Subframe voor kapot

default

RE: Subframe voor kapot

Hallo,

Ik heb al een paar jaar een Mini Mayfair uit '91. Met de keuring voor de APK kwam ineens naar voren dat het subframe voor gebroken is. Volgens de garage is het een erg dure grap om dit te laten repareren, als ik zelf tenminste aan een subframe kan komen (de garage zegt dit niet te kunnen).
Mijn vraag aan jullie is of jullie hier ervaring mee hebben en of iemand misschien weet waar ik een subframe vandaan kan halen en waar ik dit dan zou kunnen laten maken in omgeving Haarlem/Amsterdam.

Mocht iemand tips hebben, hoor ik het heel graag!

RE: Subframe voor kapot

De kostbaarheid van de reparatie zit in de tijd die het kost, op zich kan het best rap wanneer je een volledig subframe van een andere mini overzet. Dan hoef je de remmerij etc niet over te zetten op een nieuw frame. Een tweedehands frame is via het forum wel te krijgen denk ik. Lassen kan misschien ook, hangt van de plaats van de breuk af.
Het vervangen is ook niet heel moeilijk mits je een motortakel hebt.

default

RE: Subframe voor kapot

Ik dacht dat je niet aan een subframe mocht lassen? Als dat wel mag, zou dat natuurlijk verreweg het makkelijkste zijn!

RE: Subframe voor kapot

Zolang je het allemaal recht houdt, mag je er prima aan lassen. Daarom is de plek van de scheur wel belangrijk. Sommige plekken kom je niet goed bij, als je dan het subframe er onderuit moet halen om het te lassen kan je net zo goed een ander er onder zetten. In de buurt van Amsterdam weet ik niet zo snel een garage, omgeving Harderwijk weet ik wel een net bedrijf dat het kan vervangen op repareren. Daar heb ik tenminste alleen maar goede ervaringen mee. Stuur maar een PB als je meer info wil.

Mvg Sjoerd