De fan blijft draaien

default

RE: De fan blijft draaien

beste allemaal,

De fan blijft draaien van onze mini cooper s na dat we deze geparkeerd hadden en de motor uitschakelde. De fan gaat niet meer uit. Nu na 30 minuten de accu los gekoppeld. Wat kan er zijn? Kan ik het verhelpen? Graag verneem ik jullie reacties.. Alvast enorm bedankt

RE: De fan blijft draaien

Dit is een vrij simpel probleempje Roos. Ik zal je uitleggen hoe het werkt en dan kan je waarschijnlijk zelf het euvel verhelpen.
De ventilator staat voortdurend onder stroomspanning. Hij gaat draaien zodra de temperatuurvoeler contact maakt met 'aarde'.
Nu zijn er twee dingen mogelijk.
Het stroomdraadje wat vanaf de ventilator naar de temperatuurvoeler loopt komt ergens tegenaan en door het trillen van de motor is op den duur de isolatie van het draadje doorgescheurd, waardoor er daar 'aarde' is ontstaan. De ventilator draait dus steeds maar door. De temperatuurvoeler zit waarschijnlijk in de onderbak of bovenbak van de radiateur gestoken. Als je de motorkap opendoet en je kijkt van achteren tegen de voorkant van de auto aan dan zit daar de radiateur. In d bovenrand of in de onderrand zit een rond gat met een kraagje en daar zit de temperatuurvoeler ingeplugd. Een draadje gaat daarvandaan naar de ventilator. Volg het draadje en als het ergens tegenaan komt kijk daar dan of de isolatie 'door' is. Doe daar dan een cellotape je om en rijden maar.
Is het draadje nog helemaal heel, dan is de temperatuurvoeler stuk. Laat er dan maar een nieuwe in zetten.

Laat je even weten hoe het probleem is opgelost?