Mini kopen en dan oprijden?

RE: Mini kopen en dan oprijden?

Ik heb het sinds kort in m'n bol om een mini te kopen en ben daarom eens gaan rondneuzen op het web. Ik merk dat het een auto is waar goed onderhoud aan moet gebeuren om niet tegen te veel problemen aan te lopen. Termen als roest en restauratie klinken mij vervelend in de oren. Desondanks zijn er veel liefhebbers die niet opgeven. Ik vind het niet erg om met het virus besmet te raken maar aan de andere kant wil ik niet met onverwachte kosten geconfronteerd worden. Wat kan ik het beste doen? Een hele "goeie" mini kopen of een goedkope mini kopen die nog wel een jaartje rijdt zonder (extreme) kosten?

RE: Mini kopen en dan oprijden?

Hangt ervanaf hoe lang je ermee wilt doen. Een hele goede kost (wat) meer geld!! Als eentje waar je een jaar mee vooruit kan (al weet je nooit of je in dat jaar geen onverwachte kosten krijgt). Succes ermee er zullen heel snel meer reacties volgen.

RE: Mini kopen en dan oprijden?

Kijk ook even hier: link

RE: Mini kopen en dan oprijden?

Hee kijk aan!! iemand erbij uit Roosendaal!! Lache. Je het is echt wat je wilt. Mini staat volgend mij bekend als een auto die toch zeker wat meer onderhoud vergt dan een andere auto. Maarja wat wil je. Een nieuwe-betere-jongere-duurde mag je ervan uit gaan dat je minder kosten zult hebben. Maar zoals bij iedere auto kan het gewoon tege zitten.

veel succes en hopelijk zie ik je dan een keer rijden in Roosendal!! cioa

RE: Mini kopen en dan oprijden?

Thijmen,

Jullie hebben een vrij jong wagenpark. Hebben jullie dan ook veel onderhoudskosten?

RE: Mini kopen en dan oprijden?

Valt heel erg mij. De mijne is perfect (nee niet omdat hij van mij is hoor..), enige wat daaraan kapot is gegaan was spruitstuk, demper en high-low set maar dat was door mij zelf. Had hem VEEL te laag, kwam de parkeergarage van de AH niet in!!

Die van mijn zus heeft enkele dingen gehad. Kapotte raditeurslang en een kapotte "stekker" van brandstofpomp/systeem. Denk ik gewoon pech.

Verder kost het gewoon onderhoud. Beurten. En dat kun je zelf. Doen wij wel. Vandaag onderdelen gehaald bij van Breemen (oliefilter-bougie-luchtfilter-multiriem) voor zo'n 35euro. Zelf verversen en klaar.

De rode mini hebben we wel "veel" problemen mee gehad. Ik draaie het blok de soep in... toen splinternieuwe laten komen uit UK. Was goed, na een mand cilinderkop eruit. Alles weer opgestuurd. Kwam terug met nieuwe kop. Week later weer kop eraf. Was allemaal garantie later maar het blok moesten we betalen. Maarja dit was echt pech!!

je ziet maar, je kunt altijd pech hebben met een auto, dat maakt niet uit of het een mini is of niet.

succes

RE: Mini kopen en dan oprijden?

Ik zat er ook aan te denken om beestje op te rijden...
Je krijgt het toch niet over je hart hoor!

Groetjes, Erwin.

RE: Mini kopen en dan oprijden?

in mijn woordenboek bestaat oprijden niet!! een mini rij je niet op......die rij je tot hij gerestaureerd moet worden en daarna heb je er weer jaren plezier van.... en zo is de cirkel rond! en begint het weer van voren af aan

RE: Mini kopen en dan oprijden?

zo is het! :D

RE: Mini kopen en dan oprijden?

Thijmen schreef:
Hee kijk aan!! iemand erbij uit Roosendaal!! Lache.




Hier sluit ik me helemaal bij aan!! Welkom op het forum!!

Ik heb een mini uit 1988 en toen ik deze particulier kocht is het altijd een gok wat je koop. Bij een gargae bedrijf mini centers kan je er wel vanuit gaan dat de mini goed gecontrolleerd zijn en daar betaal je dan ook voor.
Als je particulier of bij een garage koop is het nooit onverstandig om iemand mee te nemen die er verstand van heeft en dan nog zullen er verborgen gebreken zijn.

Ik heb toen ik mijn mini kocht deze weggebracht naar de mini seven centre in Oudenbosch om deze te laten checken en het bleek dat de remschijven en blokken vervangen moesten worden en ik heb zelf de koppakking vervangen.
Voor de rest eigenlijk geen schokkende reparaties uit hoeven te voeren.

Succes met het maken van de juiste keuze en als je een mini koop het je al een goede keuze gemaakt :) :?

RE: Mini kopen en dan oprijden?

Mijn motivatie om het woord "oprijden" te gebruiken is omdat ik gewoon weg niet zo'n handige ben als het om auto's gaat en als er dan iets kapot gaat ben ik verplicht om de mini naar de garage te brengen. Daar ben ik te gierig voor omdat ik altijd het idee heb dat ik een poot wordt uitgedraaid. Misschien moet ik wel gewoon een keer m'n gereedschap gaan gebruiken waarvoor het bedoelt is. Ik twijfel heel erg wat ik moet doen. Ik ga zaterdag maar eens in Oudenbosch kijken om het mini-gevoel te proeven.

Even iets anders. Ik begrijp dat de mini gevoelig is voor roesten. Moet de mini altijd binnen staan? Wat zijn jullie ervaringen?

RE: Mini kopen en dan oprijden?

Het is zeker beter om een Mini binnen te zetten. Moeten is een erg groot woord. Mijn pas gerestaureerde Mini slaapt ook buiten. Niet dat ik daar vrolijk van wordt, ik had ook liever een garage gehad, maar het is ook weer niet of de bloemkolen er na een nacht op staan.

RE: Mini kopen en dan oprijden?

ik vind het mooi dat je zelf begint over het naar de garage brnegen van je wagentje,

het belangrijkste is de wil om zelf te sleutellen, de kennis en vaardigheid komt vanzelf. vraag vooral hier op het forum (nog liever eerst zoeken ;) ) en vraag hulp aan mini-rijders in de regio. de techniek is absoluut niet high-tech...

qua gereedschap heb je niet veel nodig. koop een goed boek en je kan ver vooruit.

verder is het zo dat mini's roestgevoelig zijn, maar je kan een keuze maken in hoe strak je mini moet zijn. tuurlijk zal het dragende deel in goede conditie moeten zijn, maar een roestplekje op de deur of onder de koplampen zorgt niet voor minder rij-plezier...

een hoop om over na te denken, maar neem vooral de tijd. een auto is en blijft emotie (zeker een mini). maak niet de fout om te snel een (slechte) auto te kopen alleen om de rede dat ie er leuk uitziet.

accesoires kan je later toevoegen, roest is dan een stuk duurder om te repareren, laat je dus niet gek maken door chroom e.d.

RE: Mini kopen en dan oprijden?

Moet een mini binnen staan, wat is beter?? Ja is altijd lastig. Het beste voor een auto is een GOEDE carpoort!! werkelijk waar...geloof het ook niet maar heb verschillen op school gezien. Een goede carpoort zorgt dat tie droog blijf maar de lucht circuleerd continue. Zeker, een garage kan geen kwaad en voor al als er goede lcuhtstrominig is!! Zao kaal op straat is ook zo wat....de mijne moest er een poos staan want ik kwam simpel weg onze oprit niet op (highlow!!). toen de oprit veranderd en nou staat hij bijna altijd onder het afdak!!

En mini heeft gewoon wat aandacht nodig. Maar precies wat red flame zegt....is de wil er, dan komt het meestal goed. En in de buurt is hulp genoeg!!

RE: Mini kopen en dan oprijden?

Het zelf niet kunnen sleutelen is geen excuus....de mini is een hele goeie auto om het te leren. Ik werk al 9 jaar in een garagebedrijf dus bij mij is het sleutelen geen probleem, Ik heb weer een hoop te leren op het gebied van plaatwerk, daar heb ik de ballen verstand van maar....al doende leert men. Je kunt hier op het forum al aardig wat informatie bij elkaar zoeken, dokumentatie is goed verkrijgbaar en er zijn genoeg liefhebbers in roosendaal zoals je ziet.

RE: Mini kopen en dan oprijden?

Een mini oprijden??? ...dat klinkt hier een beetje vergelijkbaar als met vloeken in de kerk ;)

RE: Mini kopen en dan oprijden?

Michael schreef:
Ik ga zaterdag maar eens in Oudenbosch kijken om het mini-gevoel te proeven.




Ik ga zaterdag ook naar oudenbosch. Ik zal daar om 10:00 zijn, want ik heb verder verplichtingen die dag.
Ben benieuwd of je het mini gevoel daar opdoet. Het verstandigste lijkt mij om dit gevoel tijdens een rit op te doen. Bijvoorbeeld 2 mei een rit in Oudenbosch.

RE: Mini kopen en dan oprijden?

Geweldig die reacties op dit forum en dat er zoveel mensen uit Roosendaal en omgeving komen. Ik ga zo even naar Oudenbsoch samen met m'n vrouw en de kids. Kijken of ik hun ook kan aansteken met het minivirus. Ik heb er nog geen mini en ben al niet meer te stoppen. Nu m'n vrouw nog......

RE: Mini kopen en dan oprijden?

Ben benieuwd, nog iets kunnen vinden?? ik hoop het maar, altijd leuk om weer een rijder te verwelkommen!! Heb je toevallig ook Sebastian nog ontmoet?? hahah ik hoorde van hem dattie ook ging!!

we horen het wel!!

ciao