Jullie mening: is een Van ruimer dan een Mini

RE: Jullie mening: is een Van ruimer dan een Mini

Even een vraag over de Mini Van. Wij willen een wat ruimere wagentje erbij kopen, waar je wat makkelijker achterin kan zitten. Nu denken we o.a. aan een Mini Van/Estate (is er verschil tussen die 2?).

Maar dat hangt van een aantal dingen af: Is er uberhaupt meer zit ruimte achterin? Ik ben met zoeken alleen maar wat oudere wagentjes tegen gekomen, waarvan een paar heel mooi gerestaureerd (op foto). Zijn de Van's niet door Rover meer gemaakt?

En wat zijn redelijke prijzen vor zo'n wagentje. Ik heb ze gezien vanaf EUR 2200 met wat roest voor, maar wel loodvrije kop en in rijdende staat, of echte opknappers voor veel minder, tot helemaal gerestaureerde wagentjes, die tot over de EUR 5000 gaan. In principe moet hij dus wel rijden. Wat is wijsheid :? ?

Of toch gewoon gaan voor een wat oudere Sjoeksjoekie of zoiets?

RE: Jullie mening: is een Van ruimer dan een Mini

Verschil tussen een Van en een Mini? Nou, tussen een Dodge Ram Van en een Mini is behoorlijk verschil, ja :) Hint: het meest gangbare Mini-model heet "saloon".

Volgens mij is het verschil tussen een van en een estate een achterbankje en ramen in de estate, en geen ramen en alleen een laadvloertje in een van. Een estate is als stationcar bedoelt, een van als bedrijfswagen (en was zeer populair in Engeland). Hoe lang ze precies gemaakt zijn weet ik niet, maar ik geloof niet dat ze nog onder Rover-bewind gemaakt zijn. Meer zitruimte t.o.v. een saloon valt denk ik tegen (maar ik kan het mis hebben, nooit de proef op de som genomen). Laadruimte is natuurlijk wel meer.

Zelf denk ik heel voorzichtig aan een Volvo Amzon station voor wat meer ruimte. Voor als de Mini de restauratie in gaat. Zal wel niet gebeuren, maar dromen blijft toch leuk :)

[Edit: typos]

RE: Jullie mening: is een Van ruimer dan een Mini

Eelke ga je mond eens spoelen.
zulke dingen spui je maar op het volvo forum.
Trouwens ik ben met een volvo 460 noor oostenrijk gereden en dat ging best.
maar om op het van effect terug te komen is een morris minor niets, dat lijkt nog iets en heeft wat binding met mini 8)

RE: Jullie mening: is een Van ruimer dan een Mini

Mond spoelen, jij kortzichtige Mini-freak?? :P Een Volvo Amazon is naast de Mini toevallig wel een van de meest karaktervolle klassiekers die er rondrijden. Alleen heb je er wel mee wat je ook met z'n moderne broers hebt: iedereen lijkt er wel 1 te hebben.

Zou toch mooi worden, als je niet eens ooit mag laten merken dat je ook nog andere interesses dan Mini hebt.

RE: Jullie mening: is een Van ruimer dan een Mini

Ik denk dat een estate groter is als je de achterbank naar achter douwt, dit betekend wel minder ruimte voor bagage.
Als je nog een estate zoekt ik weet dat boss classics er nog 5 heeft staan het zijn wel allemaal clubmans.

Een van zou wel groter zijn voor mijn ego dat weet ik wel, begin al een beetje te sparen ik begin toch steeds grotere kriebels te krijgen, om een van te kopen 8) .
Mijn vriendin is er geloof ik wat minder blij mee maar ja dan heeft zij die special die we nu hebben helemaal voor zich zelf... :)

Greetz Remco

RE: Jullie mening: is een Van ruimer dan een Mini

Ik weet ook dat dat bij Boss alle 5 opknappers zijn. Daar ben ik dus niet naar opzoek. Had er wel een gevonden, zag er ook heel goed uit, maar wel een heel pittig prijskaartje, EUR 5500. We zijn nu maar voor de goedkoopste optie gegaan: een Sjoesjoekie voor een paar Euros. Eerst de verhuizing afronden, kijken wat we over houden(als we al wat overhouden :?) , en dan maar eens kijken naar een leuke estate :)

RE: Jullie mening: is een Van ruimer dan een Mini

Kwa zitruimte/comfort zal een estate niet zo erg veel schelen, je kan wel redelijk wat klussen om de bank wat meer naar achteren te krijgen natuurlijk maar je moet ook nog aan de veiligheid denken, je wil natuurlijk niet dat je passagiers met bank en al door de voorruit gaan.

Je hebt wel een behoorlijke laadruimte. Ik heb vroeger met mijn nichtje aardig wat troep in haar clubman estate vervoerd. Oa paar kuub hout voor de openhaard, ongedemonteerde fietsen, bankstel enz.

Voor een opgeknapte vragen ze schandalig veel geld (vind ik) op marktplaats.nl zijn er bijvoorbeeld weinig tegen een redelijke prijs te vinden. Ik zou dan liever voor een opknapper gaan, weet je tenminste dat ie ook goed is opgeknapt (of niet natuurlijk) en je kan hem dan ook opknappen zoals jij wilt.

Deze bijvoorbeeld. Prijs naar 500 EUR lullen. Blokjes op revisieblok inruilen, moet je wel bijbetalen natuurlijk. Laswerk (laten) doen, spuiten, ben je nog steeds minder geld kwijt dan wat ze voor die opgeknapte vragen.

http://www.marktplaats.nl/printbody.php ... ef=&style=

Je zou denken dat je voor rond de 2000 EUR toch wel een redelijke rijdende VAN/Estate zou moeten kunnen vinden maar dat valt dus erg tegen. Jammer, maar misschien dat geduld helpt....

Succes met zoeken,
Henk

(weet 2 clubman estates te staan, maar die zijn lekker voor mijn volgende project)