Achterbank speaker ombouw? [custom dashes]

RE: Achterbank speaker ombouw? [custom dashes]

hallo allen,

Ik ben van plan om mijn hoedenplankje schuin naar onder door te trekken (naar de zitting van de bank). Zodat ik daar mijn speakers in kan monteren.
Heeft hier iemand een tekening voor,of dit zelf al een keer gemaakt zodat diegene mij wat tips kan geven.
Is hier misschien een internet-site over want er zijn namelijk ook pagina's waar tekeningen opstaan voor een midden-console en dashboard.

groeten marijn

[size=75:16cszyth][Ff onderwerp een beetje aangepast - Eelke][/size:16cszyth]

RE: Achterbank speaker ombouw? [custom dashes]

op deze pagina link staat er wat over. Is de site van Jeroen Danoontje powerrr en hij heeft me vertled (via icq) dat dit simpel te doen is.

Op een andere site heb ik dit plaatje gevonden:

met de volgende text:


This design will enable you to build a housing for a set of speakers which will be set under the rear seats in the footwell. I reckon that 6" speakers is as big as you can go with this design

1) Cut out a piece of MDF 3'6" wide by 7" high.

2) Draw a line in the centre from top to bottom (see diagram).

3) Cut out semi-circle 8" across and 4" deep (see diagram) This is the bit that goes over the exhaust tunnel.

4) Cut out holes for speakers as low as possible to the bottom of the board.

5) Drill hole above cut out semi circle for a bolt to fix on to upright metal seat leg. There should already be a hole in the leg which will be suitable for fixing.

6) Paint or cover to suit your interior trim.

7) Cut 2 blocks of wood aprox 2" square. There will be for fixing to the bottom of the seat panel. It's up to you how you fix the panel either screws or glue.

8) Run the speaker cables under the carpet to where the speaker will be.

9) Mark out and attach the fixings which will attach the panel to the under side of the seat.

10) Bolt panel to centre leg and then fix the rest of the panel with fixings at either end making sure you don't foul the speakers.

11) Wire up and fix speakers to panel. It may be worth trying to fix the panel to the floor to stop it wobbling.



misschien kan je er wat mee?

Op diezelfde site staat ook een plaatje hoe je een dashboard kunt maken als je zo'n 2 kloks console hebt. Van die maten klopt geen reet (uit ervaring met dat plaatje), dus meet eerst even na zou ik zeggen

RE: Achterbank speaker ombouw? [custom dashes]

Philip: da's dus wel wat anders dan waar Marijn om vroeg, die wou zijn hele achterbank opofferen :?

Ik zou het trouwens zelf niet zo snel doen, ik vind het niet echt mooi, van die enorme speakers in plaats van de achterbank. Bovendien vind ik de achterbank nog wel eens handig om dingen op te leggen. En passagiers mee te nemen, niet te vergeten. Maar als je bijvoorbeeld kuipstoelen hebt zou dat al wel eens lastig kunnen worden.

RE: Achterbank speaker ombouw? [custom dashes]

Eelke je had gelijk dat ik dat niet bedoelde maar philip toch bedankt ;) .

En philip die site heb ik ook gebruikt voor mijn dash maar wist niet meer welke site dat was. Maar ik heb toen die tekening gebruikt voor een heel dash waar in het midden een stukje voor de asbak was uit gehaald.
En die tekening klopte vrij aardig alleen aan de zijkanten was ie wat tekort (snao je het nog :? ) en dat stukje wat eruit is voor de asbak moet je in het echt gewoon doorlaten lopen dan kun je hem heel mooi klemmen. De gaten voor de klokken en dergelijke heb ik zelf bepaald en mijn 2 kloks tellertje erachter geschroefd 8) . Dit alles ziet er nu zeer gelikt uit :P .

O, ja Als iemand toch nog weet hoe ik mijn achterbank aan kan gaan pakken hoor ik het graag

Groeten Marijn

RE: Achterbank speaker ombouw? [custom dashes]

ow niet goed gelezen, was ook al laat :)

maar van dat dash klopte van de ronding geen hout bij de mijne. Ook de gaten van de ventilator zaten verkeerd. Ik heb nu een ander home-made dash dat wel prefect past.

default

RE: Achterbank speaker ombouw? [custom dashes]

Ik heb nu voor de derde keer een dashboard gebouwd in mijn mini (mijn derde mini ook :-) Ik wordt er nog eens bedreven in!
Ik heb er nu foto's van gemaakt (ook van het bouwen) ik zal er eens een website-je van prutsen..
Tevens heb ik speaker-boxjes gemaakt die netjes in de tijdschriften-bakken vallen. Hier heb ik ook foto's van.
Wanneer ik het online heb staan geef ik een seintje.

RE: Achterbank speaker ombouw? [custom dashes]

De mijne is nu ook klaar, is echt mooi geworden.
Met vlammend mahonie hout gefineerd, na 9 lagen gewone lak in de blanke autolak gezet en ik vind het minstens even mooi als zo'n dash dat je kunt kopen (vond de man van het Minicentre ook) alleen jammer dat dat stuk waar de klokken in zitten niet dezelfde structuur heeft als de rest, dat is gebeitst en niet gefineerd. Op sommige punten vind ik het zelfs mooier dan zo'n fabrieks wortelnotenhoutendash omdat het echter hout lijkt (en ook misschien is?), het vlamt ook mooi als er zon op schijnt. Sommige dingen van dat fabrieksding is weer beter, bijv. de achterkant van het dashbaordkastdeurtje en de manier waarop de ventilatierostertjes vastzitten.
zo ziet het er ongeveer uit:

alleen hier lijkt er kleurverschil te zijn tussen het dash en de console voor de klokken maar dat is er in werkelijkheid nauwelijks. Alleen andere structuur. Op de foto zitten de ventilatie dingen er ook nog niet in.

RE: Achterbank speaker ombouw? [custom dashes]

Het is mij opgevallen dat het dashboard dat standaard in mijn (Duitse) 91 Cooper zit anders is dan dat wat in recentere Coopers zit. Ik kan me minstens 1 geval herinneren waar het dashboard in een '97-er MPi aanmerkelijk minder mooi was dan het mijne. Veel lichter, mijn dashboard heeft een behoorlijk donkere gloed. Dat in de nieuwere Mini zag er veel goedkoper uit, leek bijna wel gelakt vurenhout. Bij anderen heb ik er eigenlijk niet zop op gelet.

RE: Achterbank speaker ombouw? [custom dashes]

Inderdaad Philip jou dash ziet er zeer netjes uit.
Ik zelf heb mijn dash van aluminium gemaakt met die cirkels erop geslepen.
Als ik een keer een digitale camera kan lenen zal ik hem er ook eens opgooien.

De tekeningen voor de speakerombouw van de achterbank zijn overigens niet meer nodig, want daar ben ik al uit. Als hij klaar is willen jullie hem misschien ook wel zien ook al vinden jullie het niet mooi/handig.

Groeten Marijn

RE: Achterbank speaker ombouw? [custom dashes]

Ikzelf zat ook aan aluminium te denken, dat vind ik vaak erg mooi. Zeker van dat 'aanrecht' bubbeltjes aluminium, zoals dit:

maar dat zou te moeilijk worden om daar aan te komen en te verwerken denk ik. Bovendien vind ik alumium niet vaak mooi met beige bekleding, alleen maar met licht hout afgewerkt (zoals bij die morgan) en als die stukken plastic boven en onder het dashboard ook een lichte kleur hebben, met creme leer afgewerkt ofzo. Anders wordt het dashboard buiten de rest van het interieur gesloten ;)
Bij bijv. zwarte bekleding of opvallend gekleurde kuipstoeltjes staat alu wel bijna altijd mooi vind ik.

RE: Achterbank speaker ombouw? [custom dashes]

Als ik een digitale camera heb dan zul je wel zien dat aluminium mooi staat bij zwart. Ik ben er zelf in ieder geval heel tevreden over.

En hoezo zou aluminium moelijker te bewerken zijn? dat kun je ook gewoon zagen hoor :D .

Groete Marijn

RE: Achterbank speaker ombouw? [custom dashes]

Marijn schreef:
Als ik een digitale camera heb dan zul je wel zien dat aluminium mooi staat bij zwart. Ik ben er zelf in ieder geval heel tevreden over.



alu staat ook mooi bij zwart, dat bedoelde ik uit te leggen ;)

En hoezo zou aluminium moelijker te bewerken zijn? dat kun je ook gewoon zagen hoor :D .



Hmm, maar dat aluminium waar ik eens wat mee geprobeerd heb ging niet zo makkelijk. Misschien komt dat doodat het een ex-aanrecht was ;) (zag er wel hooi uit en leek precies op dat plaatje van mijn vorige post). Er kwamen allemaal vervelende scherpe randjes aan die je niet goed weggeslepen kreeg e.d.
Ik denk dat het met ander alu makkelijker gaat ja :)

RE: Achterbank speaker ombouw? [custom dashes]

Dat aluminium dat op jouw plaatje staat is ook geen aanrechtenaluminium (of iets dat erop lijkt). De structuur zit er op de een of andere manier ingeschuurd ofzo, het is in elk geval geen relief, maar gewoon een platte plaat met (oneerbiedig gezegd) een patroontje.

RE: Achterbank speaker ombouw? [custom dashes]

Maar het lijkt er iig wel op.
Dat aanrecht wat ik geprobber heb wou ik ook niet echt gebruiken omdat er toch wel wat krassen op zaten en wat vlekken die er niet meer uitgingen, het was meer om te proberen en het ging toch naar de container :)