Stille (suffe) uitlaat

Stille (suffe) uitlaat

Ingediend door Ycreak op

Hoi allemaal,

ik hobbel nu zo'n vijf jaar voor studie en werk met heel veel plezier door het hele land met mijn klassieke mini (15.000 kilometer per jaar), maar ik word helemaal gek van het gebrul van mijn uitlaat. Ik heb de auto reeds goed geisoleerd en de meest vriendelijke sport-uitlaat eronder zitten met tussendemper (RC-40), maar langer dan een uur op de snelweg is een kriem.

Is er een mogelijkheid om gewoon een stille uitlaat onder de mini te leggen? Iets heel sufs wat gewoon zo min mogelijk geluid maakt zoals een normale auto? Het mini rijden gaat mij meer om het gehobbel, gestuiter en de ervaring dan om het geluid dat van achteren komt!

Heeft iemand hier ervaring mee of een suggestie? Op het internet en diverse forums kan ik weinig vinden behalve een speciaal gemaakte uitlaat door bedrijven die dat voor klassiekers maken, maar dit lijkt prijzig te zijn. Origineel hoeft het van mij niet te zijn, enkel een heel stuk stiller!

 

Dankjewel! :D
- Luuk

default

RE: Stille (suffe) uitlaat

Je kunt bij elke automaterialenzaak een "normale" uitlaat kopen met twee dempers erin uit één stuk vanaf het spruitstuk.
Het artikelnummer is 044001 en hij kost ± € 75.- bruto.

Je kunt hier een montage set bij kopen met de nodige beugels en rubbers.

Succes, Loek

RE: Stille (suffe) uitlaat

Het antwoord van Loek is zo direct en rechtuit als maar kan. Heeft 100% gelijk. Vraag is even; of er een standaard carburateur in deze auto zit en of er een standaard nokkenas in ligt en of er 'gewone' tuimelaars gemonteerd zijn. Wanneer jij of een vorige eigenaar geweldig zijn best gedaan heeft om er een circuitmonster van te maken zal het effect van een doodgewone uitlaat zijn dat de wagen niet vooruit te branden is. Dus; het is wel weven een kwestie van wat de geschiedenis van de auto is. Als je ons dat vertelt, kunnen we ook aangeven of een 'gewone' uitlaat je ook 'gewoon' geluid oplevert. Welk jaartal is de auto en wat voor motor ligt erin? (850, 1000, 1100, 1300 cc een A of een A+)

RE: Stille (suffe) uitlaat

Hoi Loek en Wim! Ik heb een 1995 SPI mini met een 1300 A+ blok erin waar verder niets bijzonders aan gebeurd is anders dan een Paddy Hopkirk kleppendeksel en een nieuwe koppakking. Het spruitstuk is volledig standaard met een tussendemper en RC-40 uitlaat aan het einde.

 

Dankjewel voor jullie antwoord! :D

RE: Stille (suffe) uitlaat

@ Ycreak: Heb je dan een RC40 met maar 1 demper? Dacht dat de RC40's (met 2 dempers) redelijk beschaafd waren.

Mijn zus heeft een 1.3 met MD266 en een Maniflow LCB 1,75" met twee dempers (vergelijkbaar met RC40) en die is heel goed te doen. Ik heb zelf een 1380 met 2" LCB met twee grote dempers en die bromt dan weer wel erg vermoeiend...

RE: Stille (suffe) uitlaat

Voor het archief: ik heb een RC40 met kleinere diameter geinstalleerd (1,61", 41mm) en daar een EMGO dB killer/silencer ingehangen van 41mm x 20cm (diameter x lengte). Samen met de tussendemper hoor ik nu vrijwel niets meer van de uitlaat :D

Rijdt nu helemaal super :D