geluid.

RE: geluid.

Check deze link , de beste uitleg op het hele web over car-audio.
http://www.bcae1.com/
Ik heb zelf een 3 amp open air quality system gemaakt in m'n aanhanger (mini-bar) met 400Watt RMS en 900 Watt max een 24dB active crossover en DAB equalizer.
De "deuren"-speakers zijn compo's (speaker + losse tweeter.
Dus ik heb 10 speakers in m'n aanhanger.
M'n mini is nu ook aan de beurt , ik heb al 2 maal 80RMS en 180Watt max 6x9" Calibers klaar staan , maar m'n achterruit moet er ff uit om het netjes in de hoedenplank te zetten.

Greetz , Jeroen2 :D

RE: geluid.

huh???????????? wat the fuck moet je daar nou weer mee?? of ga je je eigen drive in roadshow beginnen??? lol!!!!
nee zonder gekheid, respect!!!!!
dit is wel heel erg bruut volgens mij. hahahaha lijkt me wel humor als die tuners met hele installaties in der dure wagens, dit horen 8)

RE: geluid.

Je had dat geld beter aan een installatie in je huiskamer kunnen besteden, dan komt het geluid, nog tot zijn recht ook. Of staan de luidsprekers achter de gordijnen?

RE: geluid.

Pas alleen op dat je ramen het wel houden. Dit is voor een gemiddelde grotere al al veel. Laat satan voor de Mini. Zit namelijk wat minder lucht in die auto dus de druk zal toenemen ten opzichte van groetere auto's. En bedenk ook ff dat al je ramen in rubbers zitten. En dus niet gelijmt zoals bij de meeste nieuwe.....

RE: geluid.

hehe lol instalie jeroen :9

ik heb zelf 2 * 40 watt rms pioneers en in het midden op mijn hoedenplank komt een 8 of 10 inch subwoofer van +-200 watt rms. >:)
en daar moet idd ff de achterruit voor uit, kan ie meteen goed schoon.

verder wil ik voorin nog 2 extra speakers, voor mooi geluid overall. ben er nog niet uit waar die moeten komen: kan in kaartenbak of onder me dash..
onder me achterbank denk ik is minder.
ik geloof dat ik zelfs iemand zag die ze in zijn deur had gebouwd, weet niet hoe dat past zoveel ruimte heb je niet tussen deur en raam.

iig vond ik het niet de bedoeling om mijn achterbank op te offeren om er dikke 15 inchen in de zetten(maar heb t wel eens gezien bij een mini :P )

iig weer lekker bezig

RE: geluid.

He heren er is zelfs een forum speciaal gewijd aan het inbouwen van geluidsinstallaties in een auto. Hier kan je je vragen kwijt en staan er nog grotere en uitgebreidere installaties weergegeven. Die gasten zijn echt wondertjes met electra en het maximale aan geluid uit de auto krijgen. Is echt mooi en leuk om te zien wat ze doen. Het staat niet bij ons hier op het forum. Maar een zoekopdracht bij een of andere zoekmachine met de volgende termen werkt als een speer: car audio versterker forum

RE: geluid.

De achterruit kan gewoon blijven zitten hoor! Gaten kun je ook van onderuit boren. Het uitzagen heb ik gedaan met een decoupeerzaag, als de die scheef zet kun je daar de grote gaten mee zagen.

Zelf heb ik in de hoedenplank 2 13cm axton luitsprekers zitten (90watt continu geloof ik), en een Impulse 8" subwoofer. Dit alles hangt aan een axton 4-kanaals versterker van 4X60watt continu.
En dat gaat best hard....... 8). en de kwalitijd is ook goed!

RE: geluid.

ik ga mijn achterbank er uit laten voor grote boksen mss ne jbl

RE: geluid.

Ik had het over m'n mini-bar , zie foto.
En ja Maarten , thuis heb ik een NAD 670Watt THX surround systeem in een woonkamer van 50M^2 en met link naar boven en badkamer (off-topic).
http://members.home.nl/jeroen.kuijf/tec ... railer.jpg
Als je van onder gaten zaagt moet eerst je brandstof-tank eruit , eneeeehhh bij injectie word je daar ff niet zo goed van , dus gewoon m'n achteruit eruit.
Greetz , Jeroen2 :D

RE: geluid.

[offtopic]

jeroen2 schreef:

En ja Maarten , thuis heb ik een NAD 670Watt THX surround systeem in een woonkamer van 50M^2 en met link naar boven en badkamer (off-topic).




Hej, ik heb ook een NAD stereo :9.

[/offtopic]

Als je sound gebeuren in de mini net zo word als in je aanhanger, dan word het wel wat :D.

RE: geluid.

Goed spul , ik heb de moitor-serie van top-to-bottom.
(ok Eelke ik zal niet meer offtopic gaan).
Zeker zal het in de mini wel klinken , maar ik hou graag m'n kofferruim.
Dus heb de versterker en x-over onder m'n stoelen gezet , ook betere verdeling van je gewicht!!!
Greetz , Jeroen2 :D