Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

default

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

Goeidag,

Ik vroeg me af hoeveel jullie ongeveer kwijt zijn aan je Mini ( onderhoud e.d) per maand. Ik ben dus druk op zoek naar een Mini, en ben even een kostenplaatje aan het maken zeg maar :)

Ik ben vandaag een aantal Minis wezen bekijken en een proefritje gemaakt in een grijze Cooper, erg leuk zeg!! Wel veel lawaai en rammeltjes enzo, maar wel errg stoer!! :)
Nou kwam ik een roode Cooper tegen, met wat werk. Moest € 1800,= op brengen. 13" wielen en spatbord verbreders, kwijl kwijl maar.....
1) er zit geen kenteken op, moet dus RDW gekeurd worden
2) de dorpels zijn verrot.

Im vind de prijs wel interessant, de rest van de mini zag er best aardig uit. Hier en daar een klein roestplekje, maargoed, das wel weg te werken. Subframes e.d was nog in goede staat.
Nieuwe dorpels kosten een eurotje of € 40,=, das nog wel te overzien. Maar....hoeveel werk is het om die dingen te vervangen?? En heb je daar erg speciale kennis voor nodig?? Ik kan lassen en heb goede slijp apparatuur in huis, maar geen brug ofzo. Is dit eventueel met hulp van een kenner te doen? Als dit dus allemaal te doen is....dan heb ik binnenkort een Mini :)
Ohja, er lag een 1.3 i blokje in :)



Ohja, rijden jullie in de winter gewooon door?? Dit ivm pekel enzo....

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

Wat ik precies per maand uitgeef kan ik niet zo zeggen. Als ik het puur bij onderhoud zou houden valt het denk ik nog wel mee. Ga ik de restauratie die ik in de planning heb straks meerekenen dan wordt je denk ik niet vrolijk :)

Over die dorpels kan ik je niet zoveel vertellen. Het enige wat ik altijd hoor is dat het belangrijk is om een Mini te kopen die qua plaatwerk zo goed mogelijk is. Liever mechanisch wat minder, plaatwerk reparen is veel duurder dan mechaniek. Maar als je een en ander zelf kan dan wordt het natuurlijk alweer een ander verhaal.

Tja, rijden in de winter... Pekel is natuurlijk nooit goed, en zeker niet voor een Mini die al makkelijk roest. Zelf probeer ik het zoveel mogelijk te vermijden. Vorige winter ging dat goed, omdat ik een auto van de zaak had. Ik hoop dat ik nu voor de winter een huis heb gevonden in de buurt van mijn werk, zodat ik op de fiets kan gaan.

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

De onderhoeds kosten bij een mini zijn mijn inziens gering en er zijn genoeg onderdelen te koop voor een redelijke prijs. Maar een Mini is denk ik net als een andere Auto hoeveel wil je er aan besteden...
Ik heb ze gezien die er goud geld aan uitgeven ik heb er verder op bij mij een in de buurt staan die is bijna niks aan onderhoud kwijt dit is dan ook te zien aan de extra airco gaten en de extra voetrem gaten...

Greetz Remco

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

Maar een Mini is denk ik net als een andere Auto hoeveel wil je er aan besteden...



Die is denk ik vrij essentieel. Een Mini is in principe verre van onderhoudsvrij, er gaat toch regelmatig wat kapot. Dan heb je een aantal opties:
[list=1:3frybz2g]
[*:3frybz2g]Er niks of echt alleen het hoognodige aan doen om hem rijdend te houden. En als het te gek wordt hem naar de sloop rijden en een andere halen. Vind ik persoonlijk nogal verwerpelijk, ga dan in een of andere aftandse Opel of iets in die trant rijden en laat die Mini staan voor de liefhebbers.[/*:m:3frybz2g]
[*:3frybz2g]Als je enigszins handig bent en de mogelijkheden hebt zelf werk doen. Ook dan valt het nog mee.[/*:m:3frybz2g]
[*:3frybz2g]Naar de garage gaan. In dit geval kan het toch behoorlijk duur gaan worden.[/*:m:3frybz2g][/list:o:3frybz2g]

Natuurlijk is een combinatie van met name punten 2 en 3 goed mogelijk, zo doe ik het zelf. Dingen die ik zelf kan overzien (wat niet heel erg veel is, met name omdat ik niet de mogelijkheden heb om grotere dingen op een voor mij acceptabele manier aan te pakken) doe ik zelf. Voor de rest ga ik naar de garage.

Ik denk dat een Mini al met al duurder is dan "veilig" een Golf ofzo nemen. Maar ook een stuk leuker. En ik denk dat dat beetje extra wat je misschien betaald meer dan wordt goedgemaakt door de fun.

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

Eelke kwa dat betreft moet ik je gelijk geven dat er aan een mini regelmatig iets kapot gaat maar een 'veilige' Golf valt ook meestal wel mee hoor, mijn kamergenoot heeft een Golf 2 GTI en is vaker bezig dan mij.
En vaak met dat soort auto's is het probleem dat er niet vaak kapot gaat maar als het kapot gaat je dan ook even goed je rekening moet plunderen om het te repareren.

Ik ben het wel met je eens dat als je optie 1 gaat volgen je geen mini moet kopen, en deze aan de liefhebbers moet laten.
Een mini vraagt denk ik niet erg veel onderhoud, maar wel veel aandacht.

Greetz Remco O:)

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

Met een "veilige" Golf dacht ik ook niet direct aan een GTI, daar wordt natuurlijk heel wat mee afgegumd.

En vaak met dat soort auto's is het probleem dat er niet vaak kapot gaat maar als het kapot gaat je dan ook even goed je rekening moet plunderen om het te repareren.



Je bedoelt dat de onderdelen duurder zijn? Ja, zou kunnen. Hoewel ik vooral originele onderdelen voor een Mini ook niet goedkoop vind. Ik heb gisteren weer zo'n clipje voor het weerschildje gesloopt. Die zijn (nieuw) ook niet te betalen zo duur. Eigenlijk eens op de sloop kijken of daar nog een Mini staat waar ze nog in zitten.

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

Mini rijden hoeft echt niet veel te kosten,
Als je maar begint met een harde mini,en goed verzorgd.
Een mini motor is veel eenvoudiger om te repareren,onderdelen zijn goedkoper ,maar daardoor is het wel vaker mis.
In het begin zal je meer gebruik moeten maken van eelkes optie 3 en later zal dat steeds meer optie 2 worden.

Wegenberlasting is erg goedkoop en verzekering natuurlijk ook.
Ik zou als ik jou was niet beginnen aan een mini waar aan gelast moet worden en ook nog ingevoerd.
beter om een leuke nederlandse te vinden
(trouwens als je goedkoper uitwil zijn op alle fronten neem dan een carb versie met 1300cc) meer vermogen en geen ecu, katalysator etc.
onderdelen zijn voor alle nog niet injectie modellen ook veel goedkoper
is me verteld

default

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

Ik sluit me helemaal bij zOrrO aan. Je kan beter eerst een harde Mini kopen en er wat meer ervaring mee op doen. Je hebt dan gauw genoeg in de gaten wat het kostenplaatje van een Mini is. Een harde Mini is uiteindelijk wel te vinden. (buiten de bekende roestplekken)
Als je het forum en de mailinglist regel matig leest weet je gauw genoeg wat een Mini uiteindelijk gaat kosten.
Oja, wij rijden gewoon in de winter door. Pekel of niet, ze roesten toch al. :x

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

Sjaap schreef:
Maar....hoeveel werk is het om die dingen te vervangen?? En heb je daar erg speciale kennis voor nodig?? Ik kan lassen en heb goede slijp apparatuur in huis, maar geen brug ofzo. Is dit eventueel met hulp van een kenner te doen? Als dit dus allemaal te doen is....dan heb ik binnenkort een Mini :)
Ohja, er lag een 1.3 i blokje in :)




Met wat las, en slijp kennis is een dorpel zelf wel te vervangen. Reken voor de eerste een (zater)dag. Je hebt niet per se een brug nodig. Ikzelf heb er al een stuk of 5 a 6 vervangen en nog nooit met brug.... Zet de auto aan beide kanten op een verhoging en dan kun je er aardig bij. Vooral het slijpwerk is niet het leukste werk. De lange delen zijn er zo uit, maar het getob bij het krikpunt, en de beide uiteinden vreten tijd. Wat handig is is een "puntlasuitboor-boortje". De meeste puntlassen zijn met het oog wel te vinden, en met dit boortje boor je de las weg door er een gat te boren (zit centreerpuntje aan.. ideaal).

Als je van plan bent het te gaan doen, neem dan nog eens contact op dan heb ik nog wel wat specifiekere tips, waardoor je niet het hele wiel op nieuw hoeft uit te vinden.
default

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

Bedankt voor alle reacties!!

Ik hoef geen dorpels meer te vervangen; ik ben vandaag de gelukkige eigenaar geworden van een '82 Mini (helemaal rood) :) :) Het is dan wel geen uitgebouwde cooper met een 1.3 blok, maar een Mini 1000 die er zeer goed uit ziet voor de prijs waar ik hem voor gekocht heb. Uitbouwen kan altijd nog, eerst zorgen dat er schijfremmen op komen ;)


Meteen een technische (nouja...) vraag erbij: Als je schijfremmen op een Mini bouwd, krijg je dan geen problemen bij de APK? (de spoorbreedte is anders ofzo toch??) zoiets heb ik eens gehoord van een Mini rijder.

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

Als je nieuwe vragen hebt graag ook een nieuw onderwerp aanmaken. Of eigenlijk eerst zoeken, want dan had je ook dit topic gevonden: http://www.minisevenclub.nl/forum/viewtopic.php

default

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

Ja eelke, bedankt voor de felicitaties hoor ;) :P
Die link doet het niet btw. Maar ik zal wel even zoeken.

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

Sorry, iets te enthousiast geknipt. http://www.minisevenclub.nl/forum/viewtopic.php?t=154

En natuurlijk gefeliciteerd met de aankoop van je Mini.

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

Gefeliciteerd Sjaap! weer een minirijder erbij!! YEAHHHHH!!!!

Maaruh wat voor mini heb je precies? ik heb nl ook een rode, 1000cc stage 1, mijne is uit 1988 en de jouwe?

Groetjes Nance

default

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

Ik heb de koop van de Mini helaas moeten annuleren.
Mn ouders hadden zoiets van "Als je een Mini en een motor kunt betalen, dan kan je ook een deel van je studie betalen...." Oops, nee dus.
Of ik moet de motor de deur uit doen....ook geen optie.

Jammer, maar helaas. De komende tijd geen Mini voor mij.......
Het was een 82 met 13 maanden APK en origineel bekleding/stoelen e.d.

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

Nana schreef:
Gefeliciteerd Sjaap! weer een minirijder erbij!! YEAHHHHH!!!!



nee hoor, als sjaap haar gekocht had was er tegelijkertijd ergens een mini rijder minder ;)

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

oh jah daar heb je gelijk in! ;) :P

Nou jah dan zijn we gelijk gebleven!

Groetjes Nance 8)

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

...tenzij de persoon waar Sjaap de Mini van gekocht heeft meerdere Mini's had.

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

Sjaap schreef:
Ik heb de koop van de Mini helaas moeten annuleren.
.




Ook admins maken foutjes hahahaha :P

Greetz Remco >:)

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

Ook admins lezen niet elke letter, bedoel je? Nee, ik schreef inderdaad onterecht "heeft" in plaats van "had". Poepoeh, tjongejonge... :)

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

LOL
Nee ik vond het zo komisch dat iedereen het nog over de koop van zijn mini en een nieuwe mini rijder had terwijl hij al gemeld had dat de koop niet door ging....

Greetz Remco

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

Remco schreef:
LOL




Inderdaad, alleen denk ik dat Sjaap niet "LOL't ". Jammer joh, hopelijk wel tot LATER.....

RE: Kosten Mini (onderhoud e.d) en doen of niet doen

Ach ja, ouders... Die kunnen zo vervelend realistisch zijn :)