1300 Stage 3 Te hoge carterdruk

default

RE: 1300 Stage 3 Te hoge carterdruk

Goeiedag!

Al weken zitten we met het volgende probleem;

Met de Van hebben we last van overmatig olie verbruik.Eerst was dit een Metro Turboblok (zonder turbo) maar hebben deze vervangen door een 1300 met stage 3 kop. De carburateur heeft geen carterafzuiging maar hebben K&N breathers op de buisjes van de ontluchting gemonteerd. Bij het koud starten vliegt er al meteen een blauwe rookwolk uit de uitlaat. Na hem rustig warm gereden te hebben en je goed wat toeren begint (6000 a 7000) te maken blaast de olie er letterlijk uit. Blauwe wolken uit de uitlaat, en olie spuitend uit de gaten (carterontluchtingsbuisjes en oliepijlstok). Wij zaten te denken aan kapotte zuigerveren. Na de compressie gemeten te hebben wisten we het niet meer. De compressie is van alle cylinders gelijk. Wel erg laag hadden wij het idee... 8 bar.. Ook is het vermogen volgens ons niet minder dan normaal. (het ding trekt de straatstenen uit de grond en is ook vele maler sneller als de carb. Cooper) Ook hebben we gedacht aan een te dunne olie maar 10W40 lijkt me geen probleem. De klepseals lijken het ook niet te zijn doordat de kop nog redelijk nieuw is.

Heeft iemand enig idee waarom het blok olie blijft spuiten? Zou het toch met de zuigerveren te maken kunnen hebben?

We hopen er maar het beste van :|

Groeten vanuit Broek op Langedijk,

Roland en de rest
link

RE: 1300 Stage 3 Te hoge carterdruk

Een gezond blokje heeft koud iets van 11bar compressie-einddruk en warm 12 tot 16. Ga er maar van uit dat de zuigerveren op zijn of je cilinderwand te glad is.

default

RE: 1300 Stage 3 Te hoge carterdruk

Dat idee hadden wij dus ook al...

Maar hoe kan het dan dat de cylinders allemaal gelijke resultaten weergeven bij een compressietest? Lijkt me toch een beetje stug dat de cylinders allemaal even ver "versleten" zijn..(?)

We hebben met een andere compressiemeter ook al een keer gemeten, deze mat wel in de richting van 16 bar (de meter die we nu gebruikten gaf 8 aan, wij gingen er maar vanuit dat dat bars waren).

Morgen gaan we iig wel even een andere meter proberen.

Roland