10" stalen cooper velgen

RE: 10" stalen cooper velgen

Weet iemand een bedrijf die van standaard velgen er cooper S van weet te maken? Zijn er ergens tekeningen over te krijgen (maat e.d.)

RE: 10" stalen cooper velgen

ik weet wel een bedrijf, maar dat is in Hellevoetsluis, en geloof ik niet in de buurt.. je moet eens zoeken naar velgendokter..

Succes

Groetjes Mark

default

RE: 10" stalen cooper velgen

inderdaad in hellevoetsluis zit een bedrijf die
stalen velgen kan verbreden ik heb het ook laten doen
www.velgen.nl

RE: 10" stalen cooper velgen

Wordt hier niet bedoeld van standaard velgen (sleufgaten) naar cooper s (9 ronde gaatjes) ?? Of inderdaad de breedte?? De breedte heb ik ergens in Vinkeveen laten doen bij een oudere kerel (dhr v/d Mik als ik me niet vergis). Prachtig mooi en je kunt erop wachten. Ik zal eens kijken of ik dat adres nog ergens heb. Zeer zeker de moeite om het juist bij die man te laten doen al is het alleen maar voor zijn ambachtsschap.

groeten,

EB :P

RE: 10" stalen cooper velgen

Ik dacht altijd dat Cooper S velgen zogenaamde reverse rims waren; waar dus het hart van de velg is omgedraaid....

btw, Race-eend van dit forum had een setje 10 inch verbrede velgen met chromen kapjes liggen. Ik weet niet of ie die nog te koop heeft, moet je em ff PM'en.

RE: 10" stalen cooper velgen

Die van race eend waren volgens mij wel heeeeel erg breed ;)

Wat zijn de kosten van dat verbreden, iemand enig idee??

RE: 10" stalen cooper velgen

Er zijn Cooper (S) velgen (3,5 en 4,5 J) en reverse rim velgen (4,5 J), beiden met de gaatjes. De reverse rims zijn bedoeld om Mini's met trommelremmen net zo breed te laten zijn als Coopers.
De originele Cooper velgen (3,5 J) hadden een hart dat juist naar buiten stond, om i.c.m. de schijven/brede trommels de banden even ver naar binnen te zetten als trommelrem-Mini's.
Ik heb ooit 3 van die velgen gevonden (op een sloperij, in de kofferbak van een Mini !), maar kon er toen niets mee op mijn trommelrem-Mini en heb ze aan een historische racer verkocht.
Nog een plaatje van reverse rims: