Witte achterlichtglazen

RE: Witte achterlichtglazen

Hey Hallo,

Ongetwijfeld zijn er onder jullie mensen die met witte achterlicht glazen rond rijden en wellicht kennen jullie het probleem dat de rode lampjes die daarin gebruikt worden, al snel hun rode kleur verliezen. Door de warmte van het lampje bladdert de rode verf al snel van het bolletje af en worden de achterlichten en met name de remlichten roze ipv. rood.

Ik heb hier een oplossing voor in de vorm van 2 rode lensjes die je over het bolletje heen kunt plaatsen. Je kunt dan normale, heldere 21 watt lampjes gebruiken en krijgt toch een goede rode lichtbundel die ook niet minder zal worden. Bovendien zijn normale, heldere 21 watt lampjes heel wat makkelijker verkrijgbaar dan de rode lampjes. (waar ik er overigens ook nog een aantal van heb).

Mede forummer Dennis J. heeft deze lensjes ook geplaatst en zijn achterlichten geven nu weer goed rood licht.

De lensjes passen vrijwel zonder aanpassingen over het lampje heen maar moeten wel met kit oid. worden vastgezet om te voorkomen dat ze gaan rammelen.

Als iemand interesse heeft in deze lensjes (ik heb er nog een paar) kan die contact met mij opnemen.

RE: Witte achterlichtglazen

is die niet meer een topic voor op de Markt onder aangeboden :?

Trouwens wat ook een goede oplossing is voor het rode lampjes probleem zijn ledjes.

In de [reclame mode on]'auto style'[reclame mode off] catalogus staan zo'n dingen. achterlicht gecombineerd met remlicht in de vorm van ledjes. (verkrijgbaar via bijna elke auto-onderdelen boer)

En daarvoor zijn helemaal geen aanpassingen nodig! :P

RE: Witte achterlichtglazen

Ik heb die LED dingen geprobeerd, en de werking ervan valt in de categorie 'symbolisch'. Ze geven simpelweg niet genoeg licht om nog enigszins veilig te zijn.

Als je leds wilt gebruiken moet je of een vierkant vak hebben die de hele unit vult, of je moet een speciaal daarvoor gemaakte reflector hebben, want leds stralen in een kleine hoek (een graad of 6 maximaal voor de gebruikte felle leds) hun licht uit, waardoor de standaard-reflector weinig nut meer heeft. Niet doen dus...

RE: Witte achterlichtglazen

Ey Sander, als je de lensjes gemonteerd hebt, laat dan even weten hoe het bevalt.

Als er meer mensen zijn die interesse hebben in deze lensjes, ik heb er nog een aantal beschikbaar.

RE: Witte achterlichtglazen

Voor de vorige apk moest ik de oude kappen er even op zetten, zou dit met deze lensjes niet meer hoeven.

is bij niet echt heel rood.

RE: Witte achterlichtglazen

Pas maar op. Als je het bij de APK moet corrigeren, dan geldt in principe ook dat je er bij gebruik in het dagelijks verkeer door oom agent op gepakt kan worden. Met zaken als catalysatoren die eronderuit zijn en voor de APK "even" teruggezet worden is dat minder waarschijnlijk, omdat het niet zo opvalt, maar bij achterlichten is dat wel anders, natuurlijk.

RE: Witte achterlichtglazen

ja dat klopt wel, daarom wil ik het nu ook goed hebben. :D als deze lensjes helpen dan zou dat ideaal zijn.

RE: Witte achterlichtglazen

hey bartje,
wil graag ook zo'n setje hebben.heb je ook een prive-berichtje gestuurd!

groetjes,
arvid

RE: Witte achterlichtglazen

Ja Hoi.
Ik heb dus die lensjes er op zitten en het werkt heel goed zelfs. Het enige is dat hoe je het bevestigt maar goed dat is het enige.
Het effect is super. het is als je gewoon de originele rode lensen er op heb zitten.
Maar dan met Witte lensen. :P

RE: Witte achterlichtglazen

Kun je beter de originele lensen erop laten zitten. Is nog mooier ook :P

RE: Witte achterlichtglazen

Eelke is wel zo.
Maar de witte zijn ook mooi en zo als ik het nu heb, verkleurd er niks meer en is het altijd rood. :D

RE: Witte achterlichtglazen

Ik zit maar wat te stangen, joh. Persoonlijk vind ik witte achterlichtglazen niet om aan te zien, maar smaken verschillen gelukkig.

RE: Witte achterlichtglazen

Bartje schreef:
Ey Sander, als je de lensjes gemonteerd hebt, laat dan even weten hoe het bevalt.




Dat zal niet meer voor dit jaar zijn... De mini staat warm en droog op stalling, en daar blijft ie voorlopig de hele winter. Als ik er aan toe kom laat ik je het weten.

RE: Witte achterlichtglazen

Eelke schreef:
Pas maar op. Als je het bij de APK moet corrigeren, dan geldt in principe ook dat je er bij gebruik in het dagelijks verkeer door oom agent op gepakt kan worden.




Dat klopt, maar daar *kan* in dit geval geen sprake van zijn. Bij de APK wordt er gekeken of de achterlichten (en remlichten) rood licht uitstralen.
Juist bij het gebruik van de rode lampjes die bij zo'n set geleverd worden, duurt het niet lang voordat de rode verflaag door de warmte van het lampje afgebrand is waardoor het licht in eerste instantie roze, en later zelfs volledig wit wordt.
Bij de nacht van Stramproy viel het mij ook op dat bij enkele Mini's ieder greintje rood licht aan de achterzijde ontbrak.

Deze rode lenskapjes worden over het (normale-witte) lampje heengeplaatst en geven echt alleen maar rood licht af (mits je ze na enige kleine aanpassingen goed gemonteerd hebt).

Er kan dus geen sprake van zijn dat dit bij de APK een probleem op zou kunnen leveren.
Het enige waar je *misschien* over zou kunnen vallen is dat vanaf de achterzijde gezien in het (witte) glaasje van de verlichting een beetje een rode gloed zichtbaar is.

Voor de geïnteresseerden heb ik eventueel een close-up foto van het achterlichtglaasje van de auto van Dennis J. ter beschikking, alleen heb ik geen idee hoe ik die hier moet plaatsen ;-)

RE: Witte achterlichtglazen

Ik gaf ook commentaar op de opmerking dat je voor de APK dan wel even de originele lensen terug kon zetten als het licht niet voldoende rood was. Die overzetkapjes zijn wat dat betreft juist een goede oplossing.