Aston Cap en Mk IV

RE: Aston Cap en Mk IV

Ik heb de Aston Cap aangeschaft als styling voor de zwarte tank dop. De Mini even niet bij huis gehad en nu blijkt het niet te passen :'( De binnen diameter van de cap is 58 mm. De buiten diameter van de tankdop is 68 mm. De buiten diameter van de tankhals is 58 mm. Kan ik deze cap uberhaupt wel gebruiken voor de MkIV of is deze voor de oude 25 liter tankhals. De cap moet met drie asjes kennelijk op de bestaande tankdop worden vastgezet maar de binnen diameter is al even groot als de buiten diameter van de tankhals. Dus passen zal dat nooit denk ik. Iemand een idee hierover? :?

Erwin

RE: Aston Cap en Mk IV

bij mij zit hij op een tankdop van een oude tank, de grap is dat je de tankdop eraf haalt. en dan op de hals monteert.

ik weet niet of er verschil in diameter van de tankhals zit. lijkt me sterk...

succes ermee...

RE: Aston Cap en Mk IV

Je moet niet gek kijken dat ik de hele cap verkeerd wil monteren hoor. |:( Ik ga het nog eens beter bekijken. Bedankt Red

default

RE: Aston Cap en Mk IV

Er zit geen verschil in de diameter van de hals.
Volgens mij zet je die kap ook niet aan de hals vast, maar aan de bestaande dop.

grtzz Martin

RE: Aston Cap en Mk IV

Ik heb m'n al! :D De cap wordt op de hals van de tank gemonteerd en de dop valt onder het deksel in de grootste ring. Zo groot is ie echter niet want de dop die ik heb is >71 mm en deze moet kleiner zijn. :'( Stuk afzagen of wegslijpen is ook geen optie denk ik. Wachten totdat ik een kleinere diameter tankdop kan vinden. Bedankt voor de reacties!

Erwin.

RE: Aston Cap en Mk IV

Er zijn verschillende types "Aston" tankdoppen (van die racey stijl dingen met een grote klep). De mooiste types (IMHO) vervangen de complete tankdop; je schroeft ze vast op de hals, vaak met een mof die eerst om de hals moet, en je vult de tank door de klep open te maken. Je hebt uitvoeringen waar dan nog een afsluitbaar dopje erbij zit voor onder de klep, of niet (met het risico dat het nu wel erg makkelijk is om je tank leeg te hevelen voor gespuis).

En dan zijn er de types die over de bestaande dop heen worden gemonteerd (bij mijn weten altijd over de chromen standaard dop). Het klepje fungeert als toegang tot het originele slot en als je dat opent haal je het hele geval eraf. Uit je beschrijving begrijp ik dat je zo'n type hebt en het zou best kunnen dat je een tankdop hebt waar de Aston dop niet overheen past.

default

RE: Aston Cap en Mk IV

Ik heb ook zo'n dop die gewoon over de originele dop heen gaat en op het pijpje vastgezet moet worden. Maar... dat pijpje steekt bijna niet naar buiten. Er zit een (afsluit)rubbertje en daarna meteen de dop al. Hoe moet ik hem nu monteren? Dat afsluitrubber kan ik er toch niet zomaar afhalen??

RE: Aston Cap en Mk IV

Bij latere Mini's is de tankhals inderdaad korter, vanwege de veiligheid (risico op scheuren bij koprol of aanrijding o.i.d.).
Dan zou je een Aston-cap moeten gebruiken die je aan de afsluitbare standaard dop monteert (zoals Eelke beschreef).
Het rubber moet je zeker niet weghalen, want dan loopt je kofferbak vol water...

RE: Aston Cap en Mk IV

Heb ook juist bij de Minifreak zo'n tankdop gekocht en ook bij mij past ie ook niet. Richard zei me dat er aan de binnenkant een stuk kurk/schuimrubber tussen de koets en de tankhals zit die je eruit kunt halen en de tank iets aan kunt drukken zodat de hals iets langer wordt.

Heb het nog niet geprobeert, maar misschien hebben jullie hier iets aan.

RE: Aston Cap en Mk IV

Er zit inderdaad een stukje schuimrubber aan de binnenkant over de hals geschoven, maar het maakt echt geen mm verschil door dat weg te halen.

Je tank wordt namelijk tegen je wielkast geklemd en er zit nul komma nul speling in het geheel of je moet het aandurven de tank in te deuken met een hamer en dat lijkt me geen optie.... :|

Ik denk dat het type dat je aan de tankdop vastschroeft de enig optie is als je toch een aston cap wilt.

Dennis

RE: Aston Cap en Mk IV

ok lekker K*T dus wat ik lees, ik ben bang dat ik de net bestelde tankdop niet kan instaleren omdat ik een moderne mini heb, eentje uit 98 en die heeft dus een hele korte hals...grr

RE: Aston Cap en Mk IV

Mail/PM Malphy (Ralph Lugten) even, die heeft een Aston tankdop op zijn MPi. Eentje met een klein afsluitbaar binnendopje dat in de vergrendeling van de originele dop past. Zit strak op het plaatwerk, maar het ging wel. Ik geloof dat hij de rubberen mof een beetje heeft bijgesneden.

RE: Aston Cap en Mk IV

dankje eel! zal ik doen

RE: Aston Cap en Mk IV

Ik heb ook zo'n sierafsluitdop erop zitten. eentje waarbij je je orginele afsluitdop behoud. en ergaat een chromen klep overheen.
Ik heb door die dop nu wel en afdekstrip waarvan de lak erafgebeten is door lekkage. omdat je je oginele tankdop erin moet drukken maar omdat de sierdop iets te hoog is slijt de binnen kant van de nokjes die ervoor zorgen dat de dop goed afsluit. Dus benzine lekkage.

Als je zo'n dop koopt kijk dan of je orginele tankdop er net zo soepel opgaat als normaal. Ik heb vervolgens de gehele onderkant van die sierdop afgevlakt. Dit kan makkelijk omdat het roestvrijstaal is (die van mij dan) ik heb ook een extra rubber moeten leggen im mijn tankdop vor een goede afsluiting omdat ie te ver al was uitgesleten.
Dus van schade en schande wordt men wijs.
gr. dirk

RE: Aston Cap en Mk IV

nou weet ik helemaal niet meer welke dop ik moet hebben. graag gewoon zo'n eenvoudige zonder sleutel...

RE: Aston Cap en Mk IV

Helemaal vergeten de voortgang te melden. Ik had de Aston look Cap willen gebruiken met een tankdop met een ribbelrand. Deze bleek een grotere diameter te hebben dan de binnenmaat van de cap. Ik wilde eerst de cap op de tankdop vastzetten |:( . Toen begreep ik dat de dop eerst van de tank af moest en dan de cap over de opening schuiven en vast zetten met drie inbus boutjes. Daarna de tankdop weer op de afsluiter..... wat dus niet paste vanwege de te grote diameter. Een nieuwe gladde chromen tankdop aangeschaft en het zit perfect. :D Met een millimetertje speling kan ik de tankdop eraf halen en de Aston Capblijft zitten.

Nog een zwarte geribbelde tankdop in de aanbieding.

Erwin 8)