Scherm

RE: Scherm

Is het ook mogelijk om een scherm van een laptop aan een andere computer aan te sluiten. Want als ik een laptopscherm koop ben ik 20/30 euro kwijt voor een 11.6" scherm, dat f*cking goedkoop vergeleken met een gewoon scherm waarvoor je voor een 7" scherm al 109 euro betaald.

RE: Scherm

Ik denk persoonlijk dat dit niet echt het forum is voor dit soort vragen maar op gathering.tweakers.net staat hier al zeer veel over geschreven.

Het is bijna onmogelijk om een laptopscherm op een gewone computer aan te sluiten. Dit komt doordat er normaal gesproken op het moederbord van de laptop de controller zit die het laptop scherm aanstuurd. Dit zit dus niet in het scherm zelf zoals bij normale tft schermen. Hierdoor is het nodig om een aparte controller te hebben die je laptopscherm weer aanstuurd maar deze zijn erg prijzig. Er zijn wel enkele laptopschermen die ervoor gebruikt kunnen worden om 'direct' op je vga aansluiting aan te sluiten. Alleen heb je dan vaak alsnog niet meer dan 256 kleuren. Voor meer informatie over het aansluiten van laptopschermen denk ik dat het slim is om op bovengenoemd forum te kijken.

RE: Scherm

Oke badangt. Ik zal ff gaan kijke.

RE: Scherm

is best mogelijk om een laptop schermpje aan te sluiten. maar dit vergt wel hele nauwkeurig soldeerwerk. Je zal de draden waar je het scherm aansluit op een connector moeten solderen. Deze connector gaat dan weer naar je pc. Secuur enlastig werkje dus :P

RE: Scherm

is wel te doen ja maar dan moet je idd goed kunnen solderen en er een beetje verstand van hebben!

en zit waarschijnlijk een heel dun plat kabeltje tussen het scherm en de laptop die moet je vervangen voor een "gewoon" kabeltje want deze zijn errug kwetsbaar!! en deze op een VGA conector solderen en dan achter in je monitor prikken! en natuurlijk 12v! anders zie je nog zo weinig :P

alleen zou je er wel wat op moeten vinden om je LCD te regelen contrast britness enz...
dat zit natuurlijk in je laptop dus dat zou je ook op de een of andere manier er bij zien te krijgen...

RE: Scherm

Ik kan me zeer slecht voorstellen dat de interface tussen het moederbord en het scherm van een laptop VGA-compatible is. VGA is analoog en bedoeld voor CRT-schermen ("normale" schermen met een beeldbuis). Een LCD-scherm wordt op een heel andere manier aangestuurd, dus als je een VGA-signaal op een LCD wil laten zien moet dat eerst worden omgezet. De VGA zou dus een vreemde tussenstap zijn.

In plaats daarvan zal (zoals al eerder gezegd) het LCD direct vanaf het moederbord op de juiste manier worden aangestuurd. Als je weet hoe dat precies is kun je er misschien wat mee (misschien is het tegenwoordig wel DVI). VGA is het in elk geval niet.

RE: Scherm

veel LCD schermen worden nog gewoon aangestuurd door VGA hor! niet alles nee!!
en ik denk dat jij wel gelijk hebt eelke! misschien een optie... je kan converters kopen van VGA naar... noem het maar op! kun je die er tussen zetten.
t zal niet makkelijk worden...

kun je beter een goedkoop LCD scherm kopen van een huppie tuppie merk en die er in zetten! moet je alleen wel de 220V voeding er uit halen en m zo maken dat je er 12V op kunt zetten... moet je er wel een beetje verstand van hebben anders is het niet te doen...

Je hebt ook schermen met een externe voeding dan is de input meestal 12V...

RE: Scherm

Veel [i:2xkn92a3]externe[/i:2xkn92a3] LCD-schermen ja, die bedoeld zijn voor op je bureau, simpelweg omdat er heel veel desktop-computers zijn zonder digitale video interface (DVI). En die hebben dan ook heel wat elektronica aan boord om dat om te zetten. Dat de interface in een laptop ook met VGA werkt zou me heel erg verbazen en ben ik heel benieuwd waar je die informatie vandaan haalt.

RE: Scherm

In dit forum/topic: http://gathering.tweakers.net/forum/lis ... ges/799377 kan je alles vinden wat je nodig hebt om een laptop lcd aan te sluiten. Het is mogelijk, maar dus niet met elke lcd uit iedere laptop.

RE: Scherm

enough said

lijkt me

RE: Scherm

Eelke schreef:
ben ik heel benieuwd waar je die informatie vandaan haalt.




ik heb 3 jaar als electro monteur gewerkt bij een monitoren reparatie bedrijfje... 4 man.
Zijn de beste in nederland. werken en repareren op de componenten.

Maar ik had toch al gezegt dat je over het laptop scherm gelijk had en ik fout zat. ;)

RE: Scherm

Oh, bedoelde je dat. Nee, dat had je niet met zoveel woorden gezegd.

RE: Scherm

Turf schreef:
en ik denk dat jij wel gelijk hebt eelke!




@ eelke: echt wel! owkee niet zo duidelijk misschien.. :x


ik heb net ff op die site gekeken maar dat word aardig knutselen dus!

nou veel succes er mee!! ik denk dat je beter af bent met een standaard schermpje dan.