alternatieve kachel

default

RE: alternatieve kachel

Heeft iemand al eens overwogen om een alternatieve kachel te maken, buiten het interieur? Bij mij is de ontwaseming meer theoretisch dan praktisch. Komt niet echt overtuigend veel lucht uit. Daarnaast hangt de kachel dusdanig, dat ik met mijn schoenmaat er geregeld tegenaan kom als ik van gaspedaal naar rem ga. En daarnaast is het gewoon een lelijk ding onderaan het dashboard.

Ik overweeg nu het volgende; de matrix/radiateur uit de kachel halen (wellicht zelfs eentje van een andere auto gebruiken). Een kastje bouwen onder het rechter spatscherm. In dat kastje (netjes strak ingebouwd) die matrix plaatsen, met daarachter de fan van een motorfiets (klein, krachtig, en gemaakt voor 12V). De verwarmde lucht vervolgens uit die doos naar de ontwasemingsopeningen leiden, en wellicht nog ergens een schuifje erin voor warmte naar interieur.

Heeft iemand daar al ervaring mee?

default

RE: alternatieve kachel

Buiten het interieur?
Misschien helpt het als je de kachel binnen monteerd. ;)

Wat vaak helpt is de boel eens doorspoelen.
Heb ik laatst ook gedaan en het is nu lekker warm.

RE: alternatieve kachel

Hoi,

Nu mijn Mini weeer waterdicht is veel minder problemen met de ontwaseming. Maar de capaciteit van een moderne auto heb je niet in de Mini. Echter het interieur is meestal wel goed warm te krijgen. Ik heb ooit eens een auto gehad waarbij de kachel het opeens niet meer goed deed........bleek een lekke koppakking te zijn waardoor de kachel geen warm water meer kreeg. Succes.

Han Boonstra. ;)

RE: alternatieve kachel

De boel eens goed doorspoelen helpt zeker. Mijn '90-er verwarming doet het uitstekend, eigenlijk nooit zo'n goede in een Mini gehad.

De opbrengst van de fan is eigenlijk het grootste probleem, ik denk dat wanneer je een sterkere fan in de originele behuizing weet te krijgen dat een betere optie is dan de hele boel proberen ergens anders te monteren.

Dennis