Midas mini derivaat?

RE: Midas mini derivaat?

Op de NMM stond een Midas aangegeven als Mini Derivaat. Nu meen ik dat de Midas de beoogde opvolger was van de Mini-Marcos, maar volgens mij is een Midas een Kitcar gebaseerd op de Mini-Metro, later Metro en weer later de Rover 100 serie. Nu zie ik in de Mini-Metro alleen overeenkomsten kwa motor en een aantal gedeelde onderdelen wat de Metro tot derivaat maakt en de Midas dus tot derivaat van een derivaat.

Dennis geeft al aan dat een Midas een Kitcar is op Mini-basis. Maar kan iemand mij nader uitleggen waarom een Midas tot de Mini familie hoort, of sterker nog, wat maakt een auto horende tot een Mini derivaat.

Niet om de Midas eigenaren het plezier van de Mini-evenementen te ontzeggen. Net als een Marcos, een Mini-bug, COX GTM en andere in kleine oplage gebouwde Mini gerelateerde voertuigen mag ik ze graag zien. Maar om een kit-car over een kam te scheren met door BMC geproduceerde modellen als de Riley-Elf en Wolseley Hornet die op dezelfde lijn werden geproduceerd als een Mini? :?

De Midas heeft toch ook nog een eigen nederlandse club, of is deze ter ziele?

Maar nogmaals... van harte welkom hoor!

RE: Midas mini derivaat?

The first Midas (Mk1) was revealed in December 1978. The car was based on the Mini, like the Mini Marcos.On advice of Gordon Murray some changes were made. This resulted in the appearance of the Mk2 in 1981.

van de site
link

grtz

RE: Midas mini derivaat?

Hi,

Als eigenaar van een Midas wil ik toch even reageren. Op de NMM stonden twee Midassen, een rode Bronze en een blauwe Gold. Ik ben zelf in het bezit van een Bronze en die is wel degelijk deels gebaseerd op een mini (oa voorste subframe, tank van een van/estate) en ook metro techniek. De Gold is geheel gebaseerd op metro techniek.

Een Midas Bronze is mijn ogen dus wel degelijk een Mini derivaat hoewel niet direct door BMC gemaakt.
De Midas, Metro, Marcos ed hebben op zijn minst nog wat gemeen met het BMC concern. De nieuwe Mini heeft dus helemaal niets gemeen met het origineel behalve de naam en die wordt ook toegelaten tot de miniclub en dat vind ik dus persoonlijk te ver gaan, maar daar kun je over twisten.

En ja er bestaat in Nederland een Midas owners club die redelijk actief is.

Dennis

RE: Midas mini derivaat?

Dat wilde ik even weten.

Thnx.