knipperlicht in eitje

RE: knipperlicht in eitje

hallo

heb een centrale teller in mijn mini ingebouwd (zo'n eitje). alles intussen aangesloten (en alles werkt). Ik mis alleen het knipperlicht waarschuwingslampje. mijn vorige dash had twee waarschuwingslampjes en daarom heb ik nu twee draadjes over, voor links en voor rehts. ik kan deze niet zomaar samen op 1 lampje aansluiten.

Ik ben daarom benieuwd of dit een speciaal lampje is, één met 2 ingangen ofzo.

Een mogelijke oplossing is om dit lampje te koppelen aan de uitgang van mijn knipperlichtrelais, maar dan doet het lampje het niet als ik mn alarmlichten aanzet.
dus mijn tweede vraag is dan ook of dat verplicht is voor de apk want er zit al een waarschuwing op de schakelaar.

anders zal ik met diodes aan de slag moeten of heeft iemand nog een andere oplossing?

groeten tom

RE: knipperlicht in eitje

Ik heb ook zo'n eitje gemonteerd en de knipperlichten op de oranje lampjes links en rechts aangesloten. Alarmlichten heb ik niet en hoefde ik dus niet aan te sluiten. Dat is volgens mij ook geen APK vereiste.

Dennis

RE: knipperlicht in eitje

is opzich wel een goed idee maar heb al een verloopstukje gekocht om zowel mn oliedrukmeter als sensor te kunnen gebruiken, das wel dubbel zo veilig.
dus een van de oranje lampjes is al in gebruik
maar ik houd het idee in mijn achterhoofd

RE: knipperlicht in eitje

Misschien een beetje off-topic, maar hoe hebben jullie een eitje ingebouwd? Wat komt er allemaal bij kijken? En wat moet je er nog bij aanschaffen?

Dennis

RE: knipperlicht in eitje

Hangt er vanaf wat je nu hebt, als je nu meters achter het stuur hebt moet je eerst naar een centerklok, bijvoorbeeld in dit topic beschreven:
link
als je al een centerklok hebt, kun je opzoeken hoe je extra meters kunt inbouwen in dit topic:
link
er zijn ook nog wel andere topics te vinden als je zoekt op middenklok.

Graag in dit topic verder over het knipperlicht lampje

RE: knipperlicht in eitje

Thanxz voor de verwijzing naar het topic dat ik moet hebben. Nu even on-topic.

Ik heb weinig verstand van electronica, maar kan je op de bestaande draadjes voor links en rechts knipperen niet kleine ledjes aansluiten welke je netjes weg werkt in het front van het eitje, links en rechts van de middenklok ofzo?

Dennis

RE: knipperlicht in eitje

In feite is dat lampje vor de oliedruk helemaal niet meer nodig, want je hebt al een meter voor de oliedruk.

Dennis

RE: knipperlicht in eitje

Kun je niet de 2 verschillende aansluitingen van lings en rechts op 1 aansluiting van het lampje doen maar tussen de draadjes van het lampje en naar lings en rechts een (ik geloof) diode maken waardoor de stroom maar 1 kant op kan en zo niet stoort op de ander?

RE: knipperlicht in eitje

dat met die diodes is inderdaad een optie. heb zelf op internet ook knipperlichtrelais gevonden met 1 ingang en 2 uitgangen. één van die uitgangen is voor het controlelampje. dnek zelf dat ik die maar ga kopen omdat mijn relais toch al aan het einde van zijn latijn is en het ook de netste manier is om het zo te doen.

default

RE: knipperlicht in eitje

In het bovenste van de beide topics staat hoe je het knipperlicht op een middenklok kan aansluiten. Het groene lampje midden bovenin heeft twee draden. Op de een sluit je het linker en op de ander het rechter knipperlicht aan. Wanneer je links aanzet komt de plus van links en de min (via de gloeibolletjes) van rechts. En vice versa. Heel simpel maar doeltreffend.

Daarom brandt het groene lampje ook niet wanneer je alarmlichten aangaan; zowel links als rechts geven dan een plus en daar kan het lampje niets mee.

Succes,
Erik