bekende mini?

default

RE: bekende mini?

a.s. vrijdag kijken naar deze : http://link.marktplaats.nl/489043279 & waarschijnlijk deze http://link.marktplaats.nl/485551009 mini.

Iemand zo op het eerste gezicht al iets op/aan te merken? of kent iemand ze? De paarse schijnt in onderhoud geweest te zijn steeds in Den Bosch bij mini centre daar en aan de groene is nogal wat geknutseld..

Benieuwd naar jullie reacties!

1000 maal dank vast!

Greetz,
Anouk

RE: bekende mini?

Hoi Anouk,

Ligt er een beetje aan wat je zoekt. Zo op het eerste gezicht zien ze er beide van buiten goed uit. Ik kan op de foto's geen roestplekjes, of beginnende roest ontdekken.

De mini's zijn wel geheel verschillend.
De paarse heeft wat meer luxe. Is een Mpi (multipoint injectie). Hier hoef je motorisch bijna niet naar om te kijken, op het basisonderhoud na. Het interieur is ook standaard wat luxer.
De groene is een carburateur mini. Hier moet alleen voor de APK goed gekeken worden naar de afstelling van de motor. Dit kan soms problemen geven door wat licht slijtage aan onderdelen. Het interieur ziet er goed en niet afgeleefd uit. Nadeel aan de groene is wel dat deze ook geen APK heeft.

Zoek je een mini voor lange afstanden en dagelijks gebruik, dan kan ik je de Paarse aanraden. Zoek je een mini om eventuele nog wat aan te knutselen, wat kortere ritten, dan is de Groene een goede mini. De groene kan wat meer geluid produceren door het type motorblok i.s.m. de uitlaat.

Groetjes, Bram

default

RE: bekende mini?

Thanks bram!

Ik hoef er niet dagelijks mee te rijden, en ook geen lange afstanden, en ben ook van plan om zelf wat te gaan knutselen (leren wel te verstaan, ... ik ben een beginnert... maar lijkt me heerlijke hobby en heb garage waar ie dan binnen kan staan) en dus is mss die groene wel leuker en beter.

Ik zal wel kijken of ik een prijs kan onderhandelen incl APK. Is dat iig alvast rond. ;)

Dank nogmaals!

RE: bekende mini?

ik weet niet wat je budget is maar in markt staat er ook nog een leuke

haha



iig suc6 met je keuze

grt

default

RE: bekende mini?

Jaaaaaa die witte schone! Die is idd buiten budget ;) wel errug leuk!

RE: bekende mini?

Die groene die op 19-09 is geplaatst ziet er erg bekend uit (na jouw openingstopic te hebben gelezen), Anouk ;) ;)

RE: bekende mini?

Persoonlijke mening: Ga voor de paarse ;)
Mja, ben zelf erg fan van een paarse mini ^^ Zie je minder vaak dan bv. een groene

RE: bekende mini?

Die paarse ken ik, rijdt hier in de buurt rond :)

default

RE: bekende mini?

Decisions, decisions... Dank voor alle input, en k laat weten welke het wordt! ;)
#kanniewachtennie

RE: bekende mini?

Met allebei even stukje touren, zit zeker wel bijhoorlijk stukje verschil qua rijden tussen die 2. Die paarse (Amaranth) is wel een leuk trouwens, wel jammer dat het dashboard verziekt is door vocht, dus goed de hoeken onderaan voorraam controleren op roest (dat zit er wel, maar vraag is hoeveel...). De groene is inderdaad aardig aangepast in loop der tijd en weinig orgineel meer, maar dat kan juist ook een voordeel zijn qua algehele staat. Wil je echt gaan hobby-en zoek dan een wat goedkoper exemplaar met "knutsel"-werk ;)

RE: bekende mini?

Ik zou de paarse even goed nakijken, want deze reed ook in de winter door de pekel en sneeuw enzo heen ;)

default

RE: bekende mini?

Goeie tips! Zou m dan eigenlijk ook ff van onder moeten zien, met die hollandsche winters tegenwoordig.. En hoe kan ik inschatten of de mate van roest acceptabel is of zorgwekkend...?

default

RE: bekende mini?

En denk juist dat ik niet een al te groot klus-object wil/moet kopen, omdat k het knutselen nog moet leren.. ;) Kan ik beter bij een volgende mini een opknappert kopen.