MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Hallo allemaal,

Ben sinds een maandje trotse eigenaar van een Mini en ben ook meteen lid geworden van de MSCN! Leer een hoop van het forum, en dacht: laat ik eens met een van die tourtochten/evenementen mee gaan doen!

Nu heb naast mijn andere hobby’s ook nog een hobby: het niet geloven dat bijvoorbeeld een oog (kijk eens hoe verschrikkelijk complex dat ding in elkaar zit) door toeval, uit niets, uit een knal is ontstaan. Iets zonder ogen dat evolueert naar iets met ogen gaat er bij mij dus niet in en dus geloof ik dat er een God is die verschrikkelijk geniaal is, en alles bedacht heeft. Oftewel: ik ben een christen. ;)

“Nadeel” is dat ik vanuit deze levensovertuiging ook de heerlijke gewoonte heb om op zondag niets te doen… Oftewel een rustdag waarop ik niet werk, geen aparte dingen doe zoals evenementen bezoeken. Nu kom ik op het punt waar ik heen wou: de meeste evenementen van de MSCN zijn op zondag! Helaas voor mij…
Nu zeg ik natuurlijk niet dat dit niet goed zou zijn ofzo! Zeker niet! Ik vraag me alleen af of er hier nog meer mensen zijn die vanwege geloofsovertuigingen niet aan evenementen meedoen en of er een speciale reden is waarom (bijna) alles op zondag is…..
Meer animo voor evenementen op bijv. zaterdag (misschien ook om andere redenen) zou misschien een reden kunnen wezen voor de MSCN om de zaterdag te gaan inplannen….
Helaas was ik te laat voor de sleutelcursussen (had mn autootje een maandje eerder moeten kopen) die wel op zaterdag plaatsvinden.

Hoop niet dat ik mensen door deze post op een of andere manier tegen de borst stuit (was iig niet de bedoeling!!), maar ik wou het toch even gezegd hebben, en kijk uit naar de reacties!

Ik ga het wel horen,

Birdy

[size=75:3slhv555][Edit: poll toegevoegd - Eelke][/size:3slhv555]

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Ik denk dat de belangrijkste reden is dat voor veel mensen zondag ook wel een soort rustdag is, maar meer iets om leuke dingen te doen (zo ligt het voor mij in elk geval wel, ik zie ook niet in waarom het begrip rustdag zo letterlijk genomen moet worden; rusten=relaxen=jezelf vermaken).

Op zaterdag zijn de winkels open en is voor veel mensen de enige kans om inkopen te doen (doordeweeks werken), anders dan levensmiddelen die je bij de supermarkt kan halen die gelukkige tegenwoordig ook 's avonds open zijn. Als ik moet klussen (aan de Mini of iets anders) dan plan ik dat ook meestal op zaterdag; in de eerste plaats omdat ik vaak sleutel bij mijn ouders, die in Huizen wonen waar de mensen het ook vaak niet echt op prijs stellen als je je op zondag in het zweet werkt, en in de tweede plaats omdat je dan nog eens naar de winkel kan lopen of rijden als je iets nodig blijkt te hebben.

Kortom, ik zou het persoonlijk erg onhandig vinden als er meer evenementen op zaterdag zouden zijn, maar als er veel animo voor is dan wil het bestuur daar ongetwijfeld wel eens naar kijken.

Religieuze discussies waag ik me niet aan :)

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Ik herken het persoonlijk zeg maar ook wel. Ik ben zelf ook overtuigend christen, voor de mensen die het hier nog niet wisten, bij deze. Zelf Doe ik wel wat dingen op zondag en zit dus niet hele dag op mn luie reet, maar daar is iedereen weer anders in. Wel heb ik ook het probleem dat veel evenementen idd op zondag zijn en beginnen op momenten dat ik misschien liever in de kerk zit (hoe gek het voor sommige mensen ook klinkt)
Ik ken meerdere minirijders die eigenlijk op zondag liever niet naar evenementen gaan. Maar zo is er ook weer een grote groep die juist liever op zondag gaan. Maar ik wil bij deze aangeven dat mijn animo groter zou zijn als het ook eens op een andere dag was!

default

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Ik heb nog niet speciaal gekeken naar activiteiten, maar wil wel melden dat ook ik christelijk ben (en waarschijnlijk nog meer met ons) en dus vrijwel nooit geplant naar een evenement op zondag zou gaan. [size=75:18bs91g3]Helaas kan ik ook nooit bijna nooit op zaterdag(werk). [/size:18bs91g3]

Erik

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Ik heb eens een polletje toegevoegd. Om een klein beetje een idee te krijgen, maar verwacht niet dat we hier meteen bindende consequenties aan gaan hangen :)

(Tussen twee haakjes (letterlijk), graag alleen een reactie plaatsen als je nog iets inhoudelijks hebt toe te voegen aan de discussie c.q. je keuze wil toelichten; alleen doorgeven wat je gestemd hebt is niet nodig).

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

ik sluit me bij eelke aan, op zaterdag doe ik altijd de dingen waar ik doordeweek niet aan toe kom, sommige boodschappen, klussen, of ander vermaak..

op zondag is een rustige dag, meetal niet veel te doen dus perfect voor een rit..

en trouwens, niet iedereen is op zaterdag vrij, er zijn genoeg mensen die op zaterdag moeten werken en op zondag vrij zijn...

en het is het 1 of het ander, omdat jij in god gelooft en de restricties ervan wilt opvolgen..dan moet je de gevolgen ervan maar aanvaarden.

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Als er een behoorlijke meerderheid is die het liever op zaterdag ziet (en dan heb ik het over het complete ledenbestand van de MSCN, niet over een polletje op het forum), dan lijkt het me niet meer dan logisch om daar eens naar te kijken. Maar afgezien daarvan, de reactie "dan moet je maar met de gevolgen leven" snap ik niet. De mensen die hier zeggen dat zaterdag hun persoonlijk beter uit zou komen (de redenen daar gelaten) stellen geen eisen (sterker nog, Birdy zegt letterlijk dat hij niet bedoelt te zeggen dat de huidige situatie slecht is), leggen dat alleen maar voor. Dus laten we het houden bij wat voor jou persoonlijk geldt, en stel de redenen van een ander niet ter discussie.

default

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Persoonlijk vind ik het prettiger om op zaterdag een race te rijden. Dan maak ik daar op die dag tijd voor. Ik geloof niet, maar probeer toch de zondag vrij te houden.
Vooral omdat ik mij leven door de week heen al hectisch genoeg vindt. Het is dan heerlijk om zondag ochtend rustig aan te doen en dan 's middags is te gaan kijken wat je gaat doen. Kortom, Racen op zaterdag vind ik veel beter!

Groet

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

voor mij maakt het niet uit, ik kijk per evenement of het uitkomt...

religie is iets moois, voor mij niet weggelegt, maar het geeft mensen hou-vast en steun in het dagelijks bestaan.

welk geloof dan ook, respect voor de mensen die volgens wat voor religie dan ook leven...

zolang er verdraagzaamheid naar elkaar is, tenminste...

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Roy: misschien scheelt het als je niet gaat racen, maar gewoon een ritje gaat rijden :)

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

He!

Erg leuk dat er wordt gereageerd en dat er medestanders zijn.... Ff een paar reacties:

Lemon8 schreef:
..dan moet je de gevolgen ervan maar aanvaarden.



Birdy":jp1yykur]..“Nadeel” is dat ik vanuit deze levensovertuiging ook de heerlijke gewoonte heb om op zondag niets te doen… [/quote:jp1yykur]
Ik zie het niet alleen als nadeel... Het heeft zn voordelen, maarjah, zoals elk voordeel he! En ik ben blij dat Eelke me voor was met zijn reactie ;-)

Roy van den Hoogen":jp1yykur]Ik geloof niet, maar probeer toch de zondag vrij te houden.[/quote:jp1yykur]
Kijk, zoals ik al dacht heeft het niet alleen met religie te maken.

red flame":jp1yykur]zolang er verdraagzaamheid naar elkaar is, tenminste...[/quote:jp1yykur]
Volgens mij zijn er weinig religies waar onverdraagzaamheid wordt geleerd... Dus helemaal mee eens!

We horen het wel weer,

Gr, Birdy

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Leuk om te zien dat er meer mensen zijn die geloven. (Wat eigenlijk natuurlijk wel logisch is, maar wat je niet snel ziet op een forum wat niet over geloof gaat, alhoewel mini-liefde natuurlijk ook een soort geloof is)

Ik til niet zo zwaar aan de zondag. Ik wil alleen niet op zondag werken. Met mini-ritten op een zondag heb ik geen probleem en ook niet met andere dingen, zolang het maar voor m'n plezier en ontspanning is.

Zaterdag geeft ook weer het probleem dat veel studenten op zaterdag een bijbaan hebben. Dus wat mij betrefd liever op een zondag. Zou het op een zaterdag zijn dan zou ik er ook niet zo'n probleem van maken en waarschijnlijk toch gewoon komen, maar zaterdag is bij mij ook meestal een dag om te winkelen en dat zou ik dan op zondag moeten doen. Dus in 'christelijk' opzicht schiet ik er niet echt veel mee op.

En daarbij komt dat de tien geboden meer zijn wat kan, dan wat moet. Het is gewoon verstandig om 1 rustdag te houden in een week van werken. Je mag 6 dagen werken, maar moet 1 rustdag houden. Op de 7de dag. Die 7de dag kan voor iedereen anders zijn. Voor iemand die van dinsdag t/m zondag werkt is maandag zijn 7de dag, zijn rustdag. Dit is hoe ik er over denk.

Dat 'christelijk' vind ik trouwens een beetje vaag. Waarom niet gewoon Katholiek of Protestants. Je bent toch ook Nederlands of Belgisch? Daar ga je toch ook niet zeggen ik kom uit de Nederlanden, of zoiets? Nou ja, dat zat ik even te denken.

Ik ben trouwens katholiek.

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Ik heb het liefst de evenementen op zondag. Dit komt doordat ik mijn zaterdag altijd kwijt ben aan werk en mijn andere hobby (scouting). Als scholier blijft voor mij dan alleen de zondag over om met de mini te toeren.
Ik begrijp echter zeker het punt van de topicstarter (ook al heb ik geen duidelijke geloofsovertuiging, voor mij heeft vrijwel elke godsdienst goede en slechte punten)en zou het daarom helemaal niet erg vinden als de evenementen gelijkmatig verdeeld zouden worden.
Wel heb ik gestemd voor evenementen op zondag omdat dit voor mij persoonlijk het beste uitkomt. De zondag is de enige dag in de week dat ik tijd heb voor dingen die zich buiten het Gooi afspelen. De rest van de week ben ik gewoon kwijt aan school, bijbaan en scouting.

P.S.: bij scouting staan we soms ook voor dit probleem.

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Demelza schreef:
Dat 'christelijk' vind ik trouwens een beetje vaag. Waarom niet gewoon Katholiek of Protestants. Je bent toch ook Nederlands of Belgisch? Daar ga je toch ook niet zeggen ik kom uit de Nederlanden, of zoiets? Nou ja, dat zat ik even te denken.




Hi,
De grap is dat ik Christelijk en Katholiek ben. Of is dat wat jij vaag vindt?
Dan ben jij denk ik Rooms Katholiek. En als ik dan protestants ben, weet je het nog niet....
Maar ik ben gereformeerd vrijgemaakt :? Duidelijker? Ik denk dat ik daarom het woord 'Christelijk' gebruikte. Dat is wat mij betreft het duidelijks t voor iedereen.
Al die namen en verschillen. Had liever gehad dat het allemaal een was, maar dan gaan we wat te religieus... laten we het maar bij Mini houden....

Bedankt voor je reactie in ieder geval!

Birdy

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Nou, wat ik dus vaag vind is als iemand zich om de zin van 'we zijn allemaal gelijk' christelijk noemt. Juist de indentiteit van je eigen geloof is wat jouw tot je geloof aantrekt, dus waarom jezelf dan christelijk noemen en niet bijvoorbeeld katholiek. Maar ik zie dat dat bij jou niet het geval is. Maar weinig mensen die weten wat gereformeert vrijgemaakt (is het trouwens niet andersom, vrijgemaakt gereformeert?) inhoudt. Ik ben er ook niet helemaal zeker van, maar dat is idd een beetje heel erg religieus en weinig on topic meer.

Maar dat vroeg ik me dus zeg maar af. Wat de motivatie is om jezelf christelijk te noemen en niet zoals in jouw geval gereformeert vrijgemaakt.

ps. ik ben idd rooms-katholiek.

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Demelza schreef:
(is het trouwens niet andersom, vrijgemaakt gereformeert?) inhoudt. Ik ben er ook niet helemaal zeker van, maar dat is idd een beetje heel erg religieus en weinig on topic meer.

Maar dat vroeg ik me dus zeg maar af. Wat de motivatie is om jezelf christelijk te noemen en niet zoals in jouw geval gereformeert vrijgemaakt.

ps. ik ben idd rooms-katholiek.




Zover voor mij bekend is het gereformeerd vrijgemaakt....
Voor mij is het ook een beetje om vooroordelen tegen te gaan. De kerk waar ik zit heeft in het verleden gezorgt voor een slechte naam.... En christelijk is :) lekker :) algemeen als je het niet meteen te religieus wil maken.....
Naja genoeg weer over religie....

Birdy

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Gereformeerde en hervormde zijn toch samen gegaan tot....? Weet ff niet heet, boeit me verders ook niet, maar hoorde zoiets laatst op het journaal.

Ik ben trouwens rooms-katholiek. En er bestaat wel zoiets als katholiek, maar daar zijn er niet zoveel van.

En zondag komt voor mij ook het beste uit voor een evenement. Ben nog student dus zaterdags is er voor om wat geld bij elkaar te sprokkele voor benzine voor de Mini!

Erik

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Ik wil NIEMAND voor zijn of haar hoofd stoten, maar discussie met en over religies blijft glad ijs...

ik stel daarom nogmaals voor om het hier alleen over de evenementen te houden en verder niet in te gaan op religie-inhoudelijke zaken...

Ik zeg niet dat het hier gebeurd, maar discussies over geloof kunnen op een punt eindigen waar je niet wilt zijn, als klein voorbeeldje:

Ik ben geboren rooms katholiek, op mijn 18e ben ik moslim geworden, in een moskee getrouwd met een turkse vrouw. Ben ik gelovig? Ronduit JA, maar niet volgens 1 bepaald geloof. Op het moment dat mijn zwager, waarmee ik dagelijks contact heb begint over geloof in allah/ god/ ... loop ik weg. 1 keer zijn wij de discussie aangegaan en hebben de grootste ruzie gehad...

Iedereen is vrij in zijn/haar geloof. heb daar respect voor en ga verder niet in op de verschillen...

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

red flame schreef:
Iedereen is vrij in zijn/haar geloof. heb daar respect voor en ga verder niet in op de verschillen...




Helemaal mee eens Red Flame! Het was ook zeker niet mijn intentie om hier discussies over "geloven" te gaan starten. Daar wordt al zat over gepraat!
Het ging er bij mij alleen om om duidelijk te maken dat ik graag activiteiten op zaterdag zou zien en niet op zondag en of daar medestanders voor zijn...

Voor discussies kan je terecht op hele andere forums... denk ik ;)

Mzzl, Birdy

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Ik kan me ook aansluiten bij Birdy. Loop zelf al geruime tijd rond met deze vraag, maar ik weet dat religie een lastig onderwerp blijft. Er komen meestal heftige ruzies van wanneer men het niet eens is met elkaar. Ik heb dit al eens eerder meegemaakt op een ander autoforum. ;)

Daarom ben ik blij dat Birdy erover begint, en wie weet kan het een beetje worden afgewisseld? De ene keer zaterdag en een andere keer zondag? Dan is er voor iedereen wat wils. ;)

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Tot nu toe is alleen al in de poll bij dit topic (waar de verhouding waarschijnlijk al een beetje scheef ligt omdat het vooral mensen aantrekt die dit ook vinden) de voorkeur voor zondag behoorlijk in de meerderheid. Ik vraag me dus af of "afwisseling" een goede afspiegeling is van wat het gemiddelde clublid goed uitkomt.

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Om weer ff helemaal terug on-topic te komen: Ik ben voor evenementen op zondag. Net als Demelza denk ik dat dit voor studenten de beste dag ivm een bijbaan (bij mij maakt het dan weer geen fluit uit, maar bij veel bijbaantjes wel). Ook voor mensen die werken is volgens mij zondag de beste dag. Zaterdag kan dan alles gedaan worden waar de rest van de week geen tijd voor is geweest zoals boodschappen doen, sleutelen. Op zondag kan dan lekker relaxed een rit gereden worden. Sowieso vind ik het makkelijker dat een rit altijd op dezelfde dag in de week is, dan weet ik dat ik die dagen moet vrij houden. Nu werk ik op zaterdag en houd ik de zondagen vrij voor evenementen.

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

In principe (of uit principe) is zondag voor ons ook een rustdag en gaan we meestal naar de kerk. Mini-evenementen passen vooral door de traditie niet echt in het zondagse ritme. Overigens valt het me op bij het doornemen van de evenementenkalender dat er nog wel aardig wat niet zondagse evenementen geweest.
Bovendien hebben wij een andere oplossing gevonden. We proberen het prettige met het aangename te verenigen door 's ochtends eerst in de buurt van de locatie van het evenement een kerkdienst te bezoeken en daarna met de mini op pad te gaan. Dit is ons tot nu toe uitstekend bevallen, zelfs toen we voorafgaand aan de Frieslandrit een vrijwel onverstaanbare friestalig kerkdienst bijwoonden :)
Kortom gewoon een beetje afwisseling in de evenementenkalender lijkt me het best.

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

BertM schreef:
We proberen het prettige met het aangename te verenigen door 's ochtends eerst in de buurt van de locatie van het evenement een kerkdienst te bezoeken en daarna met de mini op pad te gaan.



Kijk dat vind ik nu creatief gevonden !

Ikzelf ben sinds een jaar of vijftien overtuigd aanhanger van het mini-ïsme. Het is geen echt geloof, ook geen sekte ofzo, hoewel sommigen wel hun hele inkomen rechtstreeks aan hun afgod schenken, maar ik houd het nog binnen de perken (denk ik). Geen Mekka voor mij maar wel IMM, geen wei-water maar olie, geen klaagzangen maar uitlaatgesputter.

Zaterdag is ook voor mij de dag om naar de winkel te gaan of eens een andere stad te bezoeken, zondag is dan weer perfect voor mini-uitjes. Tijdens de week heb ik steeds moeite met opstaan en op zondag wordt er uitgebreid uitgeslapen, behalve als er een mini-rit geprogrammeerd staat; dan heb ik er helemaal geen moeite mee om op te staan want het wordt haast zeker een leuke dag ! Doe je 's zaterdags een rit kan je niet gaan winkelen, 's zondags ook niet, en zo zit je al direct met een tijdsspanne van 12 dagen waarin je niet kan shoppen, wat best lang is. O ja een "koop-avond" kennen we hier ook niet, op één enkele keer in de kerstperiode na dan.

Wat me ook opviel is dat scoutingwerking in NL (steeds ?) op zaterdag plaatsvindt, bij ons is dat 's zondagnamiddag of soms (in de groep waar ik bijzat) in de voormiddag.

Nu we toch het religieuze pad bewandelen, m'n pick-upje is geweid..op een meeting in Luxemburg kwam een pastoor elke mini weiden met zo'n doordrenkte borstel (sorry, ik ken de juiste term niet). Daar stonden al die netjes gepoetste mini's plots met een natte motorkap en voorruit. Als ik 'em ooit verkoop (mar dat gebeurt niet) zet ik er in de advertentie bij.. dit voertuig is geweid. Kan ik weer wat meer vragen :P
default

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

aloha, het zou mij echt niets uitmaken op wat voor dag het gedaan zou worden. maar zondags komt toch wel het beste uit aangezien mijn man vrachtwagenchauffeur is. elke dag met de mini-club is toch toppie

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

hoi, ik heb op zaterdag gestemd niet om de reden van een bepaald geloof (sorry), maar meer om dat ik in de horeca werk en vaker op zaterdag dan op zondag vrij kan zijn.

groetjes timmie

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Lemon8 schreef:
en het is het 1 of het ander, omdat jij in god gelooft en de restricties ervan wilt opvolgen..dan moet je de gevolgen ervan maar aanvaarden.




:D :D Geloven in God is geen restrictie, maar een verrijking. :D :D
Jezus kwam zelfs op aarde om af te rekenen met mensen die volgens de regeltjes zichzelf de Hemel in willen werken,
jammer dat veel mensen dat niet willen inzien.
It's about LOVE, nothing more nothing less.

En: liefde is NIET verplichtend! :P
(dit om discussies uit de weg te blijven)

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Erik van der Maat schreef:

Ik ben trouwens rooms-katholiek. En er bestaat wel zoiets als katholiek, maar daar zijn er niet zoveel van.
Erik



katholiek is een anderwoord voor beleidend christen.
verzamelnaam van...
Daar zijn er dus meer van, denk ik zo.. :P

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

ik bedoel het ook niet verkeerd of gemeen, maar ik wist het ff niet anders te verwoorden..

maar wat ik bedoel is..IK als ongelovige(geloof in mezelf)..zie het als een restrictie omdat je op je reet thuis MOET gaan zitten...je mag niet zelf weten wat je gaat doen..dus "restrictie"

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Ik heb gekozen dat het mij niet uitmaakt.

Ik ben honkballer en de uitwedstrijden zijn op zondag en de thuiswedstrijden op zaterdag.
Het is dus maar net hoe het evenement valt met de wedstrijden.
Voor de Miniclubdag van 18 april heb ik me afgmeld voor de wedstrijd en dat vond het team niet zo bijzonder cool :|
Tsja, de nadelen van een teamsport.....

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

disclaimer, ik wil niemand die gelooft anders laten geloven, mijn bericht hieronder is puur war ikzelf denk!

red flame schreef:
voor mij maakt het niet uit, ik kijk per evenement of het uitkomt...

religie is iets moois, voor mij niet weggelegt, maar het geeft mensen hou-vast en steun in het dagelijks bestaan.

welk geloof dan ook, respect voor de mensen die volgens wat voor religie dan ook leven...

zolang er verdraagzaamheid naar elkaar is, tenminste...




Ik sluit me hierbij aan... ; Ik ben heel erg streng hindoestaans opgevoed, sinds ik opmezelf woon vind ik het maar een soort van "brainwash". Je mag geloven wat je wilt, zolang je het maar niemand kwaad of pijn doet. En iedereen respecteert.

Wel vind ik het leuk dat mensen door (meestal) 1 boek, of 1 object verbonden zijn met elkaar, net zoals wij... wij hebben allemaal een Mini.

rishi/darkmini

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

nu heeft zondag 51% van de stemmen gekregen.
ik heb een heilige overtuiging dat mijn mini's een geestelijke uitwerking op mij hebben. mijn symbool welke ik zo vaak mogelijk probeer uit te dragen zijn mijn t-shirts voorzien van mini ikonen.

ik heb zelf gekozen voor de zondag omdat ik zaterdag gebruik voor o.a. boodschappen doen. nu hebben wij hier in rotterdam wel koopavonden en zondag opening van de winkels in het centrum, maar daar maak ik bijna nooit gebruik van. ook doe ik zaterdag veel kleine klusjes waar ik door de weeks niet aan toe kom.

voor de meeste ritten heb je een navigator nodig en moet dan ook rekening met hem/haar houden. mijn navigator moet door de weeks ook werken en kan daarom eigenlijk alleen maar op zaterdag inkopen doen.

het is in principe niet zo dat je iedere zondag een mini evenement hebt, dus ik denk dat het Hogere Wezen geen bezwaar zal maken als je op een later tijdstip op de zondag je religieuze verplichtingen nakomt.

andere optie: laten we een kerkdienst uitvoeren bij de startlocatie voor de aanwezigen die het willen. ik weet niet of het mogelijk is om een soort gemeenschappelijke dienst te houden voor alle verschillende religies. dat zou wel een mooie manier zijn voor verbroedering tussen de religies.

~jw~(geinspireerd door Mini O:) )

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Ik ben zelf rooms-katholiek opgevoed, maar biij ons was dus idd de regel dat zondag een rustdag was in die zin, niet werken.
De zondag is natuurlijk voor de meeste studenten ook fijner ivm hun bijbaantjes (wat voor mij weer niet geldt..) en tis fijner als elk evenement op een vaste dag is zoals bijvoorbeeld de zondag.
Ik persoonlijk vind ook dat de zondag de beste dag is, zo kun je op zaterdag van alles regelen en zondag er een leuke dag van maken (en nee, dan ben je dus niet aan t werken) :)

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

ik heb gekozen voor de zondag.


Wat geloof betreft..
doe wat je wilt. dring het mij niet op!
en dus vind ik die "discussie" over geloof ook zinloos.
zeker in deze tijd, Prop jezelf niet in een hokje! wees gewoon jezelf :)

en nee ik geloof niet in God.
en ja ook ik ben katholiek opgevoed.
en Mini's is een hobby en ook ik heb die hobby, maar op zaterdag moet ik veel en vaak werken ook al werk ik fulltime.
ik werk in de winkel. en helaas ook een paar keer in het jaar op zondag. en heus ook dan is het druk.
en er zijn ook genoeg mensen die elke zondag werken. en toch vrij nemen voor een gaaf uitje!
dus zie de evenementen als Rust en dan kun je wel gaan. :P

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Minikoektrommel schreef:
nu heeft zondag 51% van de stemmen gekregen.



Inmiddels 56%. Als we een keuze tussen zaterdag en zondag statistisch bekijken moeten we trouwens eigenlijk alleen de keuzes voor zaterdag en zondag tellen; "Maakt niet uit" telt wat dat betreft niet mee. Dat zijn er op het moment 8 tegen 40, dus 17% voor zaterdag tegen 83% voor zondag. Tot zover dit statistische intermezzo :)

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Met een geloof op maat kom je een heel eind:

* Indien op zondag een evenement is, eren we de Sjabbat. Helaas moeten we vaak zondigen doordat we op zondag geen boodschappen kunnen doen.
* Bij een evenement op zaterdag houden we ons aan de zondagsrust;
* Bij meerdere evenementen in het weekeinde zoeken we een andere tijdzone in de wereld op zodat wanneer het hier maandag is, het vast nog wel ergens zondag is en gedenken de zondagsrust in de nacht.
* Bij een Mini evenement eer ik als een hindoe alle goden om de mini rijdend te houden en veilig aan de finish te komen.

En zo maakt het mij niet uit of we een evenement op zaterdag dan wel op zondag houden. Maar ieders keuze wordt gerespecteerd. Ik hoop alleen dat er geen afsplitsing komt die om religieuze grondslag een eigen mini-club opricht die alleen op zaterdag evenementen organiseert.

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

dan krijg je wel weer een Hokje effect wanneer er een aparte club komt die op zaterdag de evenementen gaat organiseren.

en ik neem aan dat niemand graag in een hokje word geplaatst.

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Remco T schreef:
Ik hoop alleen dat er geen afsplitsing komt die om religieuze grondslag een eigen mini-club opricht die alleen op zaterdag evenementen organiseert.




Woowie! Ik hoop niet dat er mensen zijn die denken dat dit mijn bedoeling was! Helemaal niet!

Alhoewel.... die "Niet Zondagsrijders" ;)

Nee, zeker niet mijn opzet! Nogmaals, het ging mij om een indruk te krijgen over de rest van de leden! En die is ondertussen wel duidelijk! Meer dan de helft wil gewoon op zondag.

Gr, Birdy
default

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

tja en iemand die Joods is blijft op zaterdag thuis.

Ik vind het wel prettig dat het op zondag is.
De zaterdag wordt door veel mensen gebruikt om boodschappen enz. te doen omdat ze door de weeks werken.

En wat is er nu mis mee dat je in plaats van op de stoel thuis, in je stoel van de auto zit?
Je bent dan toch niet aan het werk of zo :?

grtzz Martin

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Mini Martin schreef:
tja en iemand die Joods is blijft op zaterdag thuis.

.........




en die moet zondag alweer werken :(

Laten we hier nu geen religies gaan bespreken het gaat erom:

ZONDAG OF ZATERDAG DE EVENEMENTEN ?

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

@Mart One: nee nee geen religies bespreken,
nee lijkt mij niet handig.
misschien Topic naam dan maar veranderen in :
EVENEMENTEN ZONDAG OF ZATERDAG

Dan hoeven mensen niet het gevoel te krijgen dat ze in een hokkie worden gestopt ( ja ook ik kan Caps gebruiken maar boze gezichtjes trekken hoeft niet meteen ;) )
een topic openen met dit onderwerp is misschien gevoelig.. ik denk dat het bespreekbaar moet kunnen zijn.
voor mijn part ben je een hindoestaan of een moslim of idd,. een jood of What ever.
nou en! je bent zoals je bent een Mens.

ik neem aan dat iedereen op dit Forum hier zit voor dezelfde reden, Namelijk Mini :D

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Prima idee, als mensen zich aan de titel storen....

"Evenementen op zaterdag of zondag" vindt ik een prima titel.... Kan ik dat zelf aanpassen Eelke?

Gr, Birdy

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Er staat toch al in de titel van dit topic [Evenementen op zaterdag?] ?

Zolang we niet inhoudelijke discussies over geloof gaan houden zie ik het probleem niet.

[size=75:2nu5iug5]@Birdy: Rechts boven je eerste post staat een papiertje met een schaartje. Als je daar op klikt dan kan je de titel aanpassen.[/size:2nu5iug5]

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Thnks Demelza!

Kheb m maar gewijzigd. Mensen komen er toch wel achter waar het om gaat als ze gaan lezen, en zo zijn alle eventuele vooroordelen door de titel weggenomen....
En ik was vanaf het begin al niet zo tevereden over de titel, klonk mij een beetje zwaar in de oren ;)

Birdy

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Het is helaas niet anders dan dat in bepaalde delen van Nederland op zondagen geen vergunningen worden afgegeven om op zondagen een rit te organiseren, laat staan dat je er een rit op andere dagen mag organiseren.

Maar als we nu eens op zaterdag een locatie zoeken waar een grote supermarkt naast het eindpunt ligt, kan iedereen de boodschappen direct meenemen?

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

okee. ik wil mijn Supermarkt voor het eindpunt dna wle beschikbaar stellen!
goed voor de omzet en natuurlijk voor mijn Baan!!
krijg ik hopenlijk toch meer uren :D ;)

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Goeie ideeen!

Planning:

8:00 - 13:00 Tijd voor sleutelen. Natuurlijk met behulp van andere ervaren Mini-rijders.
13:00 - 17:00 Rit

17:00 - 19:00 Winkeltijd in een speciaal voor deze gelegenheid opengestelde supermarkt!

:D

Alleen het probleem van de mensen die op zaterdag werken (en dat schijnen er een hoop te zijn) is zo nog niet opgelost...

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Wat mij altijd wel opvalt. Ben zelf niet gelovig. Dat de gelovige onder ons, altijd zo voorzichtig en terughoudend zijn. Sommige bieden nog net niet hun excusus aan.

Het is toch juist goed, als je ergens voor staat en daarvoor ook gaat. Ik kom er ook voor uit, dat ik in mijn mini geloof :)

Dus gelovige onder ons. Weg moet die schroom en gooi het eruit. En dat een geliefde discussie is, bewijzen de hoeveelheid reacties.

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Ik denk dat de reden daarvoor goed aan te wijzen is, nl. omdat het vrijwel altijd irriterende reacties oproept en het meestal in je nadeel is.

En je hebt gelijk, het is beter als we wat meer onze 'stem' laten horen, maar niet het makkelijkst... ;)

RE: MSCN-evenementen op zaterdag of zondag

Poolrev schreef:
Ik denk dat de reden daarvoor goed aan te wijzen is, nl. omdat het vrijwel altijd irriterende reacties oproept en het meestal in je nadeel is.




Dat is het idd! Ik ben zo voorzichtig mogelijk begonnen, maar er kwamen toch al wat "aangevallen" reacties! Dat is volgens mij het probleem, mensen voelen zich dan aangevallen ofzo. Ik heb ook de indruk dat mensen denken dat gelovigen altijd hun geloof aan anderen willen opdringen.... Wat (iig bij mij) niet het geval is....

Maar als iedereen nu ineen keer gaat vertellen wat hij gelooft, zal er een ander topic geopend moeten worden ;)

Birdy