nog meer aanhangervragen

RE: nog meer aanhangervragen

ik zit nog met een aantal vragen, misschien weet iemand dit
1) wat is de hoogte van de dissel, aan gezien ik wel de aanhanger aan het maken ben maar nog geen mini met trekhaak heb, en zijn wat betreft de hoogte vaqn de kogel nog verschillende trekhaken in omloop?
2)mag ik anders zelf een trekhaak maken( bv van een sloopauto)
3)wat zijn de eisen aan de aanhanger zelf ivm verlichting en constructie(wou eigenlijk de oudere achterlichten van een mini gebruiken zonder achteruitrijlicht, mag zekerniet? ;)
groetjes

RE: nog meer aanhangervragen

ik zou zelf een mini-sleurbal monteren, er staan er diverse te koop op marktplaats voor en nette prijs...

wat betrefd verlichting moeten er rem en knipperlichten opzitten ook markeringslichten zijn verplicht...

ikzelf ben bezig met een sleurbakje en heb eens gebabbeld met oom agent, officieel zijn er eisen, maar het gaat meer om een deugdelijke constructie en dat je gezien wordt onderweg...

eingenlijk moeten er aan de achterkant driehoekige reflectoren geplakt worden, maar aangezien dit toch een grappig iets is zo'n mini-aanhanger, zal de gemiddelde agent hier wel de humor van inzien en niet zo snel en prent uitschrijven...

ik neem aan dat je niet elke dag de aanhanger achter je mini hangt, dus dan is het risico meteen een stuk kleiner.

RE: nog meer aanhangervragen

red flame schreef:
officieel zijn er eisen, maar het gaat meer om een deugdelijke constructie en dat je gezien wordt onderweg...




Ik neem aan dat je zeker gezien wordt! :D

RE: nog meer aanhangervragen

red flame schreef:
eingenlijk moeten er aan de achterkant driehoekige reflectoren geplakt worden, maar aangezien dit toch een grappig iets is zo'n mini-aanhanger, zal de gemiddelde agent hier wel de humor van inzien en niet zo snel en prent uitschrijven...




Ik had mijn aanhangertje pas een paar dagen klaar toen ik hem ff mee nam naar mn werk en voor het pand neerzette. Paar uur later komen 2 agenten op een scooter langsrijden, kijken ff, keren en komen naar mn aanhangertje kijken. Na een paar rondjes lachend om de aanhanger heengelopen te zijn staken ze hun duim op en gingen ze er weer vandoor op de scooter :D

Op mijn aanhanger zitten (nog) geen reflectors aan de zijkant en een driehoek aan de achterkant. Eigenlijk moet het wel, maar ik vind het geen gezicht. Ik zit er wel over te denken om (net als Roeststop Marten) een paar reflectors op magneetstrip (als schildjes van NMM) te laten maken.

Vergeet niet om een extra kabel op de aanhanger te monteren. Dit is wel verplicht als je geen oplooprem op de aanhanger heb zitten :)

Dit is het kabeltje dat ik gebruikt heb (te koop bij de Halfords)

RE: nog meer aanhangervragen

ho,ho pas wel op met het kabeltje zo te doen, kan je een flinke bekeuring opleveren, je moet nl een wat ze noemen varkenstaartje monteren en daar de kabel doorheen lussen, dit is niet veilig genoeg volgens de wet, en de bekeuring is echt niet weinig groeten jo

RE: nog meer aanhangervragen

jongkokkie schreef:
je moet nl een wat ze noemen varkenstaartje monteren en daar de kabel doorheen lussen,




Vreemd dat er geen varkensstaartje aan een Brinks Minitrekhaak zit dan :?

Ik heb voordat ik de aanhanger op de weg zette nog navraag gedaan bij de RDW, maar niets gehoord over het varkensstaartje... gewoon een deugdelijke bevestiging moet het zijn.

Maar bedankt voor de waarschuwing.. ik ga binnenkort maar ff een varkensstaartje aan mn trekhaak lassen :)

RE: nog meer aanhangervragen

Ha die jeroen,

"reflectoren verplicht op zijkant aanhanger???"

dit is volgens mij alleen verplicht als aanhangwagen langer is dan 6 meter en dan laatste refl max 1 meter van achterkant en max 3 meter tussen de reflectoren in.

Maar 6 meter aanhangwagen achter je mini.. man dat zijn twee complete mini's.

default

RE: nog meer aanhangervragen

Aanhangwagens moeten zijn voorzien van:
a. twee stadslichten indien het voertuig breder is dan 1,60 m en na 30 juni 1967 in gebruik is genomen; Visuele controle. In geval van twijfel wordt gemeten.
b. twee richtingaanwijzers aan de achterzijde van het voertuig; Onderdelen b tot en met h. Visuele controle.
c. twee achterlichten;
d. twee remlichten;
e. een installatie ter verlichting van de aan de achterzijde van het voertuig aangebrachte kentekenplaat;
f. twee driehoekige rode retroreflectoren aan de achterzijde van het voertuig;Onder driehoekig wordt een gelijkbenige driehoek verstaan.
g. een of twee mistlichten aan de achterzijde van het voertuig indien het voertuig na 31 december 1997 in gebruik is genomen; in het geval van één mistlicht moet dit zich bevinden in of links van het middenlangsvlak van het voertuig.
h. twee witte retroreflectoren aan de voorzijde van het voertuig, indien het voertuig na 31 december 1997 in gebruik is genomen;
i. niet-driehoekige ambergele retroreflectoren aan elke zijkant van het voertuig, aangebracht overeenkomstig de door Onze Minister vastgestelde eisen;Bij uitschuifbare opleggers moet ook in uitgeschoven toestand aan de eisen voor wat betreft de plaatsing van de zijreflectoren worden voldaan.Onder driehoekig wordt een gelijkbenige driehoek verstaan. Visuele controle, waarbij de artikelen 2.10.5 tot en met 2.10.8 van de Regeling permanente eisen van toepassing zijn.
j. twee markeringslichten aan de voorzijde en twee aan de achterzijde van het voertuig, indien het voertuig na 31 december 1997 in gebruik is genomen en breder is dan 2,10 m, dan wel voor 1 januari 1998 in gebruik is genomen en breder is dan 2,60m;- De markeringslichten aan de voorzijde en de achterzijde mogen gecombineerd zijn in één ornament.- Indien het voertuig is voorzien van een resteel, moeten de markeringslichten op het breedste punt van de resteel zijn aangebracht. Dit hoeft niet het hoogste punt van het voertuig te zijn.- Lichten aan de zijkant op rubberen steeltjes zijn niet toegestaan tenzij deze als markeringslicht kunnen worden aangemerkt. Visuele controle. In geval van twijfel wordt gemeten.
k. zijmarkeringslichten indien het voertuig na 31 december 1997 in gebruik is genomen en langer is dan 6,00 m, aangebracht overeenkomstig de door Onze Minister vastgestelde eisen;Bij uitschuifbare opleggers moet vooralsnog alleen in ingeschoven toestand aan de eisen voor wat betreft de plaatsing van de zijmarkeringslichten worden voldaan. Visuele controle, waarbij de artikelen 2.10.1 tot en met 2.10.3 van de Regeling permanente eisen van toepassing zijn. In geval van twijfel wordt gemeten.
l. een markering aan de achterzijde van het voertuig, indien de toegestane maximum massa van het voertuig meer bedraagt dan 3500 kg; deze eis geldt uitsluitend voor voertuigen die na 30 juni 1967 in gebruik zijn genomen. Deze eis geldt niet voor door Onze Minister aangewezen aanhangwagens waarvan de bouw, de inrichting of het gebruik zich verzet tegen het aanbrengen van de markering. Visuele controle, waarbij artikel 2.10.9 van de Regeling permanente eisen van toepassing is.

(c) RDW (opgemaakt door RDW)

RE: nog meer aanhangervragen

en een mini is maar 1,4 meter breed, scheelt een hoop gedoe...

RE: nog meer aanhangervragen

wil iemand even de afstand opnemen vanaf het asfalt tot de bovenkant van de trekhaak kopel, of is dit verschillend per trekhaak (kan ik namelijk de dissel maken) :)

RE: nog meer aanhangervragen

Volgens mij een centimeter of 35.

Ik zal morgenmiddag ff voor de zekerheid nameten. De Mini staat in de winterstalling 10km verderop |:(