Advies gevraagd!

default

RE: Advies gevraagd!

Hallo,

Na de zomer ga ik beginnen met het opknappen van mijn mini. Deze word volledig gerestaureerd. Als dit klaar is wil ik een motor gaan tunen en dan erin bouwen. het standaar 1000 blok wil ik reviseren en origineel laten.

Alleen ben ik op het moment nog niet helemaal op de hoogte van wat zich er op de markt begeeft. Lees namelijk veel over mg metro blokken en 1380 en zelfs 1480. Nu kun je ook gek doen en voor een k100 cilinderkop gaan maar dat gaat me een beetje ver.

De handigheid heb ik wel. Ben electricien met een hoop mechanische ervaring. Dus sleutelen kan ik wel. Ook heb ik hier het geld wel voor over

Nu is mijn vraag:
Wat is een goed basis blok om mee te beginnen? En wat zijn de mogelijk heden bij een normaal budget? Den hierbij aan +/- 3000 tot 4000 euro.

Hoor graag jullie mening hierover.

Mvg. Tom

RE: Advies gevraagd!

ik zou beginnen met het lezen van:
http://www.minisevenclub.nl/wiki/tuning-series-engine
.. een goed boek over tuning.
Bepaal dan wat je wilt en hoeveel je zelf kunt en wat je moet laten doen, dan kan je gaan shoppen ..

(MG) Metro blokken zijn in principe dezelfde blokken als Mini Blokken, als je begint met een 1300 en laat die gelijk opboren naar 1380, kan je niet echt meer groter gaan, als je gewoon naar een volgende overmaat gaat heb je nog wat meer levensduur in het verschiet en zoveel pk-winst zitten er niet in die cc's. En de 1300 blokken groeien niet (meer) aan de bomen.
Denk ook aan de mogelijkheid een gebouwd blok (met of zonder kop en/of bak) uit engeland te halen.

succes,
(Hopelijk is je motorbudget nog heel als je restauratie van de koets klaar is 8) )
Theo van den Bogaard