Benaming MINI traveller

RE: Benaming MINI traveller

Nieuwe naam voor MINI stationwagon gezocht!
MINI introduceert in 2008 weer een stationwagon-achtige variant die zal zijn gebaseerd op de volgende generatie waarvan de verkoop eind dit jaar zal starten.
Of die vierdeurs estate net als één van zijn voorvaderen Traveller gaat heten, is nog niet bekend. Mocht het merk de oude naam willen doen herleven, dan zal het in conclaaf moeten met de rechtmatige eigenaar van de naam Traveler. Mini zelf heeft de naamsrechten van Traveler niet in handen.

RE: Benaming MINI traveller

Verschillende bedrijven gebruiken vandaag de dag de naam Traveller en hebben de typenaam gedeponeerd in verschillende categorieen. Ook in de sectie autos is de aanduiding vastgelegd, maar niet door een autofabrikant. Onder andere caravanbouwer Knaus heeft enkele rechten in handen.

De naam Traveller werd vanaf de jaren zestig door MINI gebruikt voor een verlengde tweedeurs uitvoering met elf centimeter toegenomen wielbasis. De carrosserievariant was uiteindelijk tot en met 1982 leverbaar. MINI bracht ook afgeleide uitvoeringen uit onder de namen Countryman en Clubman. Het trio beschikte over dezelfde koets maar week op kleine punten van elkaar af.

RE: Benaming MINI traveller

MINI brengt later dit jaar de nieuwe MINI op de markt. De dealers verwachten de dealerintroductie op 18 november 2006 want dat is een historische dag binnen de Mini-gelederen. Op die datum is het exact 100 jaar geleden dat Sir Alec Issigonis (de grondlegger van de kleine Britse spruit) werd geboren. In 2008 volgt de Stationwagon-variant. Kort na de lancering van de nieuwe Cabriolet.

[size=75:3l8xrt8w]Bron: telegraaf autonieuws en MINI-dealer, gelezen op www.newminiclub.nl
[/size:3l8xrt8w]

RE: Benaming MINI traveller

De publieksintroductie wordt in Parijs verwacht, daar werd 5 jaar geleden de uiteindelijke versie van de MINI ook voor het eerst aan het publiek getoond.

default

RE: Benaming MINI traveller

Bron: telegraaf autonieuws en MINI-dealer

(tekst staat letterlijk op link) ;)

RE: Benaming MINI traveller

Grappig dat jij probeert mijn bronnen aan te halen, Maar troost je, niet De Telegraaf want die geloof ik per defintie niet :r

Ik hoorde het een paar weken geleden van een marketing medewerkster van BMW Nederland / MINI Nederland.

default

RE: Benaming MINI traveller

@ Fair Arie: ik heb het niet over jouw posting maar meer over de tekst die daarboven staat. Wat jij hebt geschreven is een mooie aanvulling van wat op 23 mei jl. op link geplaatst is. Kijk hier maar even ;)

Complete tekst die boven jouw posting (van Racing Green) staat komt mij in ieder geval heeeeel bekend voor ;)

RE: Benaming MINI traveller

Bronvermelding is gefixt, omdat ze onder de foto staat had ik ze eerst niet gezien ;)

default

RE: Benaming MINI traveller

Je bent super Bart!! ;)