uitlaat sluit niet aan

uitlaat sluit niet aan

Ingediend door Ivan op

Hallo ik zit met een vraag mijn uitlaat heeft ruimte tussen de voorpijp en het spruitstuk. Ik heb ze geprobeerd op elkaar te krijgen uitlaat klem weer goed erop en gumgum er tussen maar helaas na 1 rondje weer los. toen zelf een pakking geknipt van kurk deze er tussen gezet en de uitlaatklem er weer omheen maar helaas weer zonder resultaat

mijn uitlaat is volgensmij helmaalt uit een stuk ik las ergens dat als je een mindere kwaliteit onder zou hebben ze lastig passen?

ik heb een gewone 1000cc 1 rechte pijp

wie heeft een goede tip ? (evt een flexiebiel uitlaat stuk er tussen)?

RE: uitlaat sluit niet aan

Hoi Ivan, heb je een standaard 1000cc? Ik neem aan dat je de conische aansluiting van de uitlaat niet goed krijgt. Het is idd niet de meest makkelijke aansluiting om te maken. Je moet er namelijk voor zorgen dat het originele spruitstuk en de uitlaat als eerste goed op elkaar passen. Als die vast zit, dan kun je pas gaan bekijken hoe de rest van de uitlaat loopt. Best kan dat je de uitlaat helemaal weer verwijderen en de vorm aanpassen. Grote kans namelijk dat er hier en daar wat aanpassingen gedaan moeten worden.

Waar je ook voor moet zorgen is dat de uitlaat onderin, bij de knik vanuit de motorruimte naar onder de mini, vast zit. Er hoort aan het differentieel een beugel te zitten. Deze zorgt er namelijk voor dat de uitlaat alleen kan bewegen onder de mini, waardoor de aansluiting met het uitlaatspruitstuk goed vast blijft zitten.

Als je ondertussen een andere uitlaat eronder hebt hangen, met een spaghetti-spruitstuk, dan zit de bevestiging tussen spruitstuk en uitlaat vaak onder de mini. Dan moet je er alleen nog steeds voor zorgen dat het spruitstuk ter plaatse van het differentieel vast zit. Op dat punt mag er namelijk geen beweging in zitten.

default

RE: uitlaat sluit niet aan

Ik zet bij het monteren van de klem altijd een krik onder de uitlaat bij de bocht bij het diff om hem zo vast mogelijk tegen het spruitstuk te drukken en dan monteer ik de klem en daarna de beugel onder in de bocht bij het dif die er zeker op moet zitten zoals (b)engeltje zegt.