Wijzigingen onderschrift

RE: Wijzigingen onderschrift

Het is al genoemd in de vorige aankondiging, maar dat is misschien niet iedereen opgevallen. Daarnaast is er nu nog een tweede wijziging doorgevoerd, die het gebruik van onderschriften juist weer iets soepeler maakt.

Er is al enige tijd een forumregel die stelt dat je onderschrift niet te lang mag zijn. Tot nu toe was dit enkel een regel, die niet altijd even netjes werd nageleefd ;) Het werd voor mij dan ook een beetje vervelend om mensen daar dan op te moeten wijzen.

Sinds ongeveer een week is nu ook de ruimte die het onderschrift krijgt op [i:jcitjcto]technische wijze[/i:jcitjcto] beperkt, dus alles dat je onderschrift langer is dan 60 pixels of 4 normale regels tekst wordt niet meer getoond. Het is aan jezelf om te zorgen dat het onderschrift in de beschikbare ruimte past (je kan natuurlijk altijd hulp vragen als je ergens niet uitkomt, bijvoorbeeld in Site Algemeen).

In verband hiermee is de limiet van het aantal karakters in het onderschrift wat soepeler ingesteld. Vroeger was het onderschrift beperkt tot 255 karakters, nu kun je 1024 karakters gebruiken. Je kunt nu dus makkelijker dingen opnemen die wel veel karakters vergen, maar niet veel schermruimte innemen. Voorbeeld:
[code:jcitjcto][url=http://www.helelangeurl.nl/nog/meer/karakters.html]Kort linkje[/url][/code:jcitjcto]
Zelf heb ik gelijk ook mijn tweede Mini in mijn onderschrift opgenomen, die nu ook erbij past :)

RE: Wijzigingen onderschrift

Het lijkt erop dat deze wijziging nooit effect heeft gehad in Internet Explorer, omdat deze een bepaalde CSS-instelling niet ondersteunt. Hiervoor is nu een workaround gemaakt (dit heeft verder geen consequenties voor diegenen die Firefox gebruiken).