27mc en sigarettenplug in 96 spi

RE: 27mc en sigarettenplug in 96 spi

Ik heb een spi uit 1996 met het late model zekeringkast in de motorruimte (uitgebreide box: link). Daar zijn nog een paar plakken van ongebruikt.

Nu wil ik een 27mc box aansluiten samen met een sigarettenplug.
27 mc moet via een constante +
sigarettenplug moet via een geschakelde +

Het lieft wil ik zo weinig mogelijk aftakken en knippen in de bestaande kabelboom, vandaar dat ik zat te denken aan het toevoegen van een zekering in de zekeringbox op een ongebruikte plek. Is dit mogelijk? En hoe moet ik te werk gaan?

RE: 27mc en sigarettenplug in 96 spi

Iemand misschien een idee of ik uberhaupt een lege plek in de zekeringkast kan gebruiken en hoe moet ik deze aansluiten? Geen idee wat voor aansluitingen er aan de achterkant zitten.

RE: 27mc en sigarettenplug in 96 spi

je kunt aan de achterkant van de zekeringenkast extra aansluitingen maken. Daarvoor heb je ongeisoleerde amp stekkertjes nodig maar dan wel met veercontact zodat ze borgen.
Dan neem je een lege positie, zet er twee stekkertjes met de bijbehorende draadjes aan en klaar! Voor je 27 mc neem je dus een directe aftakking van je accu (kan bij je startmotor) en het andere draadje lus je naar je 27. Voor je sigaretten aansteker moet je even kijken hoeveel vermogen je wilt gebruiken. Als je alleen tomtom en telefoon enzo wilt aansluiten kun je een aftakking maken van je radio of direct van je contactslot. Als je echt vermogen uit de aansluiting wil trekken (een versterker of een 12 -> 220 omvormer ofzo) dan zou ik werken met een relais dat geschakeld wordt via het contactslot geschakeld wordt en met een dikke kabel (2,5 mm2 of meer) rechtstreeks naar de accu gaat.