry Sander) en bredere velgen dan 5j hoef ik niet.
Ik vind wel weer 12" mooier dan 10" (raar he) dus moeten er wel verbredertjes aan mijn Mini.
Ik heb laatst op een andere Mini mooie gezien: ongeveer even breed als de originele maar dan veel mooier, zo zag je de popnagels niet meer zitten, beetje combinatie van de originele en de sportpack verbreders. Heeft iemand voorbeelden van zulke en wat voor typen het zijn? (W&P misschien?)

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Klinkt als W&P, hoewel het me de laatste tijd opvalt dat verbreders die Wood&Pickett genoemd worden (of ze het ook zijn is maar de vraag, er is een boel imitatie, volgens mij) vrij groot en lomp zijn; ik dacht eigenlijk dat ze wat compacter waren. Het aardige aan W&P vind ik dat ze aan de voorkant naar het plaatwerk toelopen (dus verder naar voren steeds smaller worden), in plaats van de standaard Special arches die juist breder uitlopen doordat ze parallel met de buitenkant van het wiel lopen.

Hier is een plaatje van de achterkant (dus wat ik precies bedoel aan de voorkant kun je niet zien).

Wat betreft 10" vs. 12", vind ik eigenlijk beide wel mooi. Het moet een beetje bij de Mini passen. Op echt klassieke Mini's gaat er niets boven 10", wat mij betreft. 12" is daar te modern voor (hoewel op de bovenstaande foto de velgen volgens mij ook 12" zijn, en dat staat ook wel gaaf, die Mk.1 look met 12"). Op een late Mini, waar oorspronkelijk 12" op hoort, vind ik 10" weer minder. Ik zou nooit een 10" conversie voor mijn '91-er Cooper willen, om een voorbeeld te noemen.

Sports Pack vind ik ook gewoon niet mooi. Niet omdat het gecombineerd wordt met 13" wielen (vind ik in principe ook niet "horen", maar kan met mooie wielen en arches best stoer zijn), maar omdat ik de arches veel te lomp vind - ze steken een behoorlijk stuk voorbij de toch al brede wielen - en de wielen niet mooi (sorry SP-fans, maar dat is mijn mening).

RE: [jullie mening] ZEEMAX

ja die lijken er erg op!
Ik d8 dat Herma er iets van € 150,- voor betaald heeft... Weet iemadn hier geode imitaite voor en adresjes waar ik het kan krijgen?

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Wat Herma had was volgens mij al imitatie, want ze had het erover dat het voor geen meter pastte.

default

RE: [jullie mening] ZEEMAX

ik kan het heel mooi vinden als er zeer brede spatbord verbreders op een mini zitten (dan wel met vette velgen natuurlijk). Het mooiste vind ik dan verbreders die vrij recht aflopen (dit in combinatie met velgen met dikke rechte rand aan buitenkant)
Rond aflopende verbreders zijn weer erg mooi met worstevelgen waarvan de worsten naar buiten draaien en uitkomen op rand van velg.
(Het wordt echt tijd dat ik al die namen leer) :?

Een set rondom vind ik meestal lelijk. Ook zijkant van wagen moet niets zitten. Ik heb zelfs een keer een afbeelding gezien waar aan de zijkant lasnaad weg was en dorpel meegespoten was. Echt super gedaan.

Ook heb ik het idee dat die set alleen maar wind vangen en daardoor ook lawaai maken.
Klopt dit?
En kun je zomaar lasnaden van mini wegwerken?

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Eelke schreef:
Wat Herma had was volgens mij al imitatie, want ze had het erover dat het voor geen meter pastte.



ik kon dat topic niet helemaal volgen, maar wel dure imitatie dan...

RE: [jullie mening] ZEEMAX



Dit wordt mijn bodykit,alleen heeft mijn mini een toch wat fijnere kleur en ipv de enorme gaten voor extra lampen in de spoiler zijn mijne iets kleiner en heb ik daar hele beschaafde kleine lampjes voor:)

Ik kan niet wachten 8)

default

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Zeemax, Nee-Max. Maar ieder zijn eigen smaak. Ik ga meer voor het klassieke zoals deze Een Coopertje.


:? Hoe kreeg ik die foto ook al weer groter. :)

RE: [jullie mening] ZEEMAX

z0rr0 schreef:
afbeelding

Dit wordt mijn bodykit,alleen heeft mijn mini een toch wat fijnere kleur en ipv de enorme gaten voor extra lampen in de spoiler zijn mijne iets kleiner en heb ik daar hele beschaafde kleine lampjes voor:)

Ik kan niet wachten 8)



:|
Daar vind ik zeemax nog mooi bij vergleken. Sorry, deze vind ik niet mooi.

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Volgens mij staat het anti Zeemax front tot nu toe op winst, en ik zal nog ff een duit in het zakje doen, want ook ik ga niet voor Zeemax.

Ik vindt het wel heel stoer staan, maar het is gewoon niet mini. Als je er zo met een half oog naar kijkt zie je een standaard mini (zonder wielkastverbreders) waar een hoop plastic aangeplakt zit. Het past niet bij elkaar.

Ikzelf ben nog altijd bezig om mijn '73-er volledig origineel Cooper-S style op te knappen, dan hoef ik me verder niet uit te laten over hoe ik hem graag zie:

10" rules, zonder verbreders of wat dan ook >:) >:) ;)

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Hoe kreeg ik die foto ook al weer groter.



Met Photoshop of een ander tekenprogramma? Het forum biedt geen mogelijkheden om een foto op te rekken, hij wordt zo groot neergezet als het origineel is.

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Ik begrijp dat jullie het origineel het mooist vinden,maar ik wil gewoon wat anders....

een monstertje,geen schatje

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Koop dan een GTI of een CRX >:)

[size=75:35lf7r26]just kiddin'[/size:35lf7r26]

RE: [jullie mening] ZEEMAX

grrrrrr

:(


Ik wil mijn mini houden:)
binnenkort heb ik er ook een originele bij,die zal ik dan niet verbouwen
;)

is dat goed?

default

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Ik vind het zo grappig dat er af en toe beweerd word dat een mini met bodykit geen echte mini meer zou zijn..., maar ik denk dat any mini, hoe deze er ook uitziet een, of misschien wel DE ideale en "echte" mini is voor de bestuurder ervan! Misschien een leuke eindconclusie van dit topic, want de keren dat er staat dat smaak persoonlijk is zijn niet meer op
twee handen te tellen inmiddels....

RE: [jullie mening] ZEEMAX

My point exactly...

Geen mini is gelijk, en ze worden allemaal aangepast naar de smaak van de bestuurder. En wel of geen mini: als ie haaks de bocht om gaat, roest en voorzien is van een A-series, ongeacht het plastiek wat er op hangt, dan is het een mini.

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Sander-T schreef:
En wel of geen mini: als ie haaks de bocht om gaat, roest en voorzien is van een A-series, ongeacht het plastiek wat er op hangt, dan is het een mini.



Ik (en ik neem aan Bert ook) bedoel ook niet dat de auto geen Mini meer zou zijn, maar dat het [i:5b2l29fu]voor mij[/i:5b2l29fu] niet bij een Mini past.

RE: [jullie mening] ZEEMAX

I stand corrected ;)

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Er is al een keer een poging gedaan om dit topic af te sluiten, maar aangezien ie nog steeds door gaat kan ik ook nog wel wat kwijt, over dit blijkbaar toch wel leuke onderwerp :)

Het inderdaad zoals een aantal al opmerken gewoon persoonlijk. Maar wat leuk blijft aan mini's is dat iedereen mini's verbouwd... Geen mini is hetzelfde. Kijk naar de gemiddelde auto op de weg. Hij wordt gekocht en hij blijft jaaarrreen achtereen hetzelfde rijden. Bij de gemiddelde auto is het eerder uitzondering dan regel dat er eens iets (flink) word aangepast. Bij mini's is het andersom.
Mini's worden altijd wel veranderd. Al is het een eigen soort mattensetjes, een andere pookknop en stuurtje, de eigenaar(resse) maakt er altijd wel
weer wat eigens van. Dat vindt ik mede zo leuk aan dit karretje....

Moraal: Vindt je een Zeemax kit mooi? Bouw hem er gewoon op!!!! :)

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Ik ben nu bezig om m'n clubman estateje om te vormen naar een vette bak. Ik vind die clubman estate van zeemax wel gaaf, maar eigenlijk alleen de kleur :D. Ik begin ook steeds meer een orginaliteits freak te worden ten minste aan de buitenkant.. Trouwens w&ptjes kunnen er ook wel meer door..

RE: [jullie mening] ZEEMAX

conclusie; er zijn en zullen ook nooit 2 mini's hetzelfde zijn.
als iemand het daatr niet mee eens is moet die het tegendeel maar bewijzen.

by the way: zeemax kid of niet, doe met je mini maar wat je niet laten kunt, het blijft een mooi karetje

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Ik zie dat Boeie ook aan de zeemax kant staat:)

default

RE: [jullie mening] ZEEMAX

ik sta idd aan de 'zeemax' kant, het zijn gewoon erg vette en niet overdone kitjes.

vooral die zilveren clubman estate van zeemax vind ik vet, mijn droom is eigenlijk ook ooit een clubman estate te hebben, maar met een gewone mini ben ik ook tevreden hoor :)

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Ik heb er nu nog een mini bij,deze blijft aan de buitenkant wel origineel:)

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Ik zal hier vast wel ruzie met jullie over krijgen maar zo'n Zeemax kit is echt gaaf 8)
Maar die cabriolets bijvoorbeeld dat vind ik dus helemaal niks.
Zoals jullie zeiden ieder zijn eigen smaak.

Greetz Remco

RE: [jullie mening] ZEEMAX

ik vindt het wel wat hebben, maar minder vindt ik dat het een paket is en dus geen zelf gemaakt iets wat is dus meer waardeer

dit koop je en plak je O:)

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Zeemax maakt het nu weer teveel van het goede. Ik zie het eerder als het verbergen van doorgerotte panelen onder een boel plastic. En het ziet er in werkelijkheid ook uit als plastic.

Rover sportspacks vindt ik er wel mooi uitzien. Maar maakt de auto er ook een stuk langzamer op. Bovendien worden de sportspackrovers vaak niet als klassieker aangezien. 12 * 165 is iets ingetogener en dat spreekt mij weer aan. Maar met de standaart rover 12"-ers met de 145 breedte wil ik niet gezien worden.

Nee geef mij maar orgineel mk1, met de Cooper racevelgen eronder. Deze 10"-ers worden steeds zeldzamer en zijn bijna niet meer te betalen. Steeds meer racers gaan dan ook over op de rally minilites.
Heb helaas geen url waar ze op staan.

Groeten,

Remco.

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Nou, als je [i:noeggfyb]Zeemax[/i:noeggfyb] koopt om roest te verbergen dan ben je niet slim bezig, volgens mij. Zeemax is niet goedkoop en dan kun je dat geld beter gebruiken om de roest te lijf te gaan. Wil je echt een kitje hebben om roest te verbergen dan kun je beter een goedkoop stukje plastic kopen.

Bovendien ben ik het niet met je eens dat het er plasticerig uitziet. Een professioneel gespoten en gemonteerde Zeemax-kit doet in elk geval niet "goedkoop" aan.

Wat betreft Zeemax vs. Sportpack zou ik bijna zeggen, lood om oud ijzer. Ik vind het beide niet echt mooi, hoewel zo'n Zeemax-Mini wel indrukwekkend is, op een bepaalde manier. Ik ben bijna geneigd te zeggen, [i:noeggfyb]als[/i:noeggfyb] je het doet, doe het dan goed, dus liever the full monty in de vorm van een Zeemax-kit dan een Sport Pack. Aan de andere kant heeft de Sport Pack tenminste nog wat van het klassieker-uiterlijk wat me zo aanspreekt aan een Mini. Ik kan je dan ook alleen maar gelijk geven wat betreft de 12" en 10" wielen (alleen die rally vs. race Minilites, dat verschil ken ik niet - misschien kun je hier wat over uitwijden?).

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Eelke,

Deze mening deel ik volkomen !
:D

binnenkort foto's

:)

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Zeemax kitten zijn inderdaad wel leuk om te zien. Alleen blijf ik er toch ook een beetje een haat-liefde verhouding mee hebben

En ik ben eigenlijk wel van mening dat als een zeemax kit op een Mini hangt je er ook gelijk maar een dikke a-series in moet prakken. Anders heb je weer een beetje het schaap in wolfskleren idee. Wat vaak ook nog eens verergerd wordt door het monteren van groote 13" wielen die over het algemeen ook niet echt mee willen werken aan het [i:3t5vuxsm]sneller[/i:3t5vuxsm] in beweging komen van je Mini.

Staat altijd zo lullig als je met zo'n Mini bij een stoplicht sprintje nog om je oren wordt gereden door een Alto, of Panda.

Greetz

Richard. Die een classic mk1 look toch prefereert :)

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Ik ben nog druk om extra vermogen uit mijn metro mg 1300 te krijgen,maar inderdaad je moet wel een beetje vermogen hebben als je hem breed maakt.

RE: [jullie mening] ZEEMAX

[ (alleen die rally vs. race Minilites, dat verschil ken ik niet - misschien kun je hier wat over uitwijden?).[/quote]

De rally minilites zijn als het ware de minilites die nu zo vaak geïmiteerd worden. 10" met hoekige worstjes met ruimte tussen de velgrand en de "worsten". De John Cooper Works velgen zijn in orginele staat zwart met ronde worsten die direct op de velgrand aansluiten. De velgrand is diamant-uitgeslepen en voorzien van het cooper logo.

Ik zal je een foto mailen, misschien kun jij hem dan plaatsen?

Groeten,

Remco

RE: [jullie mening] ZEEMAX

En hier is de foto:

Volgens mij worden deze velgen ook wel "Rosepetal" genoemd.

De "gewone" Minilites, voer voor de imitators:


Natuurlijk zelden geïmiteerd in de witte uitvoering :P

default

RE: [jullie mening] ZEEMAX

m'n 1e berichtje hier onder deze nick...
was hier vroeger veel onder de naam Renétjuh..
maar die account is inactive :)

Afin, ik zie dat er aardig is gediscusseerd over zeemax:)

Ik ben na een jaartje nadenken ook van gedachte verandert..
Kwil nog steeds een sportieve mini, maar denk niet dat zeemax mee mag doen met m'n project :x

René

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Aard: zie dit bericht: http://www.minisevenclub.nl/forum/viewtopic.php?t=1237. Je kunt je account dus weer terugkrijgen, maar er moet wel een geldig E-mail-adres bij staan.

default

RE: [jullie mening] ZEEMAX

Nah eelke maakt nie uit joh...
Dit is tenslotte toch m'n nick...

Ben al lang blij dat ik na lange tijd de leuke verhalen van t forum weer kan lezen :)

RE: [jullie mening] ZEEMAX

aard in je avatar staat nog wel een zeemax mini toch?