Seat adjuster brackets

RE: Seat adjuster brackets

In het Nederlands heten die dingen dus stoelverlengers. Ik wil ze ff zelf maken ik vind 15 euro per setje wel duur voor twee stukjes aluminium wat volgens mij ook nog wel eens krom gaat staan.

Is er nog iemand die die dingen ergens los in de la heeft liggen en het ff voor me op kan meten?

Hier ff een plaatje met de maten die ik wil weten. Van de gaatjes heb ik alleen maar de maten van de twee rode nodig dat zijn de enige die ik gebruik

Alvast bedankt.

RE: Seat adjuster brackets

Ik heb de verlengers van mijn bijrijdersstoel gehaald omdat ik mijn Mini ga verkopen en ze verder niet zoveel meerwaarde hebben daar (ik zal ook zeker vragen of ik die van de bestuurdersstoel mag halen aan de koper, als die wat kleiner is uitgevallen). Dus: ik heb ze los liggen, alleen nu niet bij de hand. Als je me even een mailtje stuurt ter herinnering kan ik vanavond wel even kijken.

Houd je er wel rekening mee dat er minimum maten (dikte van het materiaal) zijn voor dit soort onderdelen i.v.m. de APK? Ik meen dat het plaatje minimaal 4 mm dik moet zijn.

Nog een tip: zet de stoel op de verlenger vast met een nylock (zelfborgende moer), anders trilt het los. Heb je bij de standaard bevestiging geen last van, omdat daarbij de stoel tussen twee plaatjes gesandwicht wordt en de plaatjes de boel onder spanning zetten.

RE: Seat adjuster brackets

Je mag toch helemaal geen stoelverlengers in je auto hebben voor de apk?
dat is mij verteld

hoe zit dit?

RE: Seat adjuster brackets

Nou ja, ik ben drie keer bij de APK langs geweest met stoelverlengers gemonteerd en hij is drie keer goedgekeurd (moet ik er wel bij vertellen dat ik nooit apart naar de APK ga, maar tegen de garage zeg "zorg dat hij weer APK heeft". In theorie zou kunnen dat ze die dingen eruit halen voor ze gaan keuren. Maar ik denk het niet).

Bovendien is mij dus verteld dat die stoelverlengers wel een minimale dikte moeten hebben, juist vanwege de APK (en je eigen veiligheid, natuurlijk). Mogelijk dat er weer van die vage APK-regels zijn die door een niet zo Mini-minded keurmeester geinterpreteerd kan worden als dat stoelverlengers niet toegestaan zijn. Maar ik heb er nooit last van gehad.

RE: Seat adjuster brackets

Dank je voor de info.

ben benieuwd als ik eindelijk naar de RDW kan

RE: Seat adjuster brackets

Superrob schreef:
Ik wil ze ff zelf maken ik vind 15 euro per setje wel duur voor twee stukjes aluminium wat volgens mij ook nog wel eens krom gaat staan.



Michel Tingen (MTD) verkoopt ze voor EUR 8 per paar (heb ze nl net zelf besteld). Misschien toch nog een optie???

RE: Seat adjuster brackets

Ze zijn officieel niet toegestaan voor de APK. Ik heb ze zelf ook, maar ik heb spijt dat ik ze niet zelf heb gemaakt van een iets sterker materiaal. Die aluminium dingen zijn goedkope gammele dingen.

RE: Seat adjuster brackets

Ik heb ze ook, en nog nooit iets gehoord dat het niet zou mogen? Kan me wel voorstellen dat er wel bepaalde regels zijn. Iemand die deze regels uit een of ander handboek der APK Keurders kan halen?

RE: Seat adjuster brackets

Eelke schreef:
Ik heb de verlengers van mijn bijrijdersstoel gehaald omdat ik mijn Mini ga verkopen ..........



Wáááát? :?

Wa's dat nou Eelke? En je hebt nog niet zo lang geleden die MiniLites erop gezet!

Ik mag toch hopen dat er een ander exemplaar voor in de plaats komt?

RE: Seat adjuster brackets

Al is het alleen maar omdat ik anders jullie alleen moet laten op het forum, Paul ;)

Natuurlijk komt er een andere, en die strakke witte Minilites (de enigen in Nederland?) verhuizen mooi mee.

RE: Seat adjuster brackets

Ah,

dan kan ik gerust gaan slapen, fijn zo.

Ben benieuwd hoe je nieuwe karretje eruit gaat zien, heb je al iets op het oog? (zal wel een nieuw onderwerp moeten worden Eelke!)

RE: Seat adjuster brackets

Kijk maar eens wat rond op het forum, is al e.e.a. over te vinden.

RE: Seat adjuster brackets

Eelke zie jij nog kans om ff naar die maten te kijken dan kan ik er in het weekeinde nog ff mee bezig.

Thanks alvast

RE: Seat adjuster brackets

Ow, jawel, maar ik dacht dat je langs zou komen. Ik zal vanavond even kijken, als ik eraan denk.

RE: Seat adjuster brackets

Ik ben zaterdag eens ff bij S en S tuning in Haaksbergen geweest. Relaxte zaak wel. Stonden voor een klein kapitaal aan MG`s voor de deur met oudere mannen met sigaren erbij ;)
Maar goed een setje verlengers en een stuurkolom verlager samen voor 13 euro kijk das nou mooi dus ik heb ze zelf ff opgemeten en het setje voor de bijrijder maak ik dus wel ff zelf.
Iedereen bedankt voor de hulp.

PS dat zit wel ff beter met die aanpassing erin

RE: Seat adjuster brackets

Ik kom dit topic weer tegen in een zoektocht naar stoelverlengers en nu zie ik dat iemand schrijft dat ze niet toegestaan zijn voor de APK. Dit is volgens mij toch echt een vergissing. Ik ben meerdere keren moeiteloos door de APK gekomen ermee. Volgens mij zijn die dingen ook speciaal iets van 4 mm dik juist om APK-legaal te zijn. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar het specifiek artikel uit de APK regelgeving waarop gedoeld wordt.

RE: Seat adjuster brackets

Eelke schreef:
Ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar het specifiek artikel uit de APK regelgeving waarop gedoeld wordt.



Ik kan het niet nazoeken, want ik heb de APK cd-rom niet meer. Deze zwierf een tijdje rond op de list. Zat wel hoop informatie op. Ik weet dus een beetje hoe de regels zijn opgesteld en hoe het eruit ziet. Maar met die kennis kan ik zeggen dat er uiteraard geen hoofdstuk "stoelverlengers" in zal staan. Wat je waarschijnlijk tegen zult komen zal iets zijn in de trant van: De stoelen dienen stevig, en deugedelijk gemonteerd te zijn.

Persoonlijk denk ik dan ook dat stoelverlengers helemaal geen probleem hoeven te zijn bij de APK...

RE: Seat adjuster brackets

Ik heb hem ook wel ergens, maar ik was te lui om hem te installeren (weer nieuwe PC, dus alles moet er weer opnieuw op). Maar inderdaad, het staat vol met dat soort bewoordingen.

RE: Seat adjuster brackets

Die APK cd heb ik nog wel. Zeg maar waar ik hem kan uploaden.

Ik vind overigens dat die stoelverlengers echt niet stevig vastzitten. Eigenlijk zou het niet moeten mogen. Het zijn maar 2 simpele bouten die hoeven te breken. Maar zonder stoelverlengers zitten die stoelen ook waardeloos vast dus daarom zullen ze er bij de APK wel niet moeilijk over doen. Met de bijgeleverde boutjes trilden die van mij ook nog al eens los, d'r zitten nu borgmoeren op hopelijk blijven die wel vast zitten.

Nog even terugkomen op verhaal over stuurverlager. Met stuurverlager en zonder stoelverlengers dan kan ik mijn tweede versnellingn niet meer gebruiken. Of ik moet de pook onder mijn knie duwen... :o Misschien ligt het aan de soort stoel die je hebt. Met stoelverlenger zit die van mij redelijk hoog aan de voorkant van de zitting.

Cheers,
Henk

default

RE: Seat adjuster brackets

Hallo,

ik ben van plan om deze beugels van 2mm RVS te maken.



Dit zijn dus eigenlijk gewoon de standaard beugels, maar dan met twee extra gaten.
Kan iemand mij vertellen of ik hiermee problemen krijg? Hetzij met een APK keuring, hetzij met de mini zelf.

ps. Tekening is nog niet helemaal compleet, er missen nog twee gaten ;)

ps2. Excuses voor het onduidelijke plaatje, maar het is omgezet vanuit het tekenpakket. (PDF naar een JPG)

RE: Seat adjuster brackets

als het degelijk uitgevoerd is, zal je er zonder problemen mee door de apk komen...

default

RE: Seat adjuster brackets

Ik maak ze gewoon hetzelfde, alleen ff langer :)

RE: Seat adjuster brackets

Dit topic is behoorlijk oud. Als ik deze seat adjusters / extenders wil kopen voor onze Mini Cooper Innocenti 1300 waar kan ik dan het beste naar toe gaan? Bedankt

RE: Seat adjuster brackets

De meeste shops in Nederland hebben deze wel liggen. Denk aan CVM, TLCC, MiniFarm, ....

RE: Seat adjuster brackets

bedankt