afmeting stuurwiel

RE: afmeting stuurwiel

Ik heb nu een redelijk klein sportstuur in mijn Mini zitten. Deze is denk ik ongeveer 30 cm in doorsnede. Nu heb ik vandaag van een collega van mij een stuurTJE gekregen met een doorsnede van 25cm. Dit is wel heel klein. Heeft iemand zo'n stuurtje en zo ja, wat zijn je bevindingen. Lijkt mij nog al lastig inparkeren ook al heb ik 'maar' 145mm brede bandjes. Even over het stuurtje zelf: Is dit een orgineel Triumph stuurtje???
.
Staat wel op het logo en op de onderste stang staat ?OUNTNEY GT BRITAIN. Eerste letter is niet leesbaar, vandaar het ?-teken.

RE: afmeting stuurwiel

Mountney moet dat zijn. Die lui maken veel nieuwe stuurtjes voor Mini's: sla maar eens een Miniworld open en je komt ze wel tegen.

Origineel zit er in een Mini een 14 inch stuurwiel (d8 ik, kweet niet cker voor Rover Mini's met airbags etc.)

RE: afmeting stuurwiel

dat is al snel 35cm. Deze is dus echt een heel stuk kleiner. Ik ga dit weekend eens kijken of ik deze er op krijg en natuurlijk hoe dat rijdt.

RE: afmeting stuurwiel

bij een klein stuurtje vind ik dat je vlugger het gevoel hebt dat je mini gaat slingeren wegens spoorvorming enzo
grtzz

RE: afmeting stuurwiel

ik heb ook een iets kleiner stuur, en idd, je hebt eerder dit gevoel, maar als je er eenmaal aan gewend bent......

En het is natuurlijk veel sportiever :P

RE: afmeting stuurwiel

. Nu heb ik vandaag van een collega van mij een stuurTJE gekregen met een doorsnede van 25cm




dat had mijn broer (a3) ook in de mini zitten toen hij hem kocht maar er is echt niet meer mee te rijden in de bocht moet je het goed vast houden anders ben je het stuur kwijt. en inparkeren met de 13" 175 banden dat kun je rustig vergeten of je moet enorme arm spieren hebben

groetjes hilbert

ps is dus snel vervangen voor een grooter model