Mini Dutch Mini Rally - The Dark Edition (GD)

Datum
-

Minivrienden,

De dagen worden weer korter en de herfst heeft zijn intrede gedaan. De winter staat voor de deur en we kijken allemaal uit naar de Dutch Mini Rally in het Lake District in Engeland, het komende voorjaar. Dat is echter nog best een aantal maanden van ons vandaan.  

De afgelopen jaren bereikten ons berichten dat er bij deelnemers de wens was om ook een keer een avondrit te rijden. Daar hebben we naar geluisterd. In januari 2022 stond de eerste editie van de “Mini Dutch Mini Rally Dark Edition” gepland. Helaas gooide Corona op het allerlaatste moment roet in het eten.

In januari 2023 doen we weer een poging. Dan staat alsnog de eerste editie van de “Dark Edition” gepland. Wat gaan we doen?

De deelnemers verzamelen zich op zaterdag 21 januari 2023, zo rond de klok van 15:00 uur bij het Fletcher Hotel aan de Soersenseweg in Apeldoorn.  Na de bekende formaliteiten, eventueel een verlate nieuwjaarswens, een kop koffie/thee en wat lekkers, de briefing en het uitreiken van een rallyschild en de routeboeken gaan de deelnemers rond een uur of 16:00 op pad. Het is dan nog licht maar al snel zal de schemering inzetten die zorgt voor een andere dimensie.
Dick zorgt zoals altijd voor een mooie en uitdagende route verdeeld over de bekende drie  klassen. Rond de klok van 19:00, de deelnemers hebben er dan drie  uur opzitten, staat in de bossen rond Beekbergen een heerlijke Hollands Stamppot buffet op ons te wachten.

Rond een uur of 20:00, het is dan inmiddels echt donker, gaat de rit via een mooie lus weer terug naar het Fletcher Hotel in Apeldoorn. Daar arriveren de deelnemers rond de klok van 22:00. Omdat rallyrijden hongerig maakt staat het bittergarnituur dan al klaar. Snel wordt de uitslag berekend en om 22:30 is de prijsuitreiking en weten we wie de eerste editie van de “Mini Dutch Mini Rally Dark Edition” heeft gewonnen. Het is dan mogelijk om tegen een gereduceerd tarief (€ 96,- per kamer incl. ontbijt) te blijven slapen in het Fletcher Hotel maar de deelnemers kunnen er ook voor kiezen naar huis te rijden.

Deze rit kunnen we aanbieden voor € 100,- per equipe. Dat is inclusief de ontvangst met koffie/thee en wat lekkers, een rallyschild, een routeboek en duidelijke uitleg, een stamppot buffet en de bitterbal bij de finish. De rally zal worden gereden met de “rallycheck app”.
De drankjes en een eventuele hotelovernachting zijn voor eigen rekening.
De hotelovernachting dient ook door de deelnemers zelf geboekt te worden. Mail of bel met het hotel (niet via de website boeken) en geef aan dat je een standaard kamer wil. Gebuik de code F72-GFC7949.

Het zou leuk zijn als de deelnemers in hun Classic of New Mini komen. We realiseren ons alleen dat gezien de maand waarin we de rally organiseren, er deelnemers zijn die hun dagelijks (comfortabel en warm) vervoer boven de Mini verkiezen. Ook dat is bij deze rit mogelijk.

Inschrijven kan vanaf nu via onze website (dutchminirally.nl). De rally kan alleen doorgang vinden als er voor 1 december 2022 minimaal 20 equipes hebben ingeschreven. Als er op 1 december 2022 minder dan 20 equipes hebben ingeschreven dan wordt het volledige inschrijfgeld geretourneerd.

We hopen jullie te mogen begroeten op zaterdag 21 januari 2023 in Apeldoorn.

Groet namens de gehele organisatie van de Dutch Mini Rally.

Met vriendelijke groet,

Joost Bolwidt
Organisatie Dutch Mini Rally