Audio

RE: Audio

Ik ben bezig met het inbouwen van wat audio in mijn mini. Nu heb ik een tijd geleden ergens op internet iemand gezien die netjes twee speakers onder de bank had gemonteerd in een paneel. Nu weet ik alleen niet waar ik dit heb gezien. Dus mijn vraag is nu of iemand me hiermee kan helpen, hoe kan die 2 speakers er het beste in maken?

default

RE: Audio

Kijk eens op:
http://www.minisevenclub.nl/forum/viewt ... t=speakers


Als je dat allemaal gelezen hebt, dan heb je vast wel een ideetje opgedaan :)

RE: Audio

op dit forum zit een schitterende applicatie n.l. zoeken!!!

default

RE: Audio

ik heb de tekeningen thuis ook liggen. zal ze wel even naar je mailen. ben zelf nu bezig met het maken van deurvakken. daar heb ik nog geen foto's van. die komen nog.

groetuh iwan

RE: Audio

HOi,

Ik heb gehoord dat de deurbakken van de metro goed passen in een mini. Deze hebben speakerpods. Of ga je een gehel andere deurbekleding maken met een mooi composetje erin? Zoals vaak in die golfjes worden gezet (www.showyoursound.nl)

GRTNX cyril

default

RE: Audio

het worden zelfgemaakte deurbakken waar alleen de middentoonspeaker in komt. de tweeters staan op de dashbord. er komt een mooi zwart stofje overheen. wilde eerst in de kleur van de auto spuiten maar dat vond ik iets te veel werk. misschien later nog een keer.

RE: Audio

HOi,

ik acht dat die tweeters op oorhooghte moesten zitten. Maar doen ze het ook goed als je ze op het dashboard zet?

GRTNX cyril

RE: Audio

tweeters moet je niet horen, maar als ze het niet doen dan moet je ze missen...

b-tje vaag, maar dit geld voor al je speakers, om een vol geluid te krijgen kan je beter meerdere lichte speakers plaatsen, dan 1 zware speaker.

voorbeeld is mijn huisinstallatie, 8 boxen totaal 2500 watt, waarvan 2x 800 en de andere 6 zijn allemaal lichte speakers. het goed plaatsen is het moeilijkste, je kan veel met een decibelmeter...

dit alles geld ook voor in je auto. de tweeters heb ik op het dash gemonteerd in de raamstijlen...

RE: Audio

Mijn advies... probeer je speakers inderdaad "op hoogte" te houden. Ik had eerst mijn speakers ook onder de bank. Klonk leuk maar naderhand toch in hoedeplank verwerkt.... nou :D WERELD :D van verschil. Klink in een keer 1000x beter vind ik. Heb naderhand mijn subs op de achterbank gezet, achterbank eruit en 2x 600WATT erin. Tja en nou klinkt het behoorlijk.

zie ook mijn foto's op mijn site (sorry laden duurt lang maar word aan gewerkt!!)

succer ermee

RE: Audio

red flame schreef:
voorbeeld is mijn huisinstallatie, 8 boxen totaal 2500 watt, waarvan 2x 800 en de andere 6 zijn allemaal lichte speakers. het goed plaatsen is het moeilijkste, je kan veel met een decibelmeter...




Euh.... Hier raak ik een beetje van in de war...

Wat is het nu van het optellen van de maximaal toelaatbare belasting van je speakers ?? In tegenstelling tot wat veel mensen denken, geeft het totaal van de vermogens van je speakers NIET het totale vermogen van je installatie weer. Het totale vermogen van je installatie zul je toch ECHT alleen uit het vermogen van je versterker(s) moeten halen.

En het nut van een decibelmeter om je speakers te plaatsen ontgaat mij ook een beetje. Een decibelmeter doet niets meer of minder dan de geluidssterkte meten.

No offense.. :) :)

En voor wat betreft de plaatsing van tweeters (om ook nog even on-topic te blijven ;) ). Ik heb ze in mijn groene Mini op het dashboard in de hoeken geplaatst. De hoge tonen luidsprekers kun je het best zo hoog mogelijk (nouja..) in de auto plaatsen om te proberen het geluid (voor je beleving) recht voor je te krijgen. Aangezien een Mini nou weer niet echt ruimte heeft voor de ideale plaatsing van speakers, zul je op die manier moeten proberen het geluid "omhoog" te brengen.

In mijn groene Mini zitten de voorspeakers (10cm compo-setje van JBL) in het dashboard, op de plaats van de luchtroosters aangezien die er in 1977 nog niet in zaten ;) De achterspeakers (13cm compo-setje van Boston Acoustics) zitten in de hoedenplank.
Dit geeft in combinatie met een subwoofer in de kofferbak een vrij goede geluidskwaliteit.
Als je de achterspeakers onder de achterbank bouwt, blijft er van de hoge tonen niet veel meer over, die "verdwijnen" onder je voorstoelen ;)

RE: Audio

Bartje schreef:
...In tegenstelling tot wat veel mensen denken, geeft het totaal van de vermogens van je speakers NIET het totale vermogen van je installatie weer. Het totale vermogen van je installatie zul je toch ECHT alleen uit het vermogen van je versterker(s) moeten halen.

....Als je de achterspeakers onder de achterbank bouwt, blijft er van de hoge tonen niet veel meer over, die "verdwijnen" onder je voorstoelen ;)




Helemaal mee eens!! Ik heb een MAX vermogen van 1840watt in de mini. Maar dat zal een RMS zijn van totaal 450watt. Is nogal een verschil wat op de dozen staat

En het geluid schiet echt onder je voorstoelen als je de speakers monteerd onder je achterbank. Ik zie het maar zo; hoge tonen hoog, lage tonen laag

tot sinas

RE: Audio



Wat is het nu van het optellen van de maximaal toelaatbare belasting van je speakers ?? In tegenstelling tot wat veel mensen denken, geeft het totaal van de vermogens van je speakers NIET het totale vermogen van je installatie weer. Het totale vermogen van je installatie zul je toch ECHT alleen uit het vermogen van je versterker(s) moeten halen.
[/quote]

nope, het is allemaal RMS vermogen met een 4-tal versterkers die het vermogen opbrengen...

met de db-meter kan je je speakers intellen zodat alle speakers hetzelfde geluidsnivo afgeven...

default

RE: Audio

De geluidsgolven van lage tonen bereiken door kleine openeningen nog steeds de luisteraar. Hoe hoger de tonen worden, hoe minder er tussen de speaker en de luisteraar moet staan. (middelbare school natuurkunde) Als je bijv tweeters onder je achterbank monteerd, zul je ze niet horen, een subwoofer echter hoor je zelfs vanuit de kofferruimte. Het is dus het beste de tweeters zo te plaatsen dat er iig niks tussen de tweeter en de luisteraar zit!

Houdoe,
Remko
2x JBL 6x9" in de hoedenplank, 2x JBL tweeter in de hoekjes onderaan de voorruit. Bas is goed, maar i.c.m. mijn playmini zou ik wel een sub kunnen gebruiken....

RE: Audio

Ik heb ook 2 JBL 6x9 in de hoede plank liggen. Als je hier een dikkere plaat overheen legt (dus de speakers aan het metaal). Je ziet ze dus echt niet liggen. Weer wat veiliger dan dat je alles ziet zitten.

En in heb 2 kleine sony's in mijn dash zitten in de gaten van de ventilatie gaten. Perfect geluid door de hele auto!


Ik heb wel eens bij iemand in de auto gezeten met de speakers in de hoedeplank en onder de bank en ik vond dat niet echt een succes. Het hoog hoor je echt niet, dus je kan er net zo goed 2 subjes in zetten.

met de db-meter kan je je speakers intellen zodat alle speakers hetzelfde geluidsnivo afgeven...




Dan moet je wel allemaal de zelfde speakers hebben. Bij verschillende speakers gaat dit uiteraard niet op. Als de een minder laag geeft dan de ander moet het niveau vele malen hoger zijn dan de ander.

RE: Audio

Hoi allemaal,

Ik heb dus 2 17cm Pioneer speakers in de hoedeplank, heb dus ronde er in zitten. Heb 2 10cm Pioneer speakers in mijn deurbakken gemaakt. Dat zijn de standaart plastic bakken. Heb er dus een gat in gemaakt speaker er in gezet en heb aan de binnenkant met MDF er om heen dicht gemaakt. Verders heb ik 2 losse tweeters boven aan de voorraam steil bevestigt. En voor de lekkere bass :P heb ik in de kofferbak een sub. Heb allereerst de kofferbak netjes betimmerd en bekleed. Heb er twee Caliber versterkers met een 10" Caliber sub. En om de druk niet tehoog in de kofferbak tekrijgen heb ik in de hoedeplank 2 bassreflex poorten zitten.

Dennis J.

P.S. kom nog met foto's moet die nog eve maken ;)

RE: Audio

HOi,

Post even je site's met foto's van je audio in je mini. Die ene rode mayfair mini doet de site het niet van!

GRTNx Cyril

RE: Audio

ik weet niet of je mij bedoelde (heb namelijk wel een rode mayfair met boxjes :D ) maar bij deze ffks een klein sitje. Kun misschien dus voor foto's maar lijkt mij mee te vallen.....

ik hoor het nog wel,

thaime


link

default

RE: Audio

ja ik heb op de hoedeplank een of ander merkloos speakertje zitten. zat er al in toen ik hem kocht. onder de achterbank twee keer 300watt pioneer. zo klinkt het toch wat voller in de auto. op het dashbord magnat tweeters en voor de deuren ben ik nog bakken aan het maken om de composet compleet te maken. de kofferbak is afgewerkt met een infinety sub voor de nodige bas tonen. de sub en de compo set worden aangestuurd door de ground zero versterker. alles bij elkaar komt er een leuk geluidje uit. want de hoge tonen komen van voren midden tonen komen uit het midden van de auto en de bas tonen van achter. zo als het hoort.

RE: Audio

HOi,

Dit soort sites bedoel ik nou!
Ziet er goed uit Thijmen.

Mvg Cyril

RE: Audio

Thnx!!

Ben er zelf ook behoorlijk tevreden over!! Mijn vader soms wat minder maar hij rijd er nou in rond!! Je kunt nou dus nog met 3personen in de mini...alleen degene achterin zal soms niet bepaald rustig zitten :P

ciao

timer
www.minisport.tk