mini kopen?

RE: mini kopen?

hey,

Ik ben hier nieuw en ik heb nog geen mini, maar ik ben al wel een tijd opzoek. Ik heb er nu een gevonden voor 1250 euro(bij een garage) is dat niet een teken dat hij eigenlijk niet zo goed meer is? Ik heb een beperkt budget en zou hem dan ruilen voor mijn eigen auto, dus dan wordt de mini m'n enigste auto is dit slim? omdat ik hier veel lees over opknapen enzo vraag ik me af of het een betrouwbare auto is. Anders zal het voor mij heel erg sparen worden en de mini als tweede auto moeten kopen. Ik zou graag jullie mening willen horen gegroet.

RE: mini kopen?

Ik gebruik hem iedere dag! En nog steeds geen grote problemen gehad. Maar houd er wel rekening mee dat mijn auto in een hogere prijsklasse lag.
Verder zul je hem hoe dan ook heel goed bij moeten houden wil je hem rijdend houden jah.

RE: mini kopen?

Een goed onderhouden Mini hoeft niet onder te doen voor een modernere auto qua betrouwbaarheid. Het schort vaak aan dat goede onderhoud.

Heb je al op het forum en de rest van de site rondgekeken? Het forum heeft een zoekfunctie om je daarbij te helpen. Kijk ook eens naar de aankooptips (te vinden in de sectie "Informatie" van de site). Daar zul je ook zien dat het vreselijk moeilijk is om op afstand te zeggen of een Mini goed is en/of of een prijs goed is.

RE: mini kopen?

Over wat voor onderhoud hebben we het dan? ik heb zelf bijna geen verstand van sleutelen aan auto's maar ik heb gehoord dat een mini niet heel ingewikkeld in elkaar zit.

RE: mini kopen?

:O mijn mini was €950,- met nieuwe apk, alles nog hard (subframe e.d.) Behalve, er moest een nieuwe drukgroep op, 2 nieuwe/andere deuren... drukgroep was €70,- en de deuren vervang ik relax in de zomer met een biertje erbij!

Je moet gewoon geluk hebben denk ik...

http://www.boeboe.net/mini

1987 1000cc
Mini "Magic" met Cobra sportstoelen.

RE: mini kopen?

Wat voor een garage is het? Als het een garage is waar ze duurdere auto's verkopen (andere doelgroep) kan het best zijn dat je hem zo goedkoop neerzetten omdat ze er vanaf willen. Dat gebeurt vaak met ingeruilde auto's. Het zou dus best een hele goeie auto kunnen zijn, maar ook niet.

Waarschijnlijk weten ze bij de garage weinig van de historie van de auto, en voor dat geld krijg je denk ik ook geen garantie. Ken je niet iemand die er wel verstand van heeft die je mee kan nemen?

[plug]Voor ongeveer 500 euro meer staat mijn Jet Black te koop, ook geen garantie, wel de historie van de laatste 4 jaar. [/plug]

RE: mini kopen?

Das wel grapping mijn Mini is van de 2e eigenaar en ik heb bij mijn minitje alle papieren erbij gehad, aankoopsbon (1e eigenaar) alle boekjes/ garagepapieren/ onderhoudsbonnen/ alles erop en eraan!

rishi