Nokkenas

default

RE: Nokkenas

Wat is een 266 nokkenas ?
En wat is HI-LO?

Groeten!

RE: Nokkenas

MiniXL schreef:
Wat is een 266 nokkenas ?
En wat is HI-LO?

Groeten!




Is een type nokkenas. Er zijn verschillende soorten, welke allen een ander motor gedrag tot gevolg hebben. Vaak wordt een motor feller, en onrustiger van een steile (snelle) nokkenas. 266 is volgens mij een type van het merk KENT. Maar pin me er niet op vast. Verder weet ik helaas niet wat dit type inhoudt. Het klinkt mij niet bekend in de oren, dus dat betekend dat in iedergeval alles behalve standaar is. (zwaar racerij nokkenassen wil je niet, want daar valt niet normaal met te rijden. GAAAAAS....)

Hi lo's zijn onderdelen die tussen je wielophanging, en je veerbollen worden gezet. Met deze onderdelen kun je de rij-hoogte van je mini verstellen. Vandaar High Low.... Zie voor verdere info, en een helse discusie hierover verder in dit forum (zoeken).

RE: Nokkenas

266 is een gemiddelde van de openingshoek van de inlaatklep en de uitlaatklep, dwz de inlaatklep staat ca. 266 graden open en de uitlaatklep staat 266 open. 266 zul je zeggen ? Ja , 266 ,een bepaald aantal graden voor bdp gaat de inlaatklep al open en een bepaald aantal graden na bdp sluit deze. Zo ook voor de uitlaatklep maar dan bij odp.

default

RE: Nokkenas