Arches

RE: Arches

Forum leden,

Voor herstelwerkzaamheden aan de onderzijde van de Mini heb ik mijn standaard wielkasverbreders (plastic) gedemonteerd. Eigenlijk wilde ik deze er weer opzetten om naar chrome wielkasverbreders op te waarderen. Veschillende Mini tijdschriften bieden ook andere alternatieven. Groep 2 en 5 wielkasverbreders. Ik heb 5x12" Minator velgen met 165/65 banden. Verbreders heb ik dus wel nodig.
Sportpack is te breed en ik heb geen 13" wielen.

De brandende vragen:
- Wie heeft ervaring met groep 2 of 5 verbreders?
- Maken deze gebruik van dezelfde bevestigingspunten als de standaard wielkasverbreders?
- Zijn groep 2 of 5 wielkasverbreders niet de breed voor mijn spoorbreedte?
- Moet ik spacers gaan gebruiken om bij grp. 2 of 5 om weer estetische look te krijgen?
- Heb je een (voorbeeld) plaatje van grp. 2 of 5 op een Mini?

Erwin. :|

RE: Arches

Group 2 op een Mini:



Ik geloof dat er wat verschil in zit tussen de Group 2 verbreders van diverse aanbieders; de een gebruikt wel de originele bevestigingspunten, de ander niet.

Group 5 is wel hetzelfde idee, maar veel breder, dus daar zou ik niet aan beginnen. De velgen onder mijn auto (op de foto) zijn ook 5J12, dus trek je conclusies (geen spacers gemonteerd, ik zou niet durven :)). Ik vergeet alleen altijd wat de offset is (T-waarde) en ik meen wel dat mijn Minilite velgen een iets grotere offset hebben dan gebruikelijk.

RE: Arches



Staan ze wat duidelijker op. (IMHO)

edit: whoops, groot plaatje :? 8)

default

RE: Arches



grtzz Martin

RE: Arches

Leuke Mini, Martin, maar hoort 'ie niet in "Post je Mini"? De verbreders op jouw van zijn Special vebreders met chromen overzetstukken, als ik het goed zie. Group 2 zijn zoals op de twee bovenste foto's (inderdaad beter te zien op de tweede).

default

RE: Arches

Hmm. Verkeerd begrepen dus :+)

Maar die op mijn Mini zit zijn geen overzet, maar complete setjes gemaakt van RVS.

grtzz Martin

RE: Arches

Ik niet beter kunnen wensen. Bedankt voor een goede kijk op wielkasverbreders. Voordeel van grp 2 is dus dat er een chrome rand langs kan worden geplaatst. Geeft toch een wat klassiekere uitstraling. Kijken wat het meeste bevalt. Nogmaals bedankt. :D

Erwin.