Roest onder zijraam

RE: Roest onder zijraam

Aan beide kanten is de stijl van de zijramen flink weggeroest, zie foto's:



Zoals je kan zien is ook een deel van het zijpaneel meegetorst. Deze vorm lijkt mij erg lastig zelf te maken dus ging ik kijken of er een reparatiepaneel beschikbaar is. Ik kan echter niks vinden :? de enige oplossing die ik kan vinden is 2 nieuwe zijpanelen en daar het benodigde stuk uitslijpen. Is duur en beetje zonde van het plaatwerk. Weet iemand of er reparatie stukken bestaan voor dit gebied?

RE: Roest onder zijraam

Welkom bij de club van roest onder zijraam..

Nee bestaat niet , alleen zoals je al aangaf.. Enkel de (semi) complete zijkant. ( jou rechter zijkant is zelfs al te hoog verroest om dat te gebruiken.)
Heritage deel komt net te laag uit zo te zien aan je foto.

Als je goed kijkt loopt het deel waar de roest zit ( onderzijde raam) ook taps ( of zelfs bol/hol) van breed naar smal toe.
Dus ff hoeklijntje ertegenaan kwakken gaat ook bijna niet.

Donor zoeken of hele deel vervangen.. ( hele zijkant van b tot c stijl vervangen is net zo veel werk en wordt vaak knapper dan een stuk erin lassen..
Zijkant ( achterste deel) kost rond de 120 euro dacht ik.
Niet goedkoop.. Wel voor jaren klaar.

RE: Roest onder zijraam

Ik kan het wel herstellen met pas gemaakte plaat, kosten ongeveer € 250,00 voor beide zijden.

Groeten Dylan

RE: Roest onder zijraam

Ik heb nog even goed gekeken, en ik vroeg me af of het niet mogelijk is om het stuk plaatwerk gebruikt voor de onderkant van de lijst van de deur (de drempel als dat zo heet?) te gebruiken. Het lijkt ongeveer dezelfde vorm te hebben.

Er zit in de rechter zijkant ook een flinke deuk (geen idee hoe die er in komt), aan de rechterzijde vervang ik dus waarschijnlijk toch de gehele zijkant. Ik denk dat zo'n zijpaneel net hoog genoeg komt, desnoods maak ik zelf nog een plaatje voor dat kleine beetje erboven (komt toch een raam voor te zitten)

RE: Roest onder zijraam

hoi hallo


is wel te lassen hoor met veel geduld
en niet te veel warmte er in te brengen


groeten sjef