Mini Warm verwarming koud

Mini Warm verwarming koud

Ingediend door NielsJ1996 op

Hallo, 

mijn 1991 Mini cooper 1275 heeft het volgende probleem de tempratuur meter loopt op tot 3/4 en blijft daar tijdens het rijden staan stationair loopt dit op. Maar de verwarming wordt niet warm. Wat zou dit kunnen zijn?

Edit: net even een stukje gereden en de verwarming werd even kort goed warm en vervolgens weer koud. Ook bij 3000/4000 toeren wordt de verwarming iets warm. 

RE: Mini Warm verwarming koud

Ha Niels,

Heb je het niveau van je koelvloeistof gecontroleerd?

Lijkt me dat je misschien lucht in het systeem hebt.

Gr Frank

RE: Mini Warm verwarming koud

Hallo Frank,

Klopt! dat was het probleem. Vanavond heb ik de auto een 20 minuten stationair laten lopen zonder radiateur dop. Na een tijdje kwam er nog flink wat lucht naar buiten. Nu werkt de verwarming weer en blijft de auto mooi op temperatuur. Wel zag ik na een test rondje van een 50 KM dat de bougie's alle 4 een oranje isolator hebben. Wat zou dit kunnen zijn?

fotoFoto2

RE: Mini Warm verwarming koud

Hoi Niels,

De kleur van je bougies is goed zo. Die horen mokka-bruin te zijn. Als ze te licht of te donker zijn, dan is de afstelling niet goed.

Ik zou wel in de gaten houden of je koelvloeistof op niveau blijft. Als dat niveau snel minder wordt of als hij blijft borrelen tijdens het stationair draaien, dan is er meer mis dan alleen maar wat lucht.

Gr. Bram