Schadesturing verzekeraar

RE: Schadesturing verzekeraar

De verzekeraar van mijn mini heeft haar polisvoorwaarden aangepast en doet nu aan schadesturing. Dat betekent dat bij schade aan mijn mini ik niet meer standaard naar mijn eigen mini-garage kan, maar naar een 'schadeherstel'bedrijf moet dat een contract heeft met mijn verzekeraar. Vrije keuze kan wel maar dan voor behoorlijk wat aan extra kosten per jaar... Dus vroeg ik me een aantal dingen af: wat is jullie ervaring met schadeherstel aan je mini bij een gewoon (lees niet mini of classic gespecialiseerd) schadeherstelbedrijf?
En wat zouden jullie doen, de extra kosten voor vrij-keuze van herstelgarage betalen? Dit is zeker meer dan 100 Euro (ex.) per jaar. Of op zoek naar een andere verzekering waar je die keuze wel hebt?

RE: Schadesturing verzekeraar

Als het gaat om plaatschade etc verwacht ik dat elke schadeherstelbedrijf wel weet wat ze doet. Als het gaat over de techniek is het een ander verhaal.
Ik verwacht alleen dat als er schade zal zijn dat dit voornamelijk plaatwerk zal zijn.

Het kan nooit kwaad om rond te kijken naar een andere verzekeraar natuurlijk ;)

RE: Schadesturing verzekeraar

Ja, dit is toch een onderwerp waarbij bij mij een gedachtengang op gang komt.
Bij onze ziektenkostenverzekeringen is deze benadering ons inmiddels wel bekend geworden.
Maar dat we dit nu ook bij onze auto's krijgen ... Moeten we allemaal maar 'gewoon' vinden.
Als ik jou was, zou ik toch maar eens even 'rondkijken' wat andere verzekeraars bieden.
Factor mag daarbij zijn dat de 'Fehac' zich als bundelaar van de oldtimerverenigingen over het onderwerp 'verzekeren' heeft gebogen en dienaangaande 'minimale eisen' heeft geformuleerd. (Voldoet jouw verzekeraar daar aan?)
Dan is het zo, dat de KNAC zich inmiddels ook met veel sympathie wendt tot eigenaren van 'doodgewone' oldtimertjes. Ze hebben begrepen dat daar wellicht niet 'het grote geld' ligt, maar je treft er wel de aantallen. En al vermenigvuldigend met kleine getalletjes kom je toch aan een behoorlijke besomming. Vraag eens offerte bij hun op!

RE: Schadesturing verzekeraar

Hoi Suus,

Zoals al aangegeven wordt is het zeker verstandig om rond te gaan shoppen. Kans bestaat dat je eventueel een beetje duurder uit bent dan nu, maar dan wel tegen voorwaarden waar je het wel mee eens bent. Ik zou alleen wel wegblijven van de "gooedkopere" verzekeringen. Die zijn misschien goedkoop, maar hebben vaak ook voorwaarden die je uiteindelijk een hoop geld kunnen kosten. Een verzekering is er namelijk alleen om geld te verdienen, niet om het uit te geven.

Zoals Arjen al aangeeft zullen de meeste bedrijven een schade wel kunnen herstellen, maar dan is alleen nog wel de vraag of het werk kwalitatief goed is. Verzekeringswerk is voor hun ook 13 in een dozijn. Een vrije keuze aan herstelbedrijf is iets wat ikzelf wel wil blijven houden.


Succes met je zoektocht naar een nieuwe verzekering.

RE: Schadesturing verzekeraar

Dag allen,

Dank voor jullie reacties en tips. Deze bevestigen mijn gevoel. Ik ga shoppen en even goed rondkijken naar andere aanbieders waarbij is wel vrije keuze heb in waar herstel kan worden uitgevoerd.

@ Bram goedkoop is inderdaad meestal duurkoop...

RE: Schadesturing verzekeraar

Waar ik aan dacht toen ik mijn eerdere bericht begon te schrijven, maar wat ik verzuimde erin te zetten, breng ik nu nog even naar voren.
Het is me overkomen dat ik vanachter werd aangereden door iemand die niet uitkeek bij het verlaten van een rotonde.
De schade-expert stelde herstelkosten van € 1900,- vast. De betreffende auto had iik voor € 200 gekocht en inmiddels had ik een andere auto gekocht waar ik meestal in reed. De beschadigde auto moest binnenkort voor apk. Tenslotte besloot ik die auto 'weg te geven'. Omdat ik de schade niet liet repareren, kreeg ik het bedrag netto uitgekeerd.
Wanneer jouw verzekeraar schadeherstel 'gecontracteerd' heeft is het maar zeer de vraag of je herstelkosten uitgekeerd krijgt wanneer je besluit om de boel zelf maar even uit te deuken.
Zijn dit aspecten om over na te denken?

RE: Schadesturing verzekeraar

Vergeet ook niet dat de meeste verzekeraars oplichters zijn. Denk maar aan de woekerpolissen.