cabrio

RE: cabrio

Beste Forumleden,

Na flink wat werk (en dank aan anderen, met name Steven Philips voor het interieur!!) is mijn mini weer bijna de oude... nu ben ik voornemens om ook het dak op te gaan pakken.

Alleen weet ik nog niet precies wat. Ik heb een constructie (maar twijfel eraan of ie compleet is). Nu kom ik verschillende types tegen en vindt ze niet allemaal even mooi... mocht iemand tips hebben, hoor ik het erg graag!

Verder heb ik er ook aan gedacht om er een hardtop voor te maken (polyester?). Ik zag wel dat iemand (of meerdere) op het forum dit hebben, alleen kon ik de topics met foto's niet goed terugvinden. Mocht iemand hier foto's van hebben / ervaring mee hebben, zou ik het ook erg graag horen.

Alvast bedankt!



mvg Niels

RE: cabrio

.... aldrukje maken van een deseamed minitje...?


Ooit heb ik zelf een Peugeot 306 MAXI gebouwd. Zo eentje met hele brede schermen. In een weekend kans gehad een echte fabrieks MAXI te ziebn bij een bevriend tunings bedrijf in Belgie. Daar ter plekke in de spuit cabine de auto helemaal in de lossingswas gezet. Daarma de gelcoat eroverheen. Dat was wel even eng die eerste streken, je weet nooit of je voldoende hebt gewaxed... Maar het lossen ging prima. Daarna de auto weer even netje opgepoetst.
Deze heeft helemaal geen schade ervan head en ik had mallen met de originele vorm!

Als je dan de mal wat aanpast aan de randen heb je mooi een basis voor een prachtige hardtop. Zeker weten dat het ook lukt om er ramen in te intergreren. Eenmaal gemonteerd op je cabrio zal je tweemaal moeten kijken om te zien dat het een hardtop is!

Maak je de mal een beetje netjes en stevig, dan kan je er nog meer maken en andere mini cabrio rijders mee blij maken. Dat betaalt ook een beetje de mal kosten terug...

RE: cabrio

Ik weet uit betrouwbare bron dat de sponsor uit Nuland bezig is met een cabriokap (en waarschijnlijk zelfs een electrische met electrische achterramen).
De eerste proto wordt momenteel gebouwd...

Misschien daar eens informeren?

RE: cabrio

thanx voor de reacties!
ik zal daar eens contacten...

en ja, een mal maken op basis van een deseamede mini zou top zijn... denk alleen dat iemand vinden die dat aandurft een opgave gaat zijn!

gr

RE: cabrio

no guts no glory ... :D

Je zou ook een sloop mini met goed dak kunnen nemen waar je dan net onder de waistline de boel achter de portieren los slijpt. Staal is ook leuk te bewerken en als je dan eea aanpast om mooi op jouw body aan te sluiten, moeten mensen echt twee keer kijken ! Niet vergeten het gootje boven de voorruit mee te nemen, bepaalt nogal de looks...

succes!

RE: cabrio

Christiaan Bos heeft een mini met een softtop en een hardtop. De hardtop is idd de bovenzijde van een gecrashte mini.

RE: cabrio

wellicht is het handig te weten waar de cabrio gebouwd is, aangezien ze allemaal een andere aansluiting hebben bij het voorraam, gezien je foto lijkt het een Huissen cabrio maar dat kan ik niet helemaal goed zien.

dit is wel heel belangrijk met het passend maken van de kap en vooral de aansluiting van de kap boven op het voorraam

hij is tenslotte al netjes gespoten en dus niet makkelijk aan te passen.

groet erik

RE: cabrio

Ik heb een gedeseamede GT.

Als je met een goed plan komt mag je die best als mal gebruiken :+)