Restauratie

RE: Restauratie

Ik ben er eindelijk uit. Nadat ik het afgelopen jaar alle roestplekken een beetje weg heb geplamuurt heb ik nu toch wel door dat dat niet de juiste oplossing is. Nu dus toch maar met de slijptol erin en een heleboel plaatwerk vervangen. Voordat ik hier aan ga beginnen wil ik wel alles binnen hebben, en antwoord hebben op een paar vragen.

De volgende onderdelen komen aan de beurt:
Voorkant: stukjes vd parafaan, a-panelen, strips tussen a-paneel en spatbord, voorscherm.
Zijkant: Nieuwe stukjes onder klapraampjes, misschien nieuwe dorpels, 'nieuwe' deuren.
Achterkant: banaan, Stukje onder achterruit.
Binnenkant: Diverse bodemdelen.
Ophanging: Nieuwe veerbollen voorzijde.

Vraag 1: hoe maak ik het plaatwerk aan de voorkant los. Ik heb al vaak mini's op internet gezien waar de spatborden waren verwijdert, maar weet niet hoe je die losmaakt?

Vraag 2: waar kan ik het best (lees: meest voordelig) nieuw plaatwerk vandaan halen, en wat kost dat ongeveer. Het gaat hierbij om onbewerkt plaatstaal en onderdelen zoals: a-panelen, voorscherm, dorpels (binnen en buiten) e.d. En is het een aanrader om "non genuine" onderdelen te gebruiken? Deze zijn nl aanzienlijk goedkoper.

Vraag 3: Waar kan ik voordelig een Mig-lasapparaat huren, of heeft iemand er een die ik kan lenen?

Vraag 4: waar kan ik het nieuwe plaatwerk het best mee behandelen, zodat deze klus voldoende is voor de komende jaren?

vraag 5: weet iemand misschien een doe het zelf-garage in de buurt van Rotterdam, waar ik de restauratie uit kan voeren? en dan het liefst met een spuitcabine waar ik zelf ik kan spuiten.

Vraag 6: eventueel andere tips om dit project tot een geslaagd project te maken.

Vraag 7: wat zijn handige producten om te gebruiken, die ik in iedergeval ik huismoet hebben?

Hopelijk wordt mijn mini dan binnenkort weer de mooiste van de straat. (staat gelukkig maar 1 andere, dus dat moet niet zo moeilijk worden)

Ik ben van plan om alles te beschrijven en te fotograferen op een site.

RE: Restauratie

zoekt en gij zult vinden O:)

er staat al veel over geschreven op dit forum

RE: Restauratie

Heb gezocht, heb ook veel gevonden, maar ik wil alleen maar wat extra informatie voor dat ik de slijptol in mijn beestje zet. Ik hoop dat er misschien mensen op dit forum zijn die ongeveer het zelfde hebben gedaan met hun Mini, en mij hierin verder kunnen helpen.
That's all.

RE: Restauratie

Kijk hier maar even naar en kijk of je dan nog zin heb om je slijptol in je mini te zetten. Ik zit er nu midden in. Als je meer info wil mail me maar ik woon in Rotterdam. En heb hier en daar wel een adresje voor je.

Groetjes
Brenda

link

RE: Restauratie

Als ik het allemaal zo lees, wordt het een hele ingrijpende operatie die je niet zo maar even in een doe het zelf-garage kunt doen, dit gaat echt heel veel tijd kosten en geld :|

Wil je perse deze auto opknappen, ga dan op zoek naar een ruimte die je voor langere tijd kunt huren.
Hoeft het niet perse deze auto te zijn, ga dan op zoek naar een ander :)

Ik ben ook aan een dergelijk project begonnen en je wilt niet weten hoe veel tijd het kost, nog afgezien van de kosten....reken maar op een bedrag 2x zo hoog als je in eerste instantie begroot en 5x zoveel tijd |:(

Mijn advies: zoek een betere mini.


Dennis

RE: Restauratie

Tja, dat het een hele klus wordt besef ik wel, maar als ik er niks aan doe kan ik binnenkort mijn Mini naar de sloop brengen. Zeker met de winter op komst lijkt het me beter om de boel nu aan te pakken. Er zitten gewoon te veel roestplekken op verschillende plekken. Brenda, heb jij de klus laten doen, of heb je het zelf gedaan? En die adresjes wil ik graag weten. Zou je mij misschien een pm kunnen sturen over wat je er ongeveer aan kwijt was?

RE: Restauratie

ken23 schreef:

De volgende onderdelen komen aan de beurt:
Voorkant: a-panelen, strips tussen a-paneel.



De strips kan je er (als ze niet gekit zijn) zo afwippen met bijv. een schroevendraaier, dan kan je de puntlassen doorboren van je a-paneel. De rand bij je deur is als het goed is omgebogen (voorzichtig t randje eraf slijpen is een optie).

ken23":2cg8kx0t] Zijkant: Nieuwe stukjes onder klapraampjes, misschien nieuwe dorpels, 'nieuwe' deuren. [/quote:2cg8kx0t]
Onder de klapraampjes en de dorpels, uitslijpen en verwijderen, nieuwe plaat eventueel op maat maken en er in lassen (succes).
Voor de deuren kan je skins halen (deurplaten), is de bak (onderse rand van je deur) ook slecht dan is een andere deur misschien handiger óf je laat hier een stuk voor maken zodat je dit ook kan vervangen.


ken23":2cg8kx0t] Achterkant: banaan, Stukje onder achterruit. [/quote:2cg8kx0t]
De puntlassen op de rand waar je bumper aanvast zit los boren (hier zitten 3 lagen plaatwerk), onder aan moet je het even bekijken want dat weet ik zo even niet uit mijn hoofd.

ken23":2cg8kx0t] Binnenkant: Diverse bodemdelen.[/quote:2cg8kx0t]
Er uitslijpen en nieuwe pas maken en erin lassen.

ken23":2cg8kx0t] Vraag 1: hoe maak ik het plaatwerk aan de voorkant los. Ik heb al vaak mini's op internet gezien waar de spatborden waren verwijdert, maar weet niet hoe je die losmaakt? [/quote:2cg8kx0t]
In de rand waar je motorkap in ligt zitten ook weer punt lassen.

ken23":2cg8kx0t] Vraag 2: waar kan ik het best (lees: meest voordelig) nieuw plaatwerk vandaan halen, en wat kost dat ongeveer. En is het een aanrader om "non genuine" onderdelen te gebruiken? [/quote:2cg8kx0t]
Ga even shoppen hier en daar.. mijn ervaring is dat bekende Minishops nogal duur zijn. Wel zou ik origineel plaatmateriaal gebruiken.

ken23":2cg8kx0t] Vraag 4: waar kan ik het nieuwe plaatwerk het best mee behandelen, zodat deze klus voldoende is voor de komende jaren? [/quote:2cg8kx0t]
Hier is wel al een en ander over geschreven.
Roeststop, epoxy, schooperen..

ken23":2cg8kx0t] Vraag 6: eventueel andere tips om dit project tot een geslaagd project te maken.[/quote:2cg8kx0t]
Neem er de tijd voor..

RE: Restauratie

Ik hoorde dat de heren van Benrath design zeer mooi werk leveren (ook werken in opdracht van diverse minicentra) voor een zeer redelijke prijs. (in ieder om te overwegen om het niet zelf te doen).

RE: Restauratie

Tincu,
Dank voor je tips. Hier kan ik wat mee. Ik begon het een beetje somber in te zien na alle negatieve reacties, maar ik heb weer een beetje moed. Ik ga nu maar eens een serieus plan maken, en een kostenplaatje maken. Ik hou jullie op de hoogte van de vorderingen.

Thanks.