Mijn eerste mini

RE: Mijn eerste mini

Goedendag,

Mijn naam is Thijs, ben 18 jaar. Op dit moment ben ik met mijn Havo examens bezig die ik komende woensdag succesvol hoop af te ronden. Hierna heb ik ongeveer 2 en halve maand vakantie

Sinds kort ben in het bezit van mijn eerste auto, een groene Rover Mini 1.3i uit 1996. Door te sparen en een voorschot van mijn vader (die ook groot fan is) heb ik een redelijk onderhouden model gevonden met hier er daar een parkeer deukje en wat roest op de achterkant.

Nu mijn vraag, hoewel ik bijna elk filmpje en artikel of klassieke mini's heb gezien en gelezen weet ik niet heel veel van auto's en probeer ik zo veel mogelijk te leren.
Ik zou graag bekend willen worden met de mini door makkelijke/budget vriendelijke projectjes te doen.

Zelf heb ik;
De radio vervangen, de vorige heeft kortsluiting gemaakt en is in de brand gevlogen.
De speakers in de hoedenplank vervangen.
Stoelverlengers aangebracht om het rij comfort iets te verbeteren.

Mijn vader heeft als verassing een set breed- en verstralers voor me gekocht maar ik ben er tot op heden niet in geslaagd deze te monteren.

Groet,
Thijs

De mini zelf
http://thijs57.tumblr.com/post/14451698 ... er-mini-13


-Wist niet echt in welke categorie ik dit moest plaatsen dus heb het hier maar neer gezet..

RE: Mijn eerste mini

Mooi project, en succes met de laatste loodjes voor je examens!

De 'juiste' plek voor een dergelijk topic is denk ik het 'showcase' gedeelte, gewoon je eigen topic starten en zo de verschillende dingen mooi bijhouden.

Toen ik begon met m'n eerste Mini had ik ook erg weinig verstand van auto techniek, maar door telkens iets aan te pakken (en vertrouwen te hebben in een goede uitkomst) heb ik stiekem best wat geleerd!

De zaken die je nu hebt gedaan zijn de eerste kleine stappen, dus goed bezig!! d:)b
Ga zo door!

RE: Mijn eerste mini

Leuke mini! :D

Bedrading is altijd een probleem. Handig om na te lopen. Mensen knijpen nog weleens kabels aan elkaar met die blauwe en rode stekkers. Vervang deze door de kabels aan elkaar te solderen met netjes een krimpkousje er overheen. Scheelt ontzettend veel storingen. Met name bij kabels onder de motorkap. d:)b

Pomp nieuw vet in alle smeer nippels. Dit word door vele mini rijders gewoonweg vergeten. En in de garage snappen ze tegenwoordig niet dat dit bij onderhoud hoort. O:)

RE: Mijn eerste mini

Ander veeeeeeeel voorkomend probleem is de massa kabel naar de accu. Dat korte kabeltje vanaf de bodemplaat in de kofferbak naar de min pool van de accu. Deze is vaak helemaal gaar. Heb je problemen met electra? Vervang deze en schuur de plek op de bodem goed kaal. Breng hier vaseline op aan. En bevestig een nieuwe kabel. Ik heb veel mensen nieuwe accus en dynamos zien kopen terwijl het gewoon een massa probleem was. 9 van de 10 mensen maakt deze fout. 8)

Aangezien je een injectie mini hebt kan de ECU(board computer) hier ook raar op gaan lopen. Maar goed , heb je hier nog geen problemen mee, dan lekker rijden hoor.

Veel plezier met de mini d:)b