Kentekenbewijs kwijt

default

RE: Kentekenbewijs kwijt

Hoi allemaal

Ik ben in het gelukkige bezit van 2 mini's, nou ja, eigenlijk 1,5 (zie website). Mijn rijdende mini moet deze maand gekeurd worden maar ik ben het kentekenbewijs kwijt (pas verhuisd). Deel III heb ik nog wel. Moet ik nu een nieuw kentekenbewijs aanvragen???

Groeten,
Cindy

|:(

RE: Kentekenbewijs kwijt

Deel 3 is dat vroeger achter de voorruit zat, of niet? Poeh, ik hoop het voor je, maar je hebt kans dat je hem moet laten herkeuren om een een nieuw kentekenbewijs te krijgen. Maar om het zeker te weten zou ik even op de website van de RDW kijken. Of bellen, natuurlijk: 0900 07 39 (RDW Klantenservice in Leerdam). Laat in elk geval even weten wat de uitkomst is.

default

RE: Kentekenbewijs kwijt

Het antwoord heb ik gevonden achter vraag 1 bij de FAQ op de RDW site:

-------------------------------------------------
Ik ben mijn kentekenbewijs kwijt, hoe kom ik aan een nieuwe?
Een nieuw (vervangend) kentekenbewijs kost E 27,00. Deze kunt u aanvragen door middel van een acceptgirokaart, die te verkrijgen is op het postkantoor. Met de acceptgirokaart kunt u het verschuldigde bedrag overmaken aan de RDW. De acceptgirokaart dient tevens als aanvraagformulier. Lees eerst de toelichting, voordat u de acceptgirokaart invult.
De acceptgirokaart stuurt u vervolgens naar de (Post)bank. Als de RDW uw aanvraag en de betaling heeft ontvangen, worden eerst de gegevens in het register gecontroleerd. Daarna wordt een vervangend kentekenbewijs aangemaakt. Dit vervangende kentekenbewijs wordt naar de eigenaar/houder gestuurd die in het kentekenregister vermeld staat. Meestal heeft u een week, nadat de RDW uw aanvraag heeft ontvangen, het vervangende kentekenbewijs in huis. U kunt ook naar de balie in Veendam of Zoetermeer komen en daar de aanvraag doen. Het nieuwe kentekenbewijs heeft u dan binnen enkele dagen thuis.
-------------------------------------------------

Als ik het goed begrijp heb ik geen nieuwe nummerplaten nodig. Gelukkig!

Groeten,
Cindy