Knipperlichten

RE: Knipperlichten

Ik zit met het volgende probleem en ik hoop dat iemand er een oplossing voor heeft! Ik heb mijn knipperlichten vervangen door LED lampen. Maar als ik nu mijn knipperlichten aanzet dan knipperen ze niet meer maar blijven ze branden. Normaal zou die dat doen als er ergens een lampje kapot zou zijn, maar omdat ze allemaal branden kan ik met zekerheid zeggen dat dat niet zo is. Ook het relais is het niet, want deze heb ik al vervangen. Mijn eigen vermoeden gaa uit naar het feit dat lampjes misschien wel een minder weerstand kunnen geven, omdat het veel efficientere lampjes zijn als originele. Maar weet iemand dan hoe ik dat weerstand probleem eruit kan halen? Ik wil namelijk niet de lampen weer gaan vervangen, aangezien ze erg duur waren en ik vind ze ook nog eens veel mooier. Als iemand mij hiermee zou kunnen helpen zou die mij er een heel groot plezier mee doen!

RE: Knipperlichten

Misschien kun je de weerstand van de oude en de nieuwe lamp meten en het verschil (als de nieuwe weerstand tenminste minder is) opheffen door een weerstand in het circuit te solderen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er een condensator in je nieuwe lamp zit waardoor de LEDs een doof-vertraging hebben (zoals ook bij die fancy binnenverlichting in auto's), waardoor ze nog even blijven branden, precies lang genoeg om het openen van het knipperrelais op te heffen.

RE: Knipperlichten

Er zit absoluut geen vertraging in de lampen zelf, aangezien ze ook echt bedoeld zijn voor knipperlichten. maar hoe zou ik de weerstand dan het beste door kunnen meten?

default

RE: Knipperlichten

Ik zal eens een ander relais proberen.
Er zit nl verschil in tijd (en weerstand)

grtzz Martin

RE: Knipperlichten

Heb ik al gedaan. In de mijne zit namelijk een 2 polig relais, maar dat zal wel normaal zijn voor een mini. Maar heb er een 3 polig spinternieuw relais op aangesloten en nog steeds hetzelfde, dus dat is het echt niet.....

RE: Knipperlichten

Door de led-lampjes loopt waarschijnlijk een veel kleinere stroom. Ik denk ook dat de weerstand meten niet werkt. De weerstand van een gloeilamp wordt ook hoger als hij brand door de verhitting van het metaal. Daardoor gloeit hij op.

Het beste kan je dus de stroom meten die erdoor gaat.
Het relais is een bimetaal die door het geleiden van de stroom warm wordt, dan geen contact meer maakt, afkoelt en weer contact maakt : knipperlicht.
Als er te weinig stroom door het bimetaal loopt, wordt hij niet warm (genoeg) en blijven je led-knippers branden.

Als je het verschil in stroom hebt (ampere, in serie met de lamp gemeten) kun je een weerstand berekenen.
V=I*R: spanning=stroom [keer] weerstand.

spanning=12V.

meet de stroom met gewone gloeilampjes door je relais. dan kan de weerstand berekenen die het geheel moet hebben.

Meet dan de stroom door het relais met de led-lampjes. Ook hier kun je de weerstand berekenen. Het verschil in weerstand moet je opvangen met een weerstand. Vraag bij de betere electronica-onderdelen zaak naar het wattage wat deze moet hebben.

Wouter