REEE-GB: Met de REEE naar Engeland (NL-UK)

Datum
-

Organisator: Rollend Engels Erfgoed Evenement (REEE)

Link site: https://reee.nl/reee-gb-2022/

Een  zesdaagse trip met als bestemming Banbury (Oxfordshire). Toeren door het Engelse landschap. Glooiende heuvels en schilderachtige dorpjes.

Om de historie van de Engelse autofabrikanten beter te doorgronden is een onderdeel van de reis het facultatieve bezoek aan het Coventry transportmuseum. Daar is de grootste collectie van Britse transportmiddelen te vinden. (www.transport-museum.com). Coventry zelf is ook een toeristentrekker en heeft op cultureel gebied veel te bieden.

De REEE organisatie zorgt voor een routeboek. Er zullen geen routes vooraf worden gecontroleerd. We teren op eerdere ervaringen. Navigatiepunten zijn tevens een leidraad. Rijdt u liever niet alleen, dan regelen we het samen rijden.

We gaan ook zeker de streek verkennen. We verblijven immers in de omgeving van de Cotswolds, Shakespeare Country (Stratford upon Avon) en Blenheim Palace. De te rijden afstanden houden we beperkt. “No hurry!”.

De bootreis en het verblijf wordt geregeld door Buro Scanbrit. De REEE-organisatie zorgt voor een routeboek, aanvullende informatie, een mate van begeleiding en vooral gezelligheid.

Het stijlvolle hotel in Banbury is een mooi gelegen hotel en er wordt parkeerruimte op eigen grond voor ons vrij gehouden.

De reis naar Engeland begint comfortabel met de overtocht met de nachtboot van de Stena Line. Er wordt uitgegaan van een standaard binnenhut voor 2 personen, maar een upgrade tegen meerprijs (buitenhut of comfortklasse hut) is mogelijk. Vanuit Hoek van Holland is het vertrek om 22:00 uur. Inschepen ca 20:30 uur. De volgende ochtend is Harwich al zeer vroeg bereikt. Ca. 7:30 uur volgt de ontscheping.

Alle relevante informatie staat in het routeboek. Dit ontvangt u op de boot.

De rit naar het hotel en op de zondag weer terug naar Harwich is zo’n 260km. Dat lijkt aardig wat, maar er kan de gehele dag voor genomen worden. Snelwegen worden zoveel mogelijk vermeden. Op 2 avonden is er een gezamenlijk diner. De 3e avond wordt vrij gehouden. Op individuele basis geeft dat de vrijheid voor bijvoorbeeld een “typical british” alternatief, zoals “pub food”.

Het maximale aantal deelnemende equipes is 35.

Volledige informatie op de site.