kleur autolak

RE: kleur autolak

Hallo allemaal, ik heb een raar vraagje, ik heb een mini sprite 1.3i uit 1992. En dan nu de vraag, de kleur is rood (kleurcode COF) dat is flame red 2c, maar nu blijkt dat er bij duplicolor 3 verschillende kleuren rood zijn. Deze hebben eindnummer 320, 420 en 490. Nu is mijn vraag, welke heb ik nodig of welke is bij mini's gebruikt. HELP!!

Greetz
Jos

RE: kleur autolak

hey jos,

zal morgen op mijn werk even kijken dan hoor je het wel.

groeten,
arvid

RE: kleur autolak

Alvast bedankt voor de moeite.
:D

RE: kleur autolak

hey jos,
heb vandaag even bij mij op mijn werk op de pc opgezocht welke kleur variaties je allemaal hebt voor COF.wij werken met spies hecker en die geven maar twee kleur tinten aan voor flame red.een normale tint en een tint die iets bruiner is.
welke erop jouw mini is gespoten kan ik niet zo zien.wat die codes van duplicolor betekenen weet ik ook niet.misschien de soort verf?verf op waterbasis, convensionele verf,acryl verf,2 componenten verf? ik weet het niet.
wat je gewoon moet doen is om naar een schadebedrijf bij jouw in de buurt gaan.daar heel vriendelijk aankloppen en vragen of hun even naar de kleur van jouw auto willen kijken.grote kans dat als zij de tint hebben bepaald.zij ook nog best wel een potje verf voor je willen maken.dan is het vaak nog goedkoper als dat je het in een speciale verf winkel gaat halen.

succes,

groeten,
arvid

RE: kleur autolak

Hartsikke bedankt voor de reactie en de moeite. De verschillende kleurcodes van Motip zijn gewoon 3 verschillende kleuren (deze verschillen iets van elkaar van kleur, idd iets bruiner en iets lichter). Ik ga eens kijken wat ik ga doen, in ieder geval bedankt voor de moeite.

Jos :D

RE: kleur autolak

Hoi Jos,

Is het al gelukt met de rode lak?
Vorige week heb ik zelf een spuitbus met autolak gekocht. Daarvoor ben ik naar een autolakkenbedrijf (Breedveld, Gorinchem) gereden en daar was een medewerker zo aardig om met de kleurenwaaier een kleur uit te kiezen die het dichtst bij de kleur van m'n mini komt. Hij had vier verschillende tinten COF en de kleur die hij voor mijn mini uitgekozen heeft is: Flame Red 7ME9 (en verder staat er ook een nummer op de spuitbus dat eindigt op 420).

Het beste is denk ik om met je Sprite langs een autolakbedrijf te rijden en d.m.v. de kleurenwaaier de kleur te kiezen die het meest lijkt op die van je mini. De kleur van je auto kan in de loop van de jaren verkleurd zijn, dus er is altijd iets kleurverschil.

Ik heb nu een spuitbus van 400ml vuurrode :( autolak voor 18 euro gekregen. Een aparte blanke lak is niet nodig voor deze kleur. Nu maar eens uitproberen of ik die roestplekken zelf kan bijwerken??!!??

Jos, succes met het vinden van de juiste kleur!

RE: kleur autolak

Heeey judith,

ik ben bij halfords geweest en daar waren inderdaad 4 kleuren COF, ben toen met lakstifjes naar buiten gegaan en die erlangs gehouden, ik heb er ene gevonden die, maar hij zit er inderdaad net iets naast, net iets donkerder, ik ben ff vergeten welke kleur dat was, volgens mij idd met 420 op het einde.
Ik zal het voor de zekerheid nog een keertje nakijken. Bedankt in ieder geval voor de interesse en voor het laknummer dat jij hebt gebruikt. Succes met zelf bijwerken.
groetjes
Jos
:D

RE: kleur autolak

Misschien iets te laat maaree...
Ik heb toen verf voor mijn 91'er special bij BvL die konden in de computer zien bij welk jaar met welke code je welke verf nodig had.
Mischien is het een idee om hun even op te bellen.

mijn kleur klopte exact al je hem er op doet heb je zoiets van never nooit niet maar als deze opgedroogd is zie je geen verschil.

grtz