10" onder een sportpack?

RE: 10" onder een sportpack?

Wat vinden julie ervan: ik wil een sportspack aanschaffen voor mijn oude mini maar er zitten 10"sportvelgjes onder wel met spoorverbreders. heeft iemand een fotootje voor mij ofzo dat ik is kan zien hoe het er uit ziet? Als het lelijk is moet ik toch maar voor de superlites gaan denk ik :?

Alvast bedankt,

RE: 10" onder een sportpack?

Hmm... Heb het ooit met 12 inch gezien, en toen vond ik het ook al niet om aan te zien....

Weet je zeker dat je sportpacks wilt kopen dan? Je kan ook een veel goedkopere oplossing kiezen en je 10 " behouden doormiddel van Wood & Pickets. Ziet er ook heel strak uit maar niet overdreven en is te combineren met 12" en 10"

RE: 10" onder een sportpack?

ja ik heb vaak over wood en picket gehoord alleen nog nooit een plaatje van gezien. Mischien iemand met een afbeelding van dit setje?

Bedankt

RE: 10" onder een sportpack?

Ik heb wel eens een 2-tal Mini's gezien met 10" en sportspack verbreders.

Zag er eigenlijk best gaaf uit. 12" daarintegen staat inderdaad niet.

Het waren alleen wel heel dikke 10" verlgen die ze ervoor gebruikte.

Helaas heb ik geen plaatjes... Ze staan beiden in een oude world. Als je een keer bij een evenement aanwezig bent of ooit eens in de buurt van Huizen komt geef maar een gil dan neem ik ze of mee of je dropt even aan dan kan ik ze laten zien.

RE: 10" onder een sportpack?

Plaatje van W&P heb ik niet direct bij de hand. Maar als je op zoek bent naar spatbordverbreders voor bij 10" is Sport Pack wel een belabberde keuze, denk ik. W&P is 1 optie, daarnaast kun je denken aan Special arches (de standaard vorm die op 12" Mini's werd geleverd) of Group 2.

Even wat foto-materiaal...

Specials, op mijn eigen Mini voordat hij de resto in ging:



De Specials zijn ook te krijgen in een versie die geschikt is om te spuiten.

En dan Group 2, op de Riley van Mischa:



In beide gevallen geldt dat het goed combineerd met 10" (bij de tweede foto wordt ook direct het bewijs geleverd), mits de wielen een beetje breed zijn.

RE: 10" onder een sportpack?

Mijn oude mini had ook wood en pickets

RE: 10" onder een sportpack?

Nou, dan heb je nu de drie m.i. beste opties bij elkaar.

RE: 10" onder een sportpack?

Richard: ik denk dat niet de velgdiameter, maar de mate van "uitsteken" van de wielen (combinatie van breedte en offset) bepaald of het wel of niet wat is. Persoonlijk vind ik de Sport Pack verbreders met de Sport Pack velgen ook niet de meeste gelukkige combinatie. De vebreders staan een stuk beter bij wielen met meer offset, die de verbreders beter "vullen". Zoals bij dat plaatje van de Almond Green die je in het topic over mijn resto hebt gezet.

RE: 10" onder een sportpack?

Ja inderdaad daar heb je gelijk in.

De Mini's die ik ermee heb gezien hadden ook een behoorlijke offset.

Maar ook de breedte van de velg speelt naar mijn mening hierin mee. Als je velgen namelijk breder worden komt je band ook anders op je velg te staan. Je band kantel zogezegd meer naar het hart van de velg toe.

Helemaal bij 10" waar er in verhouding toch al vrij veel band is ten opzichte van velg.



Ongeveer dit idee.

RE: 10" onder een sportpack?

Oei, ben ik weer niet duidelijk geweest?

Ik had eigenlijk twee punten in mijn post:
1) Of het goed staat is niet zozeer afhankelijk van de velgdiameter, maar van hoeveel de velg uitsteekt (wat op zijn beurt weer bepaald wordt door breedte en offset).
2) Sport Pack velgen icm Sport Pack spatborden vind ik niet de meeste geweldige combinatie, wielen met meer offset (dan de Sport Pack velgen) vind ik meestal mooier staan. Dit als ondersteuning van punt 1, omdat Sport Pack velgen relatief weinig offset hebben in vergelijking met veel andere 13x6 wielen.

RE: 10" onder een sportpack?

:) Maarre, mijn fout, hoor, ik was niet duidelijk. Hoef jij je niks van aan te trekken ;)

RE: 10" onder een sportpack?

Je was duidelijk in je eerdere post ik las er alleen weer eens over heen. :)

RE: 10" onder een sportpack?

In Mini magazine van april 2002 staat een sportpack Cooper (1998:orgineel) met een conversie naar 8" disks afgedraaid, voor en minifins achter met daar over 10" MB Racing split rims (=velgen). en dat ziet er echt super vet uit. Ik neem aan dat jij trommels voor hebt en dan is het niet aan te raden om je wielen zover naar buiten te laten komen met bv. spoorverbreders. Achter kan dat natuurlijk wel met bv. minifins met ingebouwde spoorverbreders of gewoon nieuw type trommels, die al breder zijn, of je eigen trommels met spoorverbreders op vullen. Ik heb geen website dus kan ik helaas je de plaatjes niet laten zien, mischien heb je deze MINI magazine (apr.2002) zelf nog liggen. In ieder geval veel succes met je keuze.
Ik zelf vind trouwens W&P optie het mooiste en waarschijnlijk goedkoper dan een conversie naar schijfremmen voor!

met vriendelijke groet,

RE: 10" onder een sportpack?

bedankt allemaal, jullie hebben me overgehaald om deze veel manier niet te nemen. Ik wil mijn mini nu afbouwen als deze, alleen die van mij heeft wel een flipfront.

http://www.miniworld.co.uk/images/small ... _small.jpg

RE: 10" onder een sportpack?

Ik heb zelf ook nieuwe spatbordverbreders nodig, bij 10" wielen. De standaard vind ik niet echt mooi, dus ben ook op zoek naar wat anders. Zijn die group 2 arches altijd met zo`n chromen randje erlangs? En is er een groot prijsverschil tussen deze en bijvoorbeeld WP`s, waarvan ik me nog afvraag of het mooi staat. :?

RE: 10" onder een sportpack?

Vraag je je af of je extra geld uit moet geven aan Group 2? Want W&P is [i:18dgxumu]duurder[/i:18dgxumu] dan Group 2. Je kan natuurlijk het chromen randje eraf laten, maar er zit een randje aan waar die strip op hoort, dus dan zit je met een gek randje aan je spatborden.