Plaatsen van 13" velgen.

RE: Plaatsen van 13" velgen.

Hi allemaal, ben net een dikke maand lid van MSCN (sticker zit op de achterruit!)en heb ook nog niet zo lang mijn eerste Mini in bezit :D Het virus slaat sneller toe dan ik dacht en ben eigenlijk in mijn vrije tijd alleen nog maar bezig met het karretje. Nu wil ik echter af van die 12" stalen Austin velgen, kocht 10" velgen, heel mooi maar ze passen dus niet... In 12" kan ik niet vinden wat ik zoek en dus wil ik naar 13" over gaan. Kan ik iedere 4 gaats 13" (met beperkte breedte uiteraard) kopen? Ook vernam ik iets over het uitzagen van je wielkasten :? . Wat kunnen jullie, de experts mij aanraden? Ik wil onder geen beding de zogenaamde worstenvelgjes maar juist jaren zeventig velgjes.

Groeten, Mick

RE: Plaatsen van 13" velgen.

Zoeken, zoeken, zoeken. Met de zoekfunctie. Er is al verschrikkelijk veel geschreven over het plaatsen van 13" wielen. En de problemen die daarbij ontstaan.

Je kunt niet zomaar alles plaatsen, want de zng. steek van de velg moet overeenkomen met de auto. Dit slaat op de gaten die in de velg zitten voor de wielbouten (aantal - OK, logisch - en afstand t.o.v. elkaar - dat varieert dus ook!).

Overigens is er in 12" ook erg veel te vinden, hoor. Wat er in 13" is voor Mini's is er meestal ook wel in 12". Als het je om een jaren-70 look gaat dan zou ik eerder denken, hoe kleiner hoe beter. 10" wil dan niet zonder (dure) aanpassingen, maar ik zou zeker niet naar 13" gaan.

RE: Plaatsen van 13" velgen.

hey mick,

om effe over die 13" te reageren.
ik ben het met eelke eens.heb zelf 13" onder mijn auto zitten.het staat (vind ik ;) )wel heel mooi maar je moet idd een aardig stuk uit je voorschermen zagen.en dan nog is dat geen garantie dat de wielen goed en vrij kunnen rollen.bij mij lopen de banden nog af en toe aan.ben nu bezig met een VAN.zaten 12"op maar die gaan er zeker niet weer onder.ga ook op zoek naar mooi ouderwetse 10" velgen zodra mijn geldboompje weer in de bloei staat :) :) !!

maar dat geldt voor alles:over smaak valt niet te twisten!!je moet gewoon doen (en laten) wat je zelf wilt.het is en blijft tenslotte jouw mini
succes ermee!

groetjes
arvid

RE: Plaatsen van 13" velgen.

Ehm... in wezen heb ik gezegd dat hij bij 12" moet blijven. 10" is wel mooi, maar kost ook wat omdat je de remmerij moet aanpassen om de 10" velgen eroverheen te laten passen. Daarnaast vind ik 12" ook helemaal niet verkeerd, hoor. 13" vind ik eigenlijk een tikkie te groot. Maar voor het tijdsbeeld vind ik 12" best fraai. Zolang het mooie, beetje brede velgen zijn, maar dat geldt wat mij betreft voor elke maat; standaard velgjes vind ik meestal een beetje te iel staan, ook voor 10".

RE: Plaatsen van 13" velgen.

sorry eelke,
was niet zo bedoeld.bedoelde eigenlijk dat ik het met jouw stelling eens ben(jouw mening dus).en dat hij dus lekker naar 10" moet gaan kijken.(mijn mening)
maar nu ik het zo terug lees staat het er een beetje raar. ga het wel effe veranderen.
groetjes
arvid

RE: Plaatsen van 13" velgen.

Veel dank voor jullie reacties. Zagen in de wielkasten zie ik niet echt zitten, het moet wel leuk blijven voor een beginneling. Ik ga gewoon verder zoeken naar 12" velgjes want de hele boel omzetten naar 7.5" schijven durf ik nog niet echt aan voorlopig. Heeft iemand tips waar ik kan zoeken zonder dat ik alleen maar allerhande uitvoeringen tegenkom van de worstenvelgejes (sorry ik vind ze echt niet mooi)?
Nogmaals veel dank voor de tips en ik zal beter opletten met het openen van een nieuwe topic voortaan, eerst zoeken dus!

Groeten, Mick

RE: Plaatsen van 13" velgen.

Niet, mooi, hoe is het mogelijk... :) Het enige nadeel is dat je ze verschikkelijk veel ziet, vind ik. Mijn oplossing: ik heb ze in het wit. Zie je ook niet vaak :)

Maar er zijn wel andere varianten dan worstvelgen, hoor. Revolution (vier-spaaks, vind ik persoonlijk ronduit lelijk), revolite (vijf spaaks, al iets beter), Weller (stalen 4WD-achtige wielen, wel aardig, maar schijnen erg makkelijk te vervormen, je blijft uitbalanceren). Ik zou zeggen, ga eens bij een Mini-centre kijken naar wat je mooi vind, en houd de advertenties in de gaten. Er is meer onder de zon dan "worstvelgen" (die er overigens ook in zeer veel verschillende varianten zijn, de ene worst is de andere niet :x)

RE: Plaatsen van 13" velgen.

Sorry Eelke, ik heb ze nooit mooi gevonden, ook niet toen ik nog niet eens dacht aan een Mini te kopen. Die Wellers waar je het over hebt heb ik gezien en die vind ik wel erg mooi net als de meeste oude (Miglia etc.) 10" velgjes.De bovenste velg op deze site http://www.midlandwheels.com/frames/vwfr.htm vind ik erg mooi maar die maat zegt mij niets. Zou het kunnen passen denk je?
Ik woon in Rotterdam is Ben van Leeuwen dan het dichtsbijzijnde Centre? Nu ik je toch schrijf weet jij of je ook losse sigaretten-aanstekers voor in de Mini kunt kopen dit met het oog op electrische devices die ik dan kan aansluiten zoals een disc-man e.d.?
Trouwens, het plaatje onder jouw naam is nu anders, een andere auto of de auto van het vorige plaatje maar dan af?

RE: Plaatsen van 13" velgen.

Wij hebben duidelijk een andere smaak... Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat die maten die erbij staan op de steek slaan.

Als je een heel andere vraag hebt eigenlijk liever even een nieuw topic starten. In de handel zijn universele aanstekers te koop, bijvoorbeeld van Hella (erg goed merk als het aankomt op dat soort elektronische gadgets). Die kun je probleemloos in een Mini bouwen (ik heb er zelf ook nog 1 klaarliggen).