Kleurcode mini BRG

default

RE: Kleurcode mini BRG

Nu ik eindelijk zomervakantie heb, wil ik mijn mini gaan bijwerken.
Ik heb een 90-er 1000, kleur BRG.
Weet iemand toevallig de kleurcode hiervan? Of moet ik gewoon met een stukkie mini naar de verfspecialist en m.b.v. kleurstaaltjes vergelijken?

Arno

RE: Kleurcode mini BRG

Welke BRG, er zijn er toch zeker een stuk of tien verschillenden.

default

RE: Kleurcode mini BRG

klopt, bij de meeste automaterialen kun je in een boek opzoeken welke kleur je moet hebben, afhankelijk van bouwjaar, dit is dan van MOTIP.
De ene BRG is iets "blauwer" dan de andere maar dit zie je eigenlijk alleen als de verf vers is, na verbleking in de zon is het niet mer te zien.

RE: Kleurcode mini BRG

Ahum!? De BRG van Jaguar is heel anders, bijna zwart, BRG van Triumph,MG , Austin Healey,Austin, Morris,BL,Rover, allemaal hebben ze verschillende tinten en van sommige merken zijn er 3 of 4, metalic of non-metalic. Ga eens kijken bij een goede spuiter of restaurateur ven engelse auto's.

RE: Kleurcode mini BRG

Bij mij zit onder de motorkap op het linkerbinnenspatbord (als je ervoor staat) een plaatje met daarop oa. de kleurcode. Deze kleurcode kun je doorgeven aan een verfspecialist die daarmee de verf kan aanmaken. (been there, done that!). Heb je ook nog de mogelijkheid van 1 en 2 componentenverf. 2 componentenverf moet je apart uitharder toevoegen (anders wordt de lak niet hard), 1 component kun je er zo opkwasten (wel eerst goed ontroesten en met roeststop/zinkspray oid behandelen)

Suc6!

default

RE: Kleurcode mini BRG

Mocht iemand er ervaring mee hebben, het gaat om een mini 1000 E uit 1990. Zal zo eerst eens even in het linkerspatbord gaan kijken.