Ervaringen met het navigatiesysteem

default

RE: Ervaringen met het navigatiesysteem

Heeft iemand van jullie het navigatiesysteem?
Werkt het een beetje handig?
Ik zou dat graag willen weten, ik zit er zelf over te denken om aan te schaffen voor mijn nieuwe bini S. Nog anderhalve maand wachten... :'(

RE: Ervaringen met het navigatiesysteem

Er zijn toch twee mogelijkheden?
1) Op de plek van de centrale klok -> zou ik niet doen, die centrale klok is veel te stoer. Bovendien moet je dat dan meteen bestellen, volgens mij.
2) Via een als accesoire te bestellen Compaq iPaq PDA waarvoor een beugeltje op het dashboard komt.

En eigenlijk 3) een after-market navigatiesysteem kopen. De Mini-dealer waar ik kwam zei dat hij dat meestal verkocht in plaats van het standaard systeem. Redenatie ben ik even kwijt. Klonk toen wel logisch :) Waarschijnlijk te maken met BPM enzo. Of dat leaserijders op die manier het systeem mee kunnen nemen naar een volgende auto.

Persoonlijk heb ik overigens ervaring met het navigatiesysteem van VDO Dayton (het voormalige Philips Carin). Werkt best goed, maar ik heb geen vergelijking met andere systemen.

RE: Ervaringen met het navigatiesysteem

Afwisselend in de Mini en in de Twingo heb ik een (hetzelfde) Becker Traffic Pro systeem hangen. Dit systeem is voor 200 euro meer dan de losse verkoopprijs ook optioneel leverbaar via de MINI dealer met een MINI logo. Grote voordeel van dit systeem is dat het formaat niet groter is dan een normale autoradio en dat de CD die erbij wordt geleverd wordt het doet in 12 landen van europa (terwijl de meeste systemen de Benelux erbij geven). Zelfs adressen in de kleinste plaatsjes in Frankrijk en Duitsland weet ie op te zoeken.

Het is even doorhebben dat navigatiesysteemtaal niet de meestlogische beschrijvingen beslaat ("schuin linksaf" betekent in een hoek van ongeveer 45 graden en "zometeen rechtsaf" betekend niet de volgende straat, maar pas over 600 meter.) het scherm is duidelijker, maar na even wennen heb je het zo door.

Sony en JVC hebben voor dezelfde prijs exact hetzelfde systeem maar met een ander uiterlijk.
Ik heb er redelijk positieve ervaringen mee. Alleen is de kortste route vaak niet de snelste en berekent het systeem zo nu en dan een niet logische omweg. Maar komen doe je er altijd. Verder kan de ontvangst kortdurend gestoord worden door andere voertuigen met sattelietontvangers (rij je op de snelweg, hoor je plots "nu keren"). Nadeel is dat er geen gelikte kleurenmonitor bij zit voor toch een bedrag van rond de 1600 euro.

Het geluid is fantastisch (Becker is het autoaudiomerk van Harman (bezuinig dus niet op luidsprekers) en wordt standaard ingebouwd bij Porsche, Ferrari en Aston Martin) Daar alleen maar lof over. Alleen is het frontje kwetsbaar, advies is dus niet laten vallen, want een nieuw frontje kost alleen al 180 euro.

default

RE: Ervaringen met het navigatiesysteem

Niet gaan voor het standaard MINI systeem dus volgens jullie. Tis behoorlijk prijzig natuurlijk, vooral omdat je BPM betaalt en dat doe je niet als je 'm later erin laat bouwen.

Als er nog iemand is met wel het MINI navigatiesysteem dan hoor ik dat graag.

RE: Ervaringen met het navigatiesysteem

Als je het anders leest: (Beter bekend als de Ford dealer methode)

1. Bestel de auto in de gewenste uitvoering en met de gewenste accessoires;
2. Laat je dealer een factuur maken op basis van de kale uitvoering van de auto en een losse factuur voor de accessoires en extra's (17" velgen, mistlampen, navsys etc.)Zorg wel dat de lease maatschappij hiermee akkoord gaat;
3. Betaal bijtelling en BPM over de kale uitvoering en niet over de accessoires en extra's.

BTDT saved a lot of money ;), of werkt er iemand bij de belastingdienst?

Verder, Correct heeft het Becker (MINI zonder logo) navsys regelmatig voor 1300 euro te koop in de advertentie, scheelt 300 euro en inbouwen is een fluitje van een cent.

RE: Ervaringen met het navigatiesysteem

Wij hebben het PDA systeem met tom-tom2, het werkt perfect en het hoeft niet op het speciale beugeltje van Mini (wat er trouwens nog steeds niet is :?
het gaat van de ene mini naar de andere......
([size=75:4hmp71ps]we hebben er 2[/size:4hmp71ps])

Het apparaat kan op de plek van de telefoon, naast de console. Je hebt dan ook geen last van raar licht waardoor je het niet kan zien.

Ik heb ook het idee dat met de normale ingebouwde navi, je (op de fabriek) het een en ander uit kan lezen wat jij misschien niet wil dat ze zien O:)
(rijstijl en zo).

RE: Ervaringen met het navigatiesysteem

Het gaat van de ene Mini naar de andere? Kun je dat wat meer uitleggen? Je kunt van elkaar zien waar je bent, ofzo?

RE: Ervaringen met het navigatiesysteem

quicksilver schreef:
Ik heb ook het idee dat met de normale ingebouwde navi, je (op de fabriek) het een en ander uit kan lezen wat jij misschien niet wil dat ze zien O:)




Van een navsys? Dit wordt toch in de boordcomputer van de auto opgeslagen :?

"Maar goh meneer, die garantie die vervalt, natuurlijk komt er bij 9000 toeren blauwe rook uit de uitlaat" O:)

RE: Ervaringen met het navigatiesysteem

Tja er wordt vanalles uit de boadcomputer uitgelezen, maar als 'extra' is het zeer waarschijnlijk dat je met een navi syteem nog meer euit kunt halen.
Er zijn al diverse 'verborgen' functies ontdekt ;)

RE: Ervaringen met het navigatiesysteem

Kenwood heeft ook een aftermarket dvd/navi combi. Prijs rond de 2000-3000 euro; din formaat radio met groot automatisch uitklapbaar tft schermpje (bv KVT-920DVD). Voordeel is een beter display dan op de pda (tom-tom), Becker én het navi systeem van MINI. Wel een stuk duurder.....

Tom-tom is alleen ideaal als je al een pda hebt; als je er speciaal één voor moet aanschaffen en alleen voor navi gebruikt is het zonde van de mogelijkheden. Als je toch voor tom-tom gaat bedenk dan dat je wel een extra luidspreker moet monteren..... de tom-tom stem over de pda is niet echt goed aan te horen cq te verstaan.

Af fabriek navi zal ongetwijfeld goed zijn; maar dat kost dan ook wat knaken..... jammer vind ik dat de centrale snelheidsmeter niet meer centraal zit :+) en op sommige momenten wil IK toch niet weten hoe hard ik rij O:) en qua extra funties, die heb je met de standaard boordcomputer ook wel :o digitale toerenteller O+

RE: Ervaringen met het navigatiesysteem

Dit is de demowagen van Coolneweurope Engeland. Ik vraag me af hoe goed het navigatiesysteem werkt..kijk eens wat er op de bestuurdersstoel ligt :9

RE: Ervaringen met het navigatiesysteem

Discussie over navigatiesystemen in het algemeen gesplit naar http://www.minisevenclub.nl/forum/viewtopic.php?t=10270 Hier a.u.b alleen als het specifiek over een oplossing voor de Mini2 gaat.