Prijsdaling?

default

RE: Prijsdaling?

Volgens mij gaat het niet zo goed met de tweedehands markt voor de BMWINI. Ik zie nu al prijzen staan van onder de 10.000 euro's.
Als ik dan kijk naar het aantal gereden kilometers (60.000) vind ik de prijzen er magertjes.
Het zal toch niet gebeuren dat de markt voor de BMWINI net zo inzakt als die voor de Beatle.


Groeten Martin

RE: Prijsdaling?

och, dan wordt ie voor gewonere mensen ook betaalbaarder, ik kan er niet echt mee zitten.

Laatst kwam toch op de mailinglist langs dat tweedehands Mini´s in engeland duurder zijn dan nieuw? De wereld andersom daar.

RE: Prijsdaling?

Nou, niet helemaal. Het was zo dat als je een van de eerste Mini One's had gekocht, je hem nu voor 500 pond meer zou kunnen verkopen dan waar je hem voor gekocht had. Maar de prijs van een nieuwe was wel nog steeds hoger dan tweedehands, natuurlijk. Was afgelopen zondag op Top Gear.

Top Gear heeft trouwens helemaal een nieuw format, een uur lang. Ze hebben nog steeds items zoals vroeger, maar ze nemen wat meer de tijd. Gaan op hun gemak het autonieuws doornemen, hebben een bekende Brit op bezoek die verteld over zijn auto-beleving, nemen eens goed de tijd om een nieuwe Ford GT40 te bekijken, etc. Op zondagavond van 21:00 tot 22:00 (bij ons). En: The Clark is back!! Jeremy Clarkson is nu hoofd-presentator, met een stel co-presentatoren.

RE: Prijsdaling?

wat wel jammer wordt als Mini´s echt zo zakken in prijs dat de leaseprijs weer hoger wordt. Niet dat ik een nieuwe Mini erbij zou leasen maar andere zo te zien wel op List en forum, bijvoorbeeld Jeroen.

RE: Prijsdaling?

Top gear is dat op de BBC,

Op zondagavond van 21:00 tot 22:00 [u:joch8ws6]?[/u:joch8ws6]


RE: Prijsdaling?

Ja, ik dacht dat iedereen dat wel wist :) BBC 2.

RE: Prijsdaling?

Mini-Philip schreef:
wat wel jammer wordt als Mini´s echt zo zakken in prijs dat de leaseprijs weer hoger wordt.




Klopt... maar dat betaald de baas hè ;)
Ik wordt door de fiscus belast over de nieuwwaarde van de auto, afhankelijk van het privégebruik (bij mij niet veel ivm Mini voor privé)

Maar ik moet nog zien hoor of de prijs echt helemaal inzakt.. het blijft tenslotte een BMW (= redelijk waardevast)

Misschien schadegevalletjes Martin :?
Geef eens een paar voorbeelden, ik ben wel benieuwd namelijk....

RE: Prijsdaling?

Wat betreft de leaseprijs: wel leuk dat de baas dat betaald, maar waarom rijd jij dan niet in een Jaguar S-type? (Of een ander automobiel uit die prijsklasse, als je dat liever hebt)? Het kan zijn dat je alles had mogen nemen van je baas maar dat je het allerliefst een BMW Mini hebt, maar waarschijnlijker is dat... je aan een maximum leaseprijs bent gebonden.

En dan de restwaarde. Dat BMW's waardevast zijn is natuurlijk voor een heel belangrijk deel een psychologisch effect. En ik vraag me sterk af hoeveel mensen weten dat BMW verantwoordelijk is voor de nieuwe Mini. BMW heeft zo z'n best gedaan om het merk Mini los te koppelen van het merk BMW, dat je dat uiteindelijk misschien wel terug vind in de restwaarde; het merk Mini heeft zich nog te bewijzen (tenminste, maakte die lui vroeger niet zo'n antiek autootje dat altijd stuk ging?), terwijl het merk BMW al een reputatie heeft. Natuurlijk is het niet zwart/wit, maar ik geloof zeker dat dit een factor is in het hele verhaal.

RE: Prijsdaling?

Eelke schreef:
Wat betreft de leaseprijs: wel leuk dat de baas dat betaald, maar waarom rijd jij dan niet in een Jaguar S-type? (Of een ander automobiel uit die prijsklasse, als je dat liever hebt)? Het kan zijn dat je alles had mogen nemen van je baas maar dat je het allerliefst een BMW Mini hebt, maar waarschijnlijker is dat... je aan een maximum leaseprijs bent gebonden.




Ivm relaties van mn baas bij de plaatselijke BMW/MINI dealer kon ik kiezen uit een COOPER of een BMW van ongeveer dezelfde waarde/leaseprijs. Dus die Jaguar zat er helaas niet in (doe mij trouwens maar een X-type hoor.. veel mooier ;))

Eelke":2vn2fkag]BMW heeft zo z'n best gedaan om het merk Mini los te koppelen van het merk BMW, dat je dat uiteindelijk misschien wel terug vind in de restwaarde [/quote:2vn2fkag]

Ja ok.. maar waarom staan de showroommodellen van de nieuwe MINI's dan in een hoekje bij de BMW dealer.... dan wordt het loskoppelen toch erg moeilijk lijkt mij :?
Maar ik vraag me af of de prijzen van de 2e hands MINI's bij de BMW dealer ook zo in zullen zakken. Martin, waar staan die MINI's te koop??

RE: Prijsdaling?

Ja ok.. maar waarom staan de showroommodellen van de nieuwe MINI's dan in een hoekje bij de BMW dealer.... dan wordt het loskoppelen toch erg moeilijk lijkt mij



Die vraag had ik wel verwacht :) Tja, als niets-vermoedende Mini-koper hoef je natuurlijk niet direct de link te leggen dat het merk ook van BMW is als een dealer "toevallig" zowel in BMW's als Mini's doet. Als je erachter komt dat vrijwel alle Mini-dealers gecombineerd zijn met een BMW-dealer zal er wel een lampje gaan branden, maar over het algemeen komen mensen maar bij 1 dealer :) Bovendien hadden we het, zoals je zelf al aangeeft, over tweedehands auto's, wat weer een heel ander verhaal wordt. Die kunnen ook ergens anders te koop worden aangeboden. En is het dus gewoon wat de auto "doet" op de tweedehands markt, BMW/Mini-dealer of niet.
default

RE: Prijsdaling?

Sorry luitjes, ik denk dat er hier een foutje ingeslopen is.
In het eerste bericht had ik geschreven over een prijsdaling van onder de 10.000 flappen.
Ik moet dit terug nemen.
Vandaag ben ik langs betreffende garage gereden en zag dat ik het naar alle waarschijnlijkheid verkeerd heb gelezen. :o
Het was nogal onduidelijk te lezen en ditmaal ben ik uitgestapt en heb ik van dichtbij kunnen waarnemen dat het niet om een bedrag van rond de 9.950 euro gaat, maar om een bedrag van 19.950 euro.
Oeps een verschil van een kleine 10.000 flappen. (wat ik niet in mijn achterzak heb zitten)
Nogmaals sorry!!

Groetjes Martin

RE: Prijsdaling?

IK NAAR DE EERSTE DE BESTE BMW GARAGE GEREDEN, EN DAAR EEN VERKOPER AANGESPROKEN.
hIJ PRAATE EEN BEETJE BINNEN MONDS, en ik verstond dus 9.950 euro.
En dacht Martin heeft gelijk, en heb er dus twee gekocht.

En nu blijkt dus dat ik het verkeerd heb verstaan.

Leuk dat jij het effe laat weten, MARTIN.


Gekheid, ik ga voorlopig geen bmw rijden.
Liever een echte mini.

RE: Prijsdaling?

Martin, je had de 9.950 Euro zeker al klaar om af te rekenen ;)

default

RE: Prijsdaling?

Misschien moet de titel maar veranderd worden in prijsstijging ipv.daling.
Ik vind een bedrag van 19.950 flappen veeeels te veel.

Maar lach er maar om.
Ik wist het absoluut zeker toen ik er langs reed.
Zo zie je maar weer, volgende keer beter maar weer uitstappen. :)

Groetjes Martin

RE: Prijsdaling?

Ik heb kennelijk ook niet goed opgelet, want 10K Euro is ook wel erg weinig. Dat betaal je voor een recente (zeg maar na 97) originele Mini.