dashboard vervangen

default

RE: dashboard vervangen

Hallo,

Ik wil een 2ehands Mini Cooper (Racing Green) uit 2004 kopen maar hier zit een plastic notenhouten dahboard in. Is dit makkelijk te vervangen? enig idee wat dit zou kosten in een garag?

Dank voor je tijd!

Paul

RE: dashboard vervangen

Ja dit is te doen maar vereist wel wat sleutelvaardigheid.

Hier staat al heel wat (Engelstalige) informatie.
http://www.mini2.com/forum/faq.php?faq= ... sh_removal

Dit heeft betrekking op model 2002-2004, herkenbaar aan het 5 delig dashboard. Model 2004-2006 ("facelift model") heeft een 3-delig dashboard.



Daarnaast heb je altijd nog een optie om er overheen te stickeren
www.mini-individual.de

default

RE: dashboard vervangen

He Marcel, dank voor je reactie!!!

RE: dashboard vervangen

wel foto's plaatsen van het resultaat he! ;)

RE: dashboard vervangen

iemand die ook weet hoe je het deel tegen de voorruit verwijdert, bovenop dus.

RE: dashboard vervangen

Ik heb hier een Haynes liggen, maar is niet eenvoudig. Ik durf ook niet met zekerheid te zeggen of het nou over dat deel gaat, maar de "rechtop staande" delen zijn dan al weg, dus ik denk het toch wel (ze scharen het allemaal onder de term "Facia"). Ze trekken het complete dashboard samen met de stuurkolom en de verwarming er in 1 keer uit. :x

Wat is de reden dat je dit deel weg wil halen?

Ik ben wel benieuwd naar je ervaringen, ik moet dit ook gaan doen om een multifunctioneel stuur in te bouwen. Misschien toch maar de insets van mijn oude stuur overzetten, dan maar geen radiobediening en cruise control O:)

RE: dashboard vervangen

Als ik in de instructie-PDF voor het inbouwen voor het multifunctionele stuur kijk, dan lijkt het toch of ze alleen het bovenste deel van het dashboard eruit hebben. Er staat alleen helaas niet bij hoe je dat moet doen, daarvoor wordt naar een andere document verwezen (waarschijnlijk werkplaatshandboek van BMW, ofzo).

RE: dashboard vervangen

Ik heb een mini op het oog waar de airbags van zijn gesprongen en zal dus dasbaord moeten vervangen. (natuurlijk ook airbags, maar dat laat ik dan doen).

RE: dashboard vervangen

Ik heb het gisteren eens gevraagd aan een kennis met wat sleutelervaring aan new Mini's. Hij zegt dat er aan weerskanten op de kopse kant van het dashboard, als je de deur open doet, klepjes zitten (ik heb daar inderdaad wel eens gezien dat daar een vlak stukje zit). Die kun je open maken en daar zit dan een schroef achter. Schroef los, en je kunt heel de bovenplaat eraf tillen. Hij zij ook nog dat het wel kon zijn dat de toerenteller nog een beetje in de weg zit, dus dat je die mogelijk ook los moet zetten.

Ik ga dit hopelijk zelf binnenkort proberen, dan laat ik wel weten of het gelukt is (eerst maar eens kijken of het uberhaupt lukt, voor ik dure onderdelen voor het MFSW ga halen).

RE: dashboard vervangen

MFSW?

RE: dashboard vervangen

Multi-function steering wheel...!?

RE: dashboard vervangen

Ja :)

RE: dashboard vervangen

Gaat off-topic (misschien nieuwe topic starten), maar ga jij een upgrade van gewoon stuur naar MFSW doen? Ken nog iemand die met die gedachte loopt.

RE: dashboard vervangen

Dat is wel de bedoeling ja, stuur heb ik al (en zit er ook al in, alleen de knoppies doen niks). Ervaringen zal ik wel apart een keer posten. Laten we het nu inderdaad maar weer houden op de dashboards. Ben benieuwd of iemand er eerder aan toe komt dan ik zelf.

RE: dashboard vervangen

Dietrich schreef:
iemand die ook weet hoe je het deel tegen de voorruit verwijdert, bovenop dus.



Ik heb geprobeerd wat ik eerder zei, alleen haal je daar niet het deel tegen de voorruit mee weg, maar het deel direct boven het dashboard. Misschien is dit uiteindelijk ook wel wat je moet hebben, maar er blijft dus een deel direct bij de ruit nog zitten. Als je de eerder genoemde plaatjes aan de zijkanten weghaalt, dan zit het zachte spul bovenop het dashboard aan weerskanten met twee torx-schroefjes vast. Vier schroefjes los, en je trekt zo dat hele deel weg (het is makkelijk als je het stuur even op de laagste stand zit, want de toerenteller zit een klein beetje in de weg). Je kunt dan in elk geval bij de airbag voor de passagier en je kunt geloof ik ook bij de bevestigingsschroeven voor het dashboard zelf, maar daar heb ik niet zo goed op gelet.

Overigens zie ik dat dit ook wel redelijk uitgelegd staat in de link van [goto=p417573:3d4q3au6]Marcel hierboven[/goto:3d4q3au6].