Huiskamers online

RE: Huiskamers online

Een redelijk controversieel onderwerp, maar de meeste reacties waren positief en daarom staan de huiskamers nu online. Het lid worden van de verschillende gebruikersgroepen is even een beetje onhandig, maar ik denk dat het daarna wel handig is.

De huiskamers worden genoemd in de welkomstboodschap en in de FAQ Forum Algemeen, dus het moet geen probleem zijn voor nieuwe gebruikers om ze te vinden. Daarnaast kunnen jullie zelf mensen uitnodigen om mee te doen. Verder hebben ze ook een plaatsje verdient in de forumregels.

De overeenkomende monstertopics ga ik op slot zetten, met een link naar de betreffende gebruikersgroep.

RE: Huiskamers online

Even een klein stukje over de reden van de huiskamers, en ten gevolge daarvan enkele richtlijnen voor het gebruik.

Allereerst zijn de huiskamers handig voor jullie als gebruiker. Niet alles hoeft meer op een grote hoop, je kunt nu afzonderlijke topics maken.

Maar wat voor ons als beheer net zo belangrijk is, is dat afzonderlijke en vooral kleinere topics het beheer ook makkelijker maakt. Deze kunnen namelijk automatisch worden weggehaald als er een bepaalde tijd niet meer in is gereageerd. Dit gaat alleen met complete topics, niet met afzonderlijke posts (dit kon dus niet worden toegepast op de oude monstertopics).

Maak dus geen "vergaarbak" topics, zoals "Hier kunnen we afspreken om samen naar een rit te rijden" of "Hier komt al het nieuws".
In plaats daarvan gewoon voor alles een apart topic maken: "Samen naar de Frieslandrit rijden?" of "20 maart naar de bios?" Dat is voor jullie zelf duidelijker, en met het oog op het beheer worden die topics automatisch oud als er niet meer in gereageerd wordt.

Ten tweede iets uit de forumregels dat misschien nog wat extra onder de aandacht moet worden gebracht:
De huiskamer-rubrieken zijn bedoeld voor dingen die specifiek bedoelt zijn voor het clubje mensen van deze rubrieken. Ga na of iets dat je in een Huiskamer-rubriek gaat plaatsen misschien ook wel interessant is voor andere forumgebruikers, misschien kun je het beter in 1 van de gewone rubrieken zetten.

Veel plezier met de huiskamers.

[size=75:30ass5tz][Edit: typos][/size:30ass5tz]

RE: Huiskamers online

Toch maar weer eens een keertje de huiskamers onder de aandacht brengen.

Dus, ben je nieuw, ken je de huiskamers nog niet, neem een kijkje en meld je aan voor de huiskamer bij jou in de buurt (en natuurlijk de anderen als je dat leuk lijkt)! :)